Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Modul_2_ot_Ani.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
29.07.2019
Размер:
78.85 Кб
Скачать

Вариант 2

1. Подвійна лояльність. В умовах утрати державності українська старшина на прикінці 18 ст. та їхні нащадки 19 ст. стали людьми з подвійною лояльністью. Вони залишалися "малоросійськими патріотами" у тому розумінні що не цуралися своїх коренів, зберігали симпатію до своєї культури, до України як території, де вони народилися і росли. Одночасно в політичному розумінні вони ставали патріотами великої Росії куди і включали свою Україну – малоросію

«Ді́ло» — провідний часопис Галичини: її перший, найстаріший і впродовж багатьох років єдиний щоденник; офіційний орган УНДО Виходив у 1880—1939 роках З часу своєї появи «Діло» відстоювало ідеологію народовецької парт, з 1925 р. — УНДО (Українського національно-демократичного об'єднання).

«Історія русів»-твір невідомого автора,ща з*явився на рубежі сторіч,поширювався в рукописному варіанті, друк-1846р. жанр-наукова праця, «політ.памфлет» написаний у традиціях козацьких літописів.опис іст.розв. україни з найдавніших часів до 1769 р.осн.увага-козаччині,хмельниччині,гетьманщині.перша своєрідна політ.іст. України.

2. головні напрямки політики украінізації: освіта/ видавнича справа, пресса/ церква/ створення національних районів.

3.УСДРП –укр соц-демокр робіт.партія. в Наддніпрянщині

УНДП-укр нац-демокр партія. зх.укр-галичина.

положення

усдрп

ундп

держ.устрій

демокр.респ.

поділ галичини(сх,зх)сх.гал=окрема укр провінція в ав-уг.

аграрне. пит.

зменшення податків на землю і аренду

передача земель орг.самоврядування

безоплатно.перемежування земель коштом вел.землевласн.

передача земель селянам,шляхом держ викупу у поміщиків. перемежування земель коштом держави.ремісничі школи

мова

рівноправність всіх мов,ств. укр.шкіл

укр.мова в уряді

Чтото левое:

наздганяюча модернізація базується на засвоєнні передових технологій та економіч-них механізмів. Проте це засвоєння не є природним, орга-нічним, оскільки стимулює таку модернізацію не дозрі-лість національної економіки, а, як правило, зовнішній виклик сусідніх економічно розвинутіших держав, що загрожує державі-аутсайдеру втратою позицій на міжна-родній арені .

60 рр хіх ст. «наздогнати захід»-інвестиції на розв. промисловості з зх.країн та + держ.кошти…проходила поступово.

комнезами-комітети незамжних,ств.парал. з сільськими радами.перший-1920р.задачі: проведенні в життя радянських законів про наділення землею безземельних і малоземельних селян, у розгромі куркульства і боротьбі з бандитизмом

причини українізації-: потреба навчити селян для кращлго віробництва продукції(НЕП),ств.міжнар.іміджу(для поляків), також цьому сприяв окремий нарком освіти в республіці, прагматики в партії(скрипник) вважали що без політики укр-ії неможливо збудувати комуніззм.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]