Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
fotoalbom.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.07.2019
Размер:
80.38 Кб
Скачать

Нагороди

Почесною відзнакою Національного університету “Острозька академія” є 27-й міжнародний приз “За якість”, вручений міжнародним трейд-клубом лідерів торгівлі у Парижі. Як правило, ця нагорода присуджується підприємствам та бізнес-структурам країн Європи за їхню діяльність. Тим не менше, в березні 1999 року делегація вищезгаданого трейд-клубу відвідала Острозьку академію і здійснила перевірку якості навчального процесу. Результати були настільки вражаючими, що комісія прийняла рішення вручити приз саме навчальному закладу, а не підприємству. Варто зазначити, що Національний університет “Острозька академія” до цього часу залишається єдиним вищим навчальним закладом України, удостоєним такої нагороди.

Свідченням високоякісних навчальних послуг і специфічності умов навчання, які існують в стінах першого навчального закладу східних слов’ян, є постійні відзнаки, які надаються Острозькій академії Міністерством освіти України. Зокрема, в 2005 році університет був нагороджений Дипломом за інноваційний розвиток освіти та сучасні педагогічні технології, а в 2006р. – Дипломом за досягнення в організації студентської науково-дослідної роботи. Виділення університету серед великої кількості навчальних закладів нашої держави неабияк стимулює його діяльність і спонукає до ще більших звершень на ниві освіти.

Ректор Острозької академії Ігор Пасічник Указом Президента України від 28 листопада був нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого п’ятого ступеня за „вагомий особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток України, значні досягнення у професійній діяльності, багаторічну сумлінну працю та з нагоди річниці підтвердження всеукраїнським референдумом 1 грудня 1991 року Акта проголошення Незалежності України”. Цікаво, що за всю історію існування цієї найвищої державної нагороди, яка була заснована в 1995 р., вперше нею було відзначено представника Рівненської області.

Національний університет „Острозька академія” не тільки унікальний навчальний заклад, в якому гармонійно поєднуються найкращі традиції української національної освіти та новітні технології навчання, але й осередок інтелектуального потенціалу нації, де акумулюються передові ідеї. Ще одним аргументом на користь цього твердження став той безпрецедентний факт, що в 2007 р. відразу два викладачі університету Рафаїл Торконяк та Дмитро Стус стали лауреатами Шевченківської премії.

Доктор теології, знавець сімнадцяти мов, професор, який очолює кафедру богослів’я в Національному університеті “Острозька академія”, Рафаїл Торконяк протягом тридцяти років займався перекладом унікальної Острозької Біблії 1581 р., яка є першим повним перекладом текстів Святого Писання східнослов’янською мовою. Результатом цієї титанічної праці стало видання перекладу, здійснене львівським видавництвом Українського біблійного товариства.

Син видатного українського письменника, вже класика ХХ століття Василя Стуса, письменник, журналіст і літературознавець Дмитро Стус написав біографію свого славетного батька, яку сьогодні багато дослідників називають проривом в українській бібліографістиці. Книга „Василь Стус: життя як творчість”, стала не просто збіркою спогадів про батька, а науковим осмисленням його життєвого шляху, ґрунтованим на фактах та численних опрацьованих документальних архівних джерелах.

До колекції нагород університету належить ще один документ. 27 червня 2006 року ректору Національного університету “Острозька академія” Ігорю Демидовичу Пасічнику був вручений Диплом лауреата Державної премії України в галузі архітектури за реалізацію етапу відродження цього навчального закладу, а саме за проект будівлі першої в Україні віртуальної бібліотеки, вписаної в комплекс споруд університету. Бібліотека споруджена за кошти меценатів-представників української діаспори і забезпечує студентам безкоштовний доступ до всіх електронних бібліотек світу. Власні книжкові ресурси університету також переведені в електронний варіант. Без сумніву, даний проект є проектом майбутнього, оскільки дозволяє академії крокувати в ногу з сучасними технологічними віяннями, а студентам – перебувати в новітньому інформаційному просторі, який визначає обличчя світу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]