Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Статут ГНВК ЗШ№4 ліцей Еліт.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
16.07.2019
Размер:
178.69 Кб
Скачать
  1. Матеріально-технічна база

    1. Майно навчально-виховного комплексу складають основні фонди: приміщення, обладнання, інші цінності, вартість яких відображається в балансі ліцею.

    2. Майно належить навчально-виховному комплексу за правом оперативного керування.

    3. Навчально-виховний комплекс відповідно до чинного законодавства користується землею, іншими природними ресурсами, і несе відповідальність за дотримання вимог та норм з їх охорони.

    4. Вилучення основних фондів, оборотних коштів та іншого майна навчального закладу проводиться лише у випадках, передбачених чинним законодавством. Збитки, завдані навчальному закладу внаслідок порушення його майнових прав іншими юридичними та фізичними особами, відшкодовуються відповідно до чинного законодавства.

    5. Для забезпечення навчально-виховного процесу із дотриманням діючих нормативів база ліцею, крім класних приміщень, включає навчальні кабінети, майстерні, спортивний і актовий зали, бібліотеку, архів, медичний, лінгафонні кабінети, їдальню, допоміжні приміщення.

    6. Навчально-виховний комплекс розміщується на своїй території із спортивним, географічним майданчиками, ділянкою, які знаходяться в постійному використанні закладу.

  1. Фінансово-господарська діяльність нвк

    1. Фінансово-господарська діяльність навчально-виховного комплексу здійснюється на основі кошторису відповідно до вимог законодавства.

    2. Джерелами формування кошторису бюджету навчально-виховного комплексу є:

кошти бюджету, які надходять у розмірі, передбаченому нормами фінансування освіти для забезпечення навчального процесу в обсязі державного стандарту загальної середньої освіти;

кошти, отримані за надання платних послуг;

кредити банків;

благодійні грошові внески й пожертвування, внесені юридичними і фізичними особами, в т.ч. батьками учнів.

    1. У навчально-виховному комплексі створюється фонд загального обов’язкового навчання, який формується з урахуванням матеріально-побутових потреб учнів за рахунок коштів у бюджеті в розмірі не менше трьох відсотків витрат на його поточне утримання, а також за рахунок коштів, залучених із інших джерел.

Кошти фонду зберігаються на рахунку навчально-виховного комплексу в банку і витрачаються відповідно до кошторису, що затверджується директором. Невикористані за звітний період кошти фонду вилученню не підлягають і використовуються за призначенням у наступному році.

Облік і використовування коштів фонду здійснюється згідно з наказом директора відповідно до законодавства. Невикористані фінанси навчально-виховного комплексу вилученню не підлягають і витрачаються виключно за призначенням.

    1. Контроль за правильним використанням коштів фонду загального обов’язкового навчання здійснюють органи виконавчої влади, органи управління освіти.

Навчально-виховний комплекс працює за індивідуальним штатним розкладом, який затверджується засновником або уповноваженим його органом – департаментом освіти, молоді та спорту.

    1. Ставки (посадові оклади) керівників і педагогічних працівників навчально-виховного комплексу підвищуються на 15-20 відсотків від ставок (посадових окладів) керівників і педагогічних працівників загальноосвітніх шкіл в межах фонду оплати працівників.

    2. Для організації всіх видів позакласної роботи, методичної, окремих спеціальних курсів навчально-виховного комплексу виділяються кошти із розрахунку 0,5 учительської ставки на клас, але не більш 10 ставок, та по одній ставці педагога-вихователя на групу багатопрофільного ліцею в межах фонду оплати праці.

Розподіл указаних годин на позакласну (гурткову, секційну, студійну) роботу та спеціальні курси, факультативи здійснюється адміністрацією навчально-виховного комплексу щорічно на початок навчального року відповідно до потреб навчального закладу. Оплата педагогічних працівників при цьому здійснюється відповідно до виділених учительських ставок.

Ці години можуть також використовуватися для поділу 10-11 класів навчально-виховного комплексу при утворенні в одному класі декількох груп за профілями навчання, на викладання предметів, які мають розбіжності в групах, що визначаються на відповідні профілі навчальним планом ліцею. Облік цієї роботи здійснюється на сторінках класних журналів відповідних класів.

    1. Працівникам навчально-виховного комплексу надаються щорічні основні та інші види відпусток відповідно до Закону України „Про відпустки”.

    2. Порядок діловодства і бухгалтерського обліку в навчальному закладі визначається законодавством та нормативно-правовими актами Міністерства освіти і науки України та іншими центральними органами виконавчої влади, яким підпорядковано навчально-виховний комплекс. За рішенням засновника закладу бухгалтерський облік може здійснюватися самостійно або через централізовану бухгалтерію.

    3. Звітність про діяльність навчально-виховного комплексу встановлюється відповідно до законодавства.

    4. Навчально-виховний комплекс має право користуватися коротко і довготерміновими кредитами.

    5. Навчально-виховний комплекс має право придбати й орендувати необхідне їй обладнання та інші матеріальні ресурси, користуватися послугами будь-якого підприємства, установи, організації або фізичних осіб; фінансувати за рахунок власних коштів заходи, які сприяють поліпшенню соціально-побутових умов закладу, здавати в оренду вільні приміщення