Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zagot_Laba#4.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.07.2019
Размер:
641.02 Кб
Скачать
  1. Редагування даних в Excel 97

Переміщення і копіювання об'єктів робочого листка. У процесі формування і редагування таблиць-документів часто доводиться змінювати порядок рядків, стовпців і комірок, що містять дані. Ця процедура виконується за допомогою контекстного меню, яке забез­печує переміщення, копіювання та зсув виділених об'єктів робочого листка в будь-якому напрямку.

Переміщення об'єктів можливе також їх простим «буксируванням». Для цього необхідно: виділити об'єкт, активізувати покажчик миші на межі об'єкта, натиснути й ут­римувати в цьому стані ліву клавішу миші та клавішу <Alt>, нарешті, перетягнути об'єкт на нове місце і відпу­стити клавіші. Вставлений таким чином об'єкт витісняє сусідні, зсуваючи їх униз або праворуч.

Вставлення стовпців і рядків. Для вставлення порож­нього стовпця треба виділити стовпець таблиці, перед яким необхідно його розмістити, і виконати команду «Вставить–Столбец». За цією самою командою вставляється також задане число стовпців, але для цього заздалегідь виділяється відповідне число стовпців таблиці. Аналогічно за командою «Вставить–Строку» вставля­ються рядки. Вставлення стовпців (рядків) супровод­жується автоматичною підстройкою формул таблиці за місцем їх нового розміщення.

Вставлення комірок. Порожні комірки вставляються в таблицю за командою «Вставка–Ячейка». Вставлення комірок (діапазону комірок) у заповнену таблицю супроводжується зсувом цілого ряду її комірок. Напрямок зсуву (праворуч або вниз) задається користува­чем. Число вставлених комірок визначається числом комірок у виділеному діапазоні. За допомогою параметрів вікна в таблицю можна добавляти не тільки комірки, а й рядки та стовпці.

Вилучення об'єктів робочого листка. Вилучення не­потрібних рядків, стовпців і комірок здійснюється за командою «Правка–Удалить», яка активізує діалогове вікно «Удалить ячейку». За структурою це вікно аналогічне вікну «Добавление ячеек», але виконують протилежну дію – вилучення.

  1. Організація обчислень в Excel

Введення формул і розрахунок. Послідовність дій над операндами запи­сується у вигляді специфічних формул, що починаються зі знака рівності, наприклад:

= А5-В7, = СУММ (С1:С10), = СТЕПЕНЬ (А1;А2),

де СУММ і СТЕПЕНЬ – імена стандартних функцій додавання і піднесення до степеня відповідно.

Будь-яка формула, як текст або число, вводиться у ви­брану комірку робочого листка вручну. З метою економії часу і виключення помилок, введення посилання на комірки або їхні діапазони можна виконувати за допомогою миші. Для цього досить клацнути її лівою клавішею на поточній комірці або виділити «буксируван­ням» курсору потрібний діапазон.

У формулу можна включати імена стандартних функцій, вибираючи їх зі спеціального списку вікна «Ма­стер функций». Останнє активізується кнопкою «Функции». Майстер функцій автоматизує процес їх введення, залишаючи за користувачем тільки вибір функції та введен­ня деяких констант.

Фор­мули можна копіювати з автоматичною настройкою їх за новим місцеположенням. У зв’язку з цим в Excel використовують два типи адрес (посилань) комірок: абсолютні та відносні. Абсолютні адреси застосовують, якщо у формулу треба ввести значення з фіксованої комірки:

=СУММ(А1:С1)*$F$5, де $ – ознака абсолютного посилання.

Під час пе­реміщення (копіювання) формул абсолютні адреси зали­шаються незмінними. Відносні адреси (посилання) змінюються відповідно до нової позиції формули:

=СУММ(А1:С1)*$F$5 ... =СУММ(А5:С5)*$F$5.

Формула повністю відображається в рядку формул (рисунок 4.1).

Рисунок 4.1 - Рядок введення формул

Для редугування формули потрібно клацнути лівою клавішею миші на відповідній комірці, а потім на рядку введення формул. Після появи миготливої вертикальної ри­ски-курсору можна розпочинати корекцію формули, ско­риставшись клавішами керування <Delete>, <Insert> та <BackSpace>.

Автообчислення забезпечує формування ряду підсумкових значень поза робочим листком (в рядку стану вікна), що викорис­товуються для аналізу й оцінки результатів обчислення. Тип підсумкового значення (середнє, кількість значень і чисел, максимум та ін.) задається за допомогою команд спеціального контекстного меню, яке ак­тивізується клацанням правою клавішею миші на рядку стану вікна Excel. Вибране користувачем підсумкове значення виділено­го об'єкта робочого листка відображається в рядку стану.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]