Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Абрамович.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.08.2019
Размер:
295.42 Кб
Скачать

39

Міністерство аграрної політики України

Дніпропетровський державний аграрний університет

Навчально-науковий інститут економіки

Кафедра маркетингу

КУРСОВА РОБОТА

З дисципліни

по дисципліні “Маркетингова цінова політика”

Тема: «Проведення політики цінової або нецінової конкуренції»

( за прикладом ТОВ «Земля»)

Студентки 4 курсу, групи МР-1-08

Факультету менеджменту і

маркетингу

напряму підготовки 6.030507

«Маркетинг» Шовкович А.Л.

Науковий керівник,

ст. викладач. Абрамович І.А.

Дніпропетровськ – 2012

Дніпропетровський державний аграрний університет

Навчально-науковий інститут економіки

Кафедра маркетингу

РЕЦЕНЗІЯ

на курсову роботу з _________________________________________________

студентки ___ курсу_________________________________________________

(П.І.Б.)

1.Короткий аналіз позитивних сторін__________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2.Докладний аналіз недоліків та помилок_______________________________

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

3.Загальний висновок та оцінка виконання роботи_______________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

До захисту_________________________________________________________

Викладач ______________________________ ___________________________

(підпис) (П.І.Б.)

«_____» ___________ 2012 р.

ЗМІСТ

ВСТУП

РОЗДІЛ І. ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ТОВ «ЗЕМЛЯ»

РОЗДІЛ ІІ. СУТНІСТЬ ЦІНОВОЇ ТА НЕЦІНОВОЇ ПОЛІТИКИ

2.1. Економічна характеристика цінової політики та її методів.

2.2. Поняття нецінової конкуренції та її складові.

РОЗДІЛ ІІІ. ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ ЦІНОВОЇ ПОЛІТИКИ НА ТОВ «ЗЕМЛЯ»

ВИСНОВКИ

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

ДОДАТКИ

ВСТУП

В умовах ринкової економіки комерційний успіх будь-якого підприємства залежить від правильно обраної стратегії і тактики ціноутворення на товари та послуги.

Завданнями маркетологів є дослідження ринку, товарів, конкурентів, споживачів й інших областей. Служба маркетингу займається розробкою тактики фірми й здійсненням товарної, цінової, збутової політики й стратегії просування товару на ринку. Важливою складовою частиною маркетингу є формування цінової політики стосовно товарів та послуг, що просувають на ринок. Актуальність розгляду даної проблеми обумовлена тим, що при недостатньо правильно сформованій ціновій політиці, підприємство не зможе досягти намічених цілей, тому цьому питанню необхідно приділяти особливу увагу.

Суть цілеспрямованої цінової політики полягає в тому, щоб встановлювати на товари та послуги фірми такі ціни, і так варіювати ними в залежності від позиції на ринку, щоб заволодіти його деякою часткою, забезпечити запланований об’єм прибутку та вирішувати інші оперативні та стратегічні задачі. При визначеній загальній ціновій політиці окремі рішення (взаємозв’язок цін на товари та послуги в рамках асортименту, використання спеціальних знижок та зміна цін, співвідношення власних цін, та цін конкурентів) пов’язуються в інтегровану систем.

Безумовно, обрана тема становить інтерес для дослідження. Адже ціна була й залишається найважливішим критерієм прийняття споживчих рішень. Для держав з невисоким рівнем життя, для бідних верств населення, а також стосовно до товарів масового попиту це досить характерно. Але за останнім часом одержали широкий розвиток інші, нецінові фактори конкуренції. Проте, ціна зберігає свої позиції як традиційний елемент конкурентної політики та робить дуже великий вплив на ринкове положення й прибуток підприємства.

Метою курсової роботи було дослідити цінову політику підприємства, та при необхідності запропонувати можливі шляхи покращення цінової політики.

Для досягнення поставленої мети необхідно дослідити наступні питання:

– надати теоретичне обґрунтування поняттю ціни та цінової політики взагалі;

– розкрити основні форми і методи цінової політики;

– оцінити роль та значення цінової політики для підприємства;

–охарактеризувати обране підприємство;

– запропонувати шляхи покращення цінової політики для досягнення стратегічних цілей підприємства.

Об’єктом дослідження було обрано процес формування цінової політики підприємства.

Предметом дослідження є діяльність товариства з обмеженою відповідальністю «Земля»,яке спеціалізується на вирощуванні та реалізації сільськогосподарської продукції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]