Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БС 116-153.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
04.08.2019
Размер:
83.06 Кб
Скачать
  1. Фонд заробітної плати загальноосвітньої школи, його складові і порядок планування.

Осн напр-м витрат по шк-і є фонд з/п, який склад-я з 3 ел-в: 1ФЗП пед перс-у; 2ФЗП адмін перс-у; 3ФЗП обслуг перс-у.  План-я фонду оплати пед нава-я зд-я на основі 2 пок-в: *число пед ставок; *розмір сер ставки з/п вч-я в міс для групи кл-в.  Число пед ставок на всі класи на 1.01 чи на 1.09 даної групи кл-в обч-я шляхом множ-я числа пед ставок на 1 клас за тариф-ю за числ-м класів на 1.01 чи на 1.09 даної групи класів.  Розмір сер ставки вч-я для даної групи кл-в визн-я: міс ФО навч-х годин по тариф-у списку для даної групи кл-в діл-я на 10 навч-х міс. Фонд з/п адмін-упр перс-у: *дир-р; *заст-к; *організ-и масової роботи. К-ть посад заст-ів та організ-в зал-ть від к-ті кл-в у шк-і, а ставка з/п дир-а та його заст-ів – від к-ті учнів у шк-і. План-я фонду з/п визн-я шляхом множ-я к-ті посад на ставку з/п. Фонд з/п обслуг перс-у план-я шляхом множ-я к-ті посад на ставку з/п. К-ть посад визн-я за встан-ми норм-ми, напр: к-ть прибир-ць встан-я за норм-ми площі на 1 прибир-цю.

  1. Форми бюджетного фінансування.

За формами бюджетного фінансування існують такі види видатків:

проектне фінансуванняфінансування з бюджету інвестиційних проектів;

бюджетні кредитинадання фінансової допомоги з бюджету суб’єктам підприємницької діяльності на поворотній основі;

кошторисне фінансуваннявиділення бюджетних асигнувань на підставі кошторису;

державні трансфертидержавні субсидії, субвенції, дотації.

  1. Форми і характер міжбюджетних відносин.

Міжбюджетні відносини - це система фінансових відносин, які формуються між державою, АРК, місцевим самоврядуванням в процесі забезпечення ресурсами відповідних бюджетів для виконання функцій, передбачених Конституцією України та законами України

Основними складовими міжбюджетних відносин є: розмежування функцій і повноважень між органами державної влади і місцевим самоврядування і на цій основі розподіл доходів і видатків між окремими видами бюджетів;— надання фінансової допомоги бюджетам тих територій, які мають недостатній податковий потенціал, т.б. здійснення бюджетного регулювання;

— забезпечення перерахування надлишкових коштів з бюджетів територій-донорів;

— здійснення фінансового вирівнювання як гарантії задоволення потреб населення усіх територіальних громад на однаковому рівні.

Міжбюджетні трансферти - це кошти, які безоплатно і безповоротно передаються з одного бюджету до іншого. Види міжбюджетних трансфертів:

— дотація вирівнювання;

— субвенція:

— на здійснення програм соціального захисту;

— на компенсацію втрат доходів місцевих бюджетів на виконання власних повноважень внаслідок надання пільг, встановлених державою;

— на виконання інвестиційних проектів;

— на інші цілі;

— кошти, що передаються з місцевих бюджетів;

— інші дотації.

Дотація вирівнювання визначається як перевищення обсягу запланованих видатків, який обчислений із застосуванням фінансових нормативів бюджетної забезпеченості та коригуючих коефіцієнтів.

Субвенції мають чітко виражений цільовий характер. Їх надання супроводжується обов'язковою звітністю щодо використання, у разі неповного використання коштів вони мають бути повернені.

Якщо прогнозні показники доходів місцевого бюджету перевищують розрахунковий обсяг видатків, обчислений із застосуванням фінансових нормативів бюджетної забезпеченості та коригуючих коефіцієнтів, для такого бюджету визначається обсяг коштів, що підлягають передачу до вищестоящого бюджету.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]