Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІНДІЯ-ІНДОНЕЗІЯ.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
31.07.2019
Размер:
84.71 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Львівський національний університет імені Івана Франка

Факультет міжнародних відносин

Кафедра міжнародних відносин

і дипломатичної служби

ПІБ

Відносини Індії з Індонезією на сучасному етапі

(Курсова робота)

Науковий керівник

Львів – 2011

ЗМІСТ

ВСТУП

РОЗДІЛ

1.

ВІДНОСИНИ МІЖ ІНДІЄЮ ТА ІНДОНЕЗІЄЮ В ІСТОРИЧНІЙ РЕТРОСПЕКТИВІ

1.1.

Становлення двосторонніх відносин

1.2.

Розвиток двосторонніх відносин у період 1998-2011 рр.

РОЗДІЛ

2.

ПОЛІТИКО-БЕЗПЕКОВИЙ ВИМІР ДВОСТОРОННІХ ВІДНОСИН ІНДІЇ ТА ІНДОНЕЗІЇ

2.1.

Політична складова двосторонніх відносин

2.2.

Безпекові аспекти двосторонніх відносин

РОЗДІЛ

3.

СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНА СКЛАДОВА ДВОСТОРОННІХ ВІДНОСИН ІНДІЇ ТА ІНДОНЕЗІЇ

3.1.

Торговельно-економічний вимір двосторонніх відносин

3.2.

Соціально-гуманітарні аспекти двосторонніх відносин

ВИСНОВКИ

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ І ЛІТЕРАТУРИ

ВСТУП

Індія та Індонезія мають багато спільного. Це насамперед релігійний, мовний чи расовий плюралізм, величезне населення, велика територія, загрози сепаратизму, етнічних конфліктів і тероризму, і перш за все проблеми розвитку. Обидві країни були членам азіатської солідарності і руху неприєднання. Хоча після багатьох років тиранічного режиму в Індонезії, в Індії знання та інформація про Індонезію є мінімальним. Перетворення Індонезії з тоталітарної держави до життєздатної демократії і гнучкої економіки в короткий проміжок в 10 років неможливо не відмітити.

В регіональному вимірі Індонезія залишається ключовим гравцем в АСЕАН, хоча він завжди тримався в тіні. Можливо, що саме з цієї причини АСЕАН вижив і продовжує стабільно розвиватися всі ці роки. Індійське партнерство з країнами-членами АСЕАН поки-що невелике, але продовжує стрімко зростати. Оскільки Індія зацікавлена в регіоні, їй необхідно тісно співпрацювати з державами-однодумцями АСЕАН, такими як Сінгапур, Індонезія і В’єтнам в просуванні довгострокових інтересів, будь то безпека, економіка чи культура. У зв’язку з цим Індонезія стала ключовим гравцем.

Але дві країни стали важливими не тільки для регіону, але й для всього світу: з одного боку, Індонезія є цікавою для всіх великих держав регіону через своє стратегічне положення та велику кількість ресурсів, а з іншого боку, Індія розглядається як доброякісна влада та економічної потуга, яка не має наміру стати гегемоном. Індії сьогодні необхідно намітити чітку політику в регіоні, так як тільки сильні і стабільні відносини з найближчими сусідами приведуть до надійного зв’язку з іншими регіонами. Стратегічні цілі можуть бути досягнуті за допомогою м’якої сили і не обов’язково з допомогою жорсткої влади. М’який бік дипломатії, за умови його реалізації агресивно й винахідливо, може виявитися досить корисним. А для цього – успішна політична співпраця з Індонезією просто необхідна. Саме тому дослідження двосторонніх відносин між Індією та Індонезією є дуже актуальним.