Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом.rtf
Скачиваний:
7
Добавлен:
06.08.2019
Размер:
2.93 Mб
Скачать

Гармонізація міжнародних стандартів чинних в iso з дсту і гост

Клас та назва продукції згідно з ДК-004-2003 та ISO

Кількість стандартів ISO

Гармонізовано з

Загальний рівень гармонізації, %

ДСТУ

ГОСТ

59.020 – технологічні процеси текстильного виробництва

17

17

-

100

59.040 – допоміжні матеріали

-

-

-

-

59.060 – текстильні волокна

4

4

-

100

59.080 – виробничий текстиль

78

75

3

100

59.100 – матеріали для зміцнювання композитів

2

2

-

100

59.120- текстильне устатковання

-

-

-

-

59.140 – технологія шкіряних виробів

27

27

-

100

Всього

126

123

3

100

Як видно з таблиці, найбільше гармонізованих стандартів було у класі 59.080 – виробничий текстиль – ДСТУ – 75; ГОСТ- 3.

Таким чином проведені дослідження дозволили визначити рівень гармонізації національних і міждержавних стандартів на текстильні та шкіряні вироби з міжнародними та європейськими.

Загальний рівень гармонізації національних стандартів (ДСТУ) з міжнародними (ISO) та європейськими (EN) складає 52,1%, а міждержавних (ГОСТ) – 11,1%. Тобто рівень гармонізації є низьким тому для виходу національної продукції цієї галузі на зовнішні ринки потрібно прискорювати роботи з гармонізації нормативної бази.

2.2. Розробка організаційних заходів щодо поновлення діючих нормативних документів

Одним з важливих заходів в вдосконаленні та підвищенні науково-технічного рівня НД, в тому числі і гармонізованих стандартів є проведення кожні п’ять років перевірки та поновлення з ціллю виявлення та заміни застарілих положень. Обертання НД після їх впровадження в виробництво – один з важливих етапів життєвого циклу документа. Зростаючі темпи розвитку науки і техніки, підвищення вимог до якості продукції на внутрішньому і зовнішньому ринку всі ці фактори призводять до морального старіння діючої документації та потребують їх поновлення і вдосконалення[16]. Проте збільшення кількості стандартів, що потребують поновлення , з однієї сторони, та достатньо великий час на їх розробку і введення в дію – з іншої сторони, негативно впливає на виробництво продукції та зменшує ефект від стандартизації. Відомо, що рівні якості стандартизованої продукції формуються в часі ступенево. Тому, що змінення показників, норм і вимог НД до якості продукції потребує реорганізації виробництва. Отжже встановлення порядку проведення робіт стосовно поновлення та вдосконалення НД, є актуальним питанням вирішення якого дозволяє планово проводити перегляд документації та реорганізацію виробництва.

В даний поновлення НД час проводиться за двома напрямками: шляхом перегляду – змінення основних показників, норм та вимог, які впливають на суттєві показники продукції, та шляхом внесення незначних змін якісних продукції.

В першому випадку нормативні документи включаються в плани стандартизації для перегляду, а в другому – робота не планується, але проводиться у разі необхідності.

При включенні нормативних документів до планів стандартизації виникає справедливе питання, які документи та на якому рівні доцільно змінювати, переглядати або вносити в них зміни.

Відсутність рекомендуючих документів, які б встановлювали єдиний порядок та методи визначення науково-технічного рівня (НД всіх категорій та видів), ускладнює проведення робіт з поновлення нормативної бази і потребує систематизації, тобто побудови спеціальної системи.

В роботі [22], пропонується для цих цілей використовувати математичні методи та електронно-обчислювальну техніку, так як тільки за їх допомогою можна обґрунтовано із загального масиву документації вибирати ті, які не задовольняють сучасним вимогам.

На рис. 2.1.наведено, процес поновлення та вдосконалення НД. Як видно з рисунку перевірка (1) НД полягає в уточненні переліків НД та науково-технічній експертизі документації, при якій визначається ступінь відповідності їх показників, норм і вимог сучасним досягненням науки, техніки та виробництва, прийнятим рекомендаціям ISO, IEC та іншими організаціями зі стандартизації, вимогам споживачів і діючому законодавству.

Далі на основі результатів перевірки встановлюється науково-технічний рівень НД (2) для прийняття рішень відносно їх перегляду, або внесення змін, або відміни.

Нормативні документи вносяться до плану стандартизації у таких випадках:

  1. наступили докорінні зміни в різних галузях життєдіяльності людини, які викликають відміну загальнотехнічних, організаційно-методичних правил, норм, систем, термінів та визначень, одиниць вимірювання тощо;

  2. перевід НД з однієї категорії в іншу;

  3. продукція, що випускається по НД, морально застаріла, знята з виробництва і т.д.

3

8

4

1

2

7

9

11

1

5

10

6

1 – перевірка НД;

2 – встановлення науково-технічного рівня НД та визначення ступеня поновлення;

3 – пропозиція про перегляд НД;

4 – пропозиція про внесення змін в НД;

5 – пропозиція про відміну НД;

6 – пропозиція про можливість подальшої дії НД;

7 – розробка графіка поновлення НД;

8 – перегляд НД;

9 – внесення змін в НД;

10 – відміна НД;

11 – дія НД.

Рис. 2.2. Схема процесу поновлення та вдосконалення НД

Внесення змін в НД проводиться в разі необхідності коригування окремих показників, норм, вимог, невагомих уточнень або введення нових показників, якщо вони не потягнуть за собою докорінних змін основних якісних характеристик продукції (виробу).

Перегляд, під яким слід розуміти розробку НД з високим науково-технічним рівнем взамін діючим, тобто вдосконалення, робиться в таких випадках[40]:

  1. введення нових показників, норм або вимог, які змінюють основні показники якості продукції;

  2. внесення значних змін в показники, норми, вимоги згідно з досягненнями науки, техніки, виробництва, вимог споживачів, які направлені на покращення якості продукції;

  3. у разі, якщо НД суперечить діючому законодавству;

  4. у разі, якщо НД не забезпечує безпечних умов експлуатації та використання обладнання та матеріалів тощо.

Однак це тільки загальні випадки визначення ступеня поновлення документації, специфічні ж особливості повинні встановлюватися в кожному конкретному випадку.

В залежності від встановленого науково-технічного рівня НД вносятся пропозиції щодо його перегляду НД (3), щодо внесення в них змін (4), щодо відміни (5), або щодо можливості подальшої їх дії без внесення змін.

Порядок внесення пропозицій та їх реалізація вирішується різними шляхами в залежності від категорії об’єкта стандартизації.

Так реалізація пропозицій може проводитися згідно з графіками, які складаються на п’ятирічний період, в них передбачається планове проведення робіт по поновленню та вдосконаленню нормативної документації. При цьому враховуються перспективні плани підвищення якості об’єктів стандартизації, результати досліджень якості продукції, пропозиції підприємств, які випускають даний вид продукції, міжнародний досвід та побажання споживачів.

Наведений цикл “перевірка – встановлення науково-технічного рівня – вдосконалення” повинен періодично повторюватися, або шляхом тотальної перевірки та визначення науково-технічний рівень всіх діючих НД, одночасно на початку (в кінці) кожного періоду, або для кожного НД повинен бути встановлений окремий строк поновлення та введення в дію.

Останній варіант має недолік, тому що не дозволяє проведення контролю всього фонду документації.

Таким чином планомірне проведення комплексу робіт по поновленню та вдосконаленню НД дозволяє організувати централізований облік і оперативний контроль за станом НД з використанням електронно-обчислювальної техніки; покращити якість планування робіт з стандартизації; своєчасно виявляти та поновлювати НД з застарілими вимогами до якості продукції, що буде сприяти впровадженню досягнень науки і техніки в виробництво; покращити якість розробки НД.

Висновки до розділу 2

  1. Проведено дослідження існуючої нормативної бази в галузі текстильного і шкіряного виробництва за класами згідно з ДК-004-2003 та ISO і показано, що найбільша кількість гармонізованих стандартів припадає на клас 59.080 – виробничий текстиль, а найменша на клас 59.040– допоміжні матеріали

  2. В додатках до диплому наведено повний перелік міжнародних стандартів чинних в ISO і показана їх гармонізація з національними.

  3. Запропонована схема оновлення і перегляду нормативних документів, яка дозволяє враховувати пріоритетність документу і специфіку галузі його використання.