Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Територіально-Галузева Стратифікація, головна к....doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
31.07.2019
Размер:
131.07 Кб
Скачать

Так само можуть організовуватися і середні підприємці!

Далі візьмемо для прикладу галузь - охорони здоров’я. Найменшими первинним колективами цієї галузі є колективи поліклінік лікарень санаторіїв. Координатор обирається із числа колективу закладу, ним же самим. Керівництво закладу повинно не мати ніякого впливу на Координатора, останній відповідає лише перед колективом, що його обрав. Далі все йде за аналогічною схемою: Координатори свого первинного колективу Обраний від первинного колективу своєї галузі, на даній території (району), створюють свою Раду Координаторів Закладів Охорони Здоров’я району, і розглянувши наявні в них проблеми та інтереси - висувають з свого середовища свого Районного Координатора в Міську Раду Координаторів Закладів Охорони Здоров’я …І так далі, аж до Державної Ради Координаторів Закладів Охорони Здоров’я, котра постійно у зв’язку з профільним міністром галузі. А ще Державна Рада Координаторів Закладів Охорони Здоров’я делегує свого представника до НРДК та як вона це й робить у ЗРК міст та областей.

Ще візьмемо для прикладу галузь де є споріднена сфери - це галузь (сфера) освіти, з її Школами Проф-Тех училищами та ВУЗами. Сфера Освіти комплектується із Координаторів ВСІХ освітніх колективів, разом - тому що у них спільні інтереси та проблеми. Що стосується всіх існуючих мілких галузей та сфер господарювання, то вони укрупнюються в основну сферу - по своїм базовим інтересам.

Цей же принцип стосується и всіх інших галузей.

Свого Координатора вибирає колектив кожного закладу освіти, тоді як керівництво закладу не має права втручатися в його вибори та роботу. Координатори (представники) від всіх колективів освіти району формують Раду Координаторів від закладів Освіти свого району. В Раду Координаторів від Закладів Освіти району входять представники колективів (Координатори) від Шкіл; Профо-Тех Училищами та ВУЗів свого району. Вони розглянувши наявні в них проблеми та інтереси, складають їх у спільний проект та - висувають з свого середовища свого Районного Координатора від даної галузі - в Раду Координаторів Закладів Освіти свого Міста… І так далі, аж до Державної Ради Координаторів Закладів Освіти, котра постійно у зв’язку з профільним міністром галузі. А ще Державна Рада Координаторів Закладів Освіти делегує свого представника до НРДК та як вона це й робить у ЗРК міст та областей.

УВАГА!! Звичайно, що Територіально-Галузеву Стратифікацію можна, й необхідно застосовувати також, і до трудових колективів підприємств середнього, а також крупного бізнесу (ВАТ;ЗАТ) заводів та фабрик. Їх Ради Координаторів мають представляти соціальні інтереси трудових колективів (первинних колективів заводів фабрик та виробництв). Але не повинно бути: Рад Координаторів швейних фабрик чи Рад Координаторів пивзаводів. Натомість мають бути наприклад Ради Координаторів Харчової Промисловості та Ради Координаторів Легкої Промисловості.

УВАГА!! Кожен цех зводу чи фабрики обирає свого Координатора, а потім з їх складу, обирається єдиний, той хто й буде Координатором від всього колективу заводу.

УВАГА!! ТГС має бути застосований і до шахтарів, і до журналістів, щоб всі вони, мали можливість ефективно захищати свої соціальні права та доносити до вищих органів влади свої проблеми та пропозиції. У випадку журналістів - вони мають на рівнях вище своїх первинних колективів (рівень району міста чи області) об’єднатися з іншими представниками первинних колективів працівників ЗМІ та комунікації (працівники радіо; телебачення; друкованих видань; Інтернет видань, і таке подібне). Так само як і шахтарі - мають об’єднатися з іншими представниками первинних колективів працівників металургійної та інших промисловостей та сфер, що пов’язані з ними своїми продуктами виробництва.

1.7. Головні особливості роботи так званого - «Інституту Координаторів».

Головні особливості формувань та роботи всіх Координаторів:

1). Не залежно від розміру первинного колективу (трудового чи мешканців вулиці) Координатор від них в Раду Координаторів завжди тільки один!!!

2). Якщо район міста дуже великий, і кількість членів загальних зборів району (Малих Підприємців) є занадто багато - ТОДІ район ділиться умовно на дві-три частини, кожна з яких є рівноправним первинним колективом! В кожному є тоді Спільна Ради Координаторів Району (з Малого Підприємництва) даного міста.

3). Координатор несе відповідальність ЛИШЕ перед своїм первинним галузевим колективом (громадою), що обрав його та заключив з ним спеціальний трудовий договір, на роботу по вирішенню та реалізації соціальних проблем даного колективу. Спеціальний закон, що буде написаний під так званий - «Інститут Координаторів» має чітко та жорстко враховувати всі нюанси та покарання за порушення.

4). Будь-який державний посадовець в країні, навіть найвищого рангу, НЕ має права впливати на роботу будь-якого Координатора та власноруч організовувати з ним зустрічі, чи бесіді (з Координаторами). Інакше це вважатиметься відвертою спробою підкупу. Лише відкрита зустріч, що організована безпосередньо Координатор, за обов’язковою присутності ЗМІ, вважатиметься легітимною.

5). На будь-якому рівні, будь-яка Рада Координаторів, аналізуючи наявні проблеми та шляхи їх вирішення - користується допомогою «Науково Експертної Ради» (НЕР). Див. нижче відповідний проект.

6). На кожному рівні будь-яка Рада Координаторів (Місто;Район;Область) обов’язково обирає, зі свого складу - «НАРОДНОГО ПРЕДСТАВНИКА» даного рівня (Районний; Міський; Обласний; Державний Координатор) - котрий є найбільшим фахівцем своєї галузі (сфери) на даному рівні. Наприклад «НАРОДНИЙ ПРЕДСТАВНИК» міста Полтава від Ради Координаторів Малого підприємництва - є Координатором міста по малому підприємництву. Тобто координує роботу своєї Ради Координаторів з місцевими (та загальнонаціональними) органами Державної влади. Крім того кожен НАРОДНИЙ ПРЕДСТАВНИК це член ЗРК та член Громадської Ради ЄЦГР (ще потенційний майбутній кандидати в Мери). (Див Главу № 8. Модель виборів істинно Народного Президента та вищих посадовців владної вертикалі) в ЗРК та в керівництво ЄЦГР(Див Главу №3. ЄЦГР шлях до справжньої демократії).

7). До того часу доки в нас не відмінили закон про недоторканність депутатів, в силу вступає - «закон про тимчасову нейтралізацію депутатської недоторканності, в момент зустрічі депутата з Координатором, по відношенню до останнього.Тобто депутати напряму "доторканні" з боку Координаторів, а ті - з в свою чергу "доторканні" з боку своїх колективів.

8). Жоден з Координаторів, будь-якою галузі чи сфери НЕ має права на недоторканність, будь-де й будь коли. Можлива наявність лише, пільг на проїзд у громадському транспорті, а також підвищена кримінальна відповідальність за нападі та створенню загрози життю Координатора (на зразок як до працівників МВС). За умов що вона буде нейтралізуватися в момент зустрічі Координатора з його первинним колективом!

9). Колектив що обрав собі Координатора має повне право в будь-який момент винести йому вотум недовіри та звільнити його з посади, назначивши іншого. В майбутньому, бажано б прийняти жорсткі закони, що до Координаторів - стосовно порушення ними своїх прав та обов’язків перед обраним колективом, впритул до тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

10). Будь-який первинний колектив може виголосити свій вотум недовіри Координатору їх Ради будь-якого рівня (Районна Рада; Міська Рада; Обласна Рада; Державна Рада), а також Координатору Національної Ради що представляє їх галуз чи сферу.

11). Якщо якесь дуже важливе питання не в змозі вирішити (не важливо яка) Рада Координаторів (будь-якого рівня), то вона переводить вирішення цього питання Раді Координаторів, що знаходиться нижче неї, якщо ж ця не в змозі, то вирішення питання переводиться до наступної «нижчої» ради. І так аж до первинного колективу тієї галузі чи сфери. 12). ЗРК області не може наказувати ЗРК буд-якого міста цієї області. А лише радити та консультувати. У випадку коли ЗРК міста порушило закон - ЗРК області має: повідомити про це всі Ради Координаторів даного міста, а ще через ЗМІ відкритим листом повідомити всі Спільні (Територіально-Галузеві) Ради Координаторів Районів даного міста - котрі й мають право оголосити вотум недовіри ЗРК свого міста.

Головні особливості формувань та роботи Громадських Координаторів:

1). Громадський (Вуличний) Координатор це - громадсько-активний мешканець свого міста чи вулиці. Можливо член якоїсь громадської організації, з освітою менеджера чи соціального працівника, можливо колишній працівник житлово-комунальної сфери, але це не принципово. Обирають свого Громадського (Вуличного) Координатора міні місцевою Громадою (первинний колектив-вулиця), щоб представляти та просувати її соціальні та інші інтереси, як на місцевому та і на загально державному рівні.

2). Жоден з державних посадовців, місцевих чи загально національних НЕ має права втручатися в роботу Координатора та відміняти організовану зустріч з ним (за обов’язковою участю ЗМІ). Відміна зустрічі з боку чиновника має відразу розглядатися тільки як перешкоджання чиновником роботі Координатора. Що має відразу стати загально відомим, через ЗМІ та через Ради Державних Координаторів.

Головні особливості формувань та роботи Галузевих Координаторів:

1). Галузевого Координатора обирає лише робочий колектив підприємства, і тільки він, на своїх загальних зборах, із своїх колег.

2). Власник підприємства, чи керівник закладу(освіти;охорони здоров’я та інших закладів та підприємств), як і державний чиновник від даної галузі - НЕ має права впливати та втручатися в роботу Координатора, обраного від колективу його підприємства. Як і немає права, бути присутнім на загальних зборах (первинного) колективу працівників від його підприємства, а також на Раді Координаторів даної сфери чи галузі.

1.8. Підведемо загальний підсумок -

Всі члени Державних Рад Координаторів, не залежно то галузеві чи громадські, на основі наявних РЕАЛЬНИХ ТЕРИТОРІАЛЬНО-ГАЛУЗЕВИХ ПРОГРАМ ТА ПРОЕКТІВ Суспільства (Громад та Галузей країни) - формують ЄДИНУ ЗАГАЛЬНО-ДЕРЖАВНУ ПРОГРАМУ РОЗВИТКУ. Котра буде містити в своїй основі РЕАЛЬНІ ІНТЕРЕСИ І ЗАПИТИ ВСІХ, БЕЗ ВИНЯТКУ, СТОРІН І УЧАСНИКІВ ГРОМАДСЬКОГО ВЗАЄМОДІЇ.

Таким чином, система Координаторів, або "принцип каскадно-сепараторної системи зворотних пірамід" дозволяє, ОДНОЧАСНО, виробляти як формування програм розвитку місцевих територіально-галузевих громад та центрального рівня, Так і прямий контроль над усіма рівнями і гілками законодавчо-виконавчої вертикалі управління Держави.

Головне, що потрібно зараз зрозуміти - без відмови від старої ПОЛІТИКО-СОЦІАЛЬНОЇ СИСТЕМИ, заснованої на ТЕРИТОРІАЛЬНО-змішаний принцип ВИБОРІВ - створити реальну систему народовладдя просто неможливо. Бо дана система, у своєму нинішньому вигляді являє собою механізм керованого хаосу. Це коли вибори будь-яких представників влади народу відбуваються на основі "усередненої потреби" часто діаметрально-протилежних сфер соціального розвитку. Зрозуміло, що еклектична каша з "політичного сокири" може принести навар і задовольнити голод лише тих, хто цю кашу і заварив ...

Зазначу ще раз, що ЗМІСТ ФОРМУЛИ ПРОСТИЙ: інтереси кожної визначеної групи повинні і будуть представляти ТІ, ХТО є фахівцем. Тобто ті, хто має для цього всі необхідні професійні, інтелектуальні та духовно-моральні якості. Причому - не за формулою "повезе / не повезе", "пройде свій / не пройде свій" , а на постійній основі, під пильним контролем ЗАМОВНИКІВ, тобто первинних колективів Громади.

1.9. МЕХАНІЗМ РЕАЛІЗАЦІЇ даного процесу дуже простий:

1. Первинні колективи (по галузях / сферам / інтересам) призначають (з-поміж себе, або спочатку, активіста-громадського) свого представника (координатора). Всі вони укладають ПРЯМІ Трудові Договори зі своїми колективами.

2. З числа всіх таких представників від кожної галузі формується Районна Галузева Рада (координаторів). У їх число входить і територіально-комунальна галузь (Громадські Координатори) - окремим елементом.

3. З числа існуючих у місті районів, в особі їх координаторів (для області - обл. Районів) формується Міська Рада даної галузі / сфери ...

4. З числа ВСІХ галузевих Міських Рад (в особі їх Координаторів) формується ЗАГАЛЬНА МІСЬКА (територіально-галузева) РАДА КООДИНАТОРІВ. Саме вони, спільно приймають Загальну Програму Розвитку (в даному випадку, міста) - виходячи з інтересів, і на основі програм розвитку ВСІХ галузей / сфер, наявних на даній території.