Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Варіант 10 санации.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
18.07.2019
Размер:
86.53 Кб
Скачать

Варіант №10

  1. Прибуток може бути спрямований на:

  1. поповнення оборотних коштів;

  2. відновлення основних засобів;

  3. фінансування операційних та фінансових витрат;

  4. покриття збитків. (в Инете только его высветило, хот мне кажется другие тоже подходят)

  1. Основні критерії відбору підприємств для надання їм державної фінансової підтримки при проведенні санації наступні:

  1. потенційна прибутковість;

  2. збереження досліджень і розробок, які мають пріоритетне значення для країни;

  3. заміна імпортної продукції вітчизняною;

  4. державна форма власності;

  5. наближеність керівництва до структур державної влади та управління;

  6. таке підприємство є містоутворюючим.

  1. Розкрийте сутність системи раннього попередження та реагування.

Система раннього попередження та реагування( СРПР) - це особлива інформаційна система, яка сигналізує керівництву про потенційні ризики, які можуть насуватися на підприємство як із зовнішнього, так і з внутрішнього середовища. СРПР доцільно впроваджувати на підприємствах з метою швидкої ідентифікації фінансової кризи, виявлення причин, що її зумовлюють, та розробки антикризових заходів . СРПР розглядають як один з важливих інструментів системи контролінгу.

Завдання системи раннього попередження :

- своєчасне виявлення кризи на підприємстві;

-виявлення можливостей розвитку або додаткових шансів для підприємства;

- виявлення загрози банкрутства.

Розрізняють дві підсистеми СРПР:

- систему, зорієнтовану на внутрішні параметри діяльності підприємства (спрямована на ідентифікацію ризиків та можливостей розвитку, які криються на підприємстві, задля цього будується система управління ризиками, яка включає їх ідентифікацію, оцінку та нейтралізацію).

- систему, зорієнтовану на зовнішнє середовище ( прогнозування загроз з боку держави, контрагентів, конкурентів тощо (прикладом застосування цієї підсистеми СРПР є проведення установами банків аналізу підприємств з метою оцінки їх кредитоспроможності.)

6 етапів створення системи раннього попередження :

І етап - створення системи - визначення сфер спостереження, полягає у визначенні об’єктів діагностики . Розрізняють внутрішню (фінансова, збутова, виробнича, організаційна ) та зовнішню (аналіз ситуації на ринку, макроекономічної ситуації в країні тощо) діагностику.

ІІ етап - визначення індикаторів раннього попередження, які можуть вказувати на розвиток того чи іншого негативного процесу (ними можуть бути показники: обсяг реалізованої продукції, витрати на 1 грн.ТП, обсяг реалізованої продукції в точці беззбитковості, коефіцієнти автономії, заборгованості, ліквідності тощо);

ІІІ етап - розрахунок цільових показників та інтервалів їх змін в розрізі кожного індикатора (зона безпеки, рівень фінансових показників ліквідності, автономії в порівнянні з нормативними значеннями, тощо) ;

IV етап - формування конкретних аналітичних завдань для аналітичних центрів (прогнозування банкрутства підприємства, SOFT-аналіз, бенчмаркінг тощо).

V етап – ключовий: служби контролінгу узагальнюють отримані аналітичні висновки та готують пропозиції щодо розвитку сильних та мінімізації слабких сторін ;

VI етап – технічний : формування інформаційних каналів між системою та її користувачами — керівниками всіх рівнів. антимонопольного законодавства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]