Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Статут ГНВК ЗШ№4 ліцей Еліт.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
16.07.2019
Размер:
178.69 Кб
Скачать

17

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

__________ 2011р. № _____

СТАТУТ

Горлівського навчально-виховного комплексу „Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4 – багатопрофільний ліцей „ЕЛІТ” Горлівської міської ради Донецької області

(нова редакція)

  1. Загальні положення

  1. Горлівський навчально-виховний комплекс „Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4 – багатопрофільний ліцей „Еліт” Горлівської міської ради Донецької області (далі ліцей), створений рішенням Горлівської міської ради від _________________, шляхом зміни назви і статусу Горлівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 Горлівської міської ради Донецької області на Горлівський навчально-виховний комплекс „Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4 – багатопрофільний ліцей „Еліт” Горлівської міської ради Донецької області знаходиться у комунальний власності.

    1. Назва юридичної особи:

Повна назва: ГОРЛІВСЬКИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС «ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ № 4 – БАГАТОПРОФІЛЬНИЙ ЛІЦЕЙ «ЕЛІТ» ГОРЛІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ.

Скорочена назва: ГНВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 – БПЛ «Еліт» ГМР.

  1. Місце знаходження:

84617, Донецька область, м. Горлівка, вул. Комсомольська, 32, тел.: (0624)52-22-00.

  1. Навчально-виховний комплекс є юридичною особою, має печатку, штамп, а також може мати рахунок в установі банку.

    1. Засновником навчально-виховного комплексу є Горлівська міська рада. Ідентифікаційний код 04052749, м.Горлівка, пр.Перемоги, 67. Засновник здійснює фінансування навчально-виховного комплексу, його матеріально-технічне забезпечення, встановлює статус, організує будівництво й ремонт приміщень, їх господарське обслуговування.

  1. Навчально-виховний комплекс у своїй діяльності підпорядкований департаменту освіти, молоді та спорту Горлівської міської ради, Управлінню освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації, Міністерству освіти, науки, молоді та спорту України.

  1. Головною метою навчально-виховного комплексу є створення умов для різнобічного розвитку учнів, формування гармонійної особистості, збереження та зміцнення її фізичного та психологічного здоров’я; прищеплення юній людині цінності істинного громадянина України і формування в учнів орієнтації на досягнення життєвого успіху.

  1. Головними завданнями навчально-виховного комплексу є:

формування загальнолюдських цінностей, активної громадської позиції;

створення умов для здобуття учнями загальної середньої освіти, забезпечення здобуття освіти понад державний освітній мінімум;

комплексний всебічний розвиток дитини за її нахилами, бажанням, розумовим та фізичним розвитком;

формування настанови на досягнення успіху як мети і мотиву освітньої та життєвої стратегії;

виконання самодостатньої особистості через систему життєвого самоврядування;

створення сприятливих умов для підвищення особистого статусу кожного вчителя та учня в атмосфері загальної педагогічної культури;

забезпечення охорони здоров’я, фізичного розвитку учнів НВК через добре організовану систему фізкультурно-оздоровчої та медико-профілактичної роботи.

  1. Навчально-виховний комплекс в своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України „Про освіту”, „Про загальну середню освіту”, Положенням про загальноосвітній навчальний заклад, Положенням про ліцей, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства освіти, науки, молоді та спорту України, рішеннями Горлівської міської ради, виконкому міської ради, наказами департаменту освіти, молоді та спорту Горлівської міської ради, власним статутом.

  1. Діяльність навчально-виховного комплексу будується на принципах доступності, гуманізму, демократизму, незалежності від політичних, громадських і релігійних об’єднань; взаємозв’язку розумового, морального, фізичного й естетичного виховання; рівності умов кожної людини для повної реалізації її здібностей, таланту, всебічного розвитку, органічного зв’язку з національною історією, культурою, традиціями, диференціації змісту і форми освіти, науковості, розвиваючого характеру навчання; гнучкості та прогностичності; поєднання державного управління і громадського самоврядування.

  1. Навчально-виховний комплекс має власну символіку.

  1. Навчально-виховний комплекс самостійно приймає рішення і здійснює діяльність у межах компетенції, передбаченої чинним законодавством, Положенням про загальноосвітній навчальний заклад та власним Статутом.

  1. Навчально-виховний комплекс несе відповідальність перед особою, суспільством і державою за:

реалізацію головних завдань, визначених Законом України „Про освіту” та Положенням про загальноосвітній навчальний заклад;

дотримання умов, що визначаються за результатами атестації;

безпечні умови освітньої діяльності;

дотримання державних стандартів освіти;

дотримання фінансової дисципліни;

дотримання договірних зобов’язань із іншими суб’єктами освітньої, виробничої, наукової діяльності, у тому числі зобов’язань із міжнародними угодами.

  1. Випускники навчально-виховного комплексу одержують документи про освіту встановленого зразка.

  1. У навчально-виховному комплексі визначена українська та російська мови навчання за згодою та на основі рішення загальношкільної конференції.

  1. Навчально-виховний комплекс має право:

користуватися пільгами, що передбачені державою;

проходити в установленому порядку державну акредитацію;

визначати форми й засоби організації навчально-виховного процесу;

визначати шкільний компонент змісту освіти, розробляти і впроваджувати власні програми навчальної та методичної роботи з урахуванням державних стандартів;

визначати контингент учнів;

спільно з вузами, їх кафедрами або філіалами проводити науково-дослідну, експериментальну, пошукову роботу;

організовувати підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації та стажування педагогічних кадрів;

створювати структурні підрозділи, формувати штатний розклад, встановлювати форми морального та матеріального заохочення в межах власного кошторису;

запрошувати на роботу спеціалістів, у тому числі і закордонних, на договірних контрактних умовах;

бути власником і розпорядником рухомого й нерухомого майна згідно з чинним законодавством та Статутом навчально-виховного комплексу;

отримувати гранти, дарунки, благодійні внески від юридичних і фізичних осіб;

залишати у своєму розпорядженні та використовувати кошти від господарської діяльності, в межах, передбачених чинним законодавством;

здійснювати реконструкцію, поточний і капітальний ремонт на основі договору, підряду чи господарським способом;

встановлювати форму учнів;

об’єднувати на підставі спеціальних угод діяльність ліцею із діяльністю інших підприємств, установ та організацій як в Україні, так і за її межами.

  1. На основі встановлених Кабінетом Міністрів України нормативів фінансування здобуття повної загальної освіти в навчально-виховному комплексі встановлюється мережа класів, факультативів та інших форм навчально-виховного процесу відповідно з діючим Положенням про загальноосвітній навчальний заклад, Положенням про ліцей, а також робочим навчальним планом.

  1. Навчально-виховний комплекс створюється у складі:

загальноосвітня школа І ступеня („Початкова школа розвитку” – відповідно 1-4 класи) для учнів 6-10 років;

загальноосвітня школа ІІ ступеня (5-7 класи) для учнів 11-14 років;

загальноосвітня школа ІІІ ступеня (10-11 класи);

багатопрофільний ліцей „Еліт” ( відповідно 8-11 класи) для учнів 14-17 років.

      1. До школи І ступеня та загальноосвітніх класів школи ІІ ступеня зараховуються учні за заявами батьків.

      2. До класів багатопрофільного ліцею зараховуються учні, які закінчили основну школу (до 8 класу) і пройшли конкурсний відбір. Правила конкурсного приймання розробляються відповідно до Інструкції про порядок конкурсного приймання дітей (учнів, вихованців) до гімназії, ліцеїв, колегіумів, спеціалізованих шкіл, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 19.06.2003р. № 389.

      3. Учні зараховуються до навчально-виховного комплексу незалежно від місця проживання.

      4. Кількість учнів у навчально-виховному комплексі встановлюється один раз на рік на початок кожного навчального року і затверджується наказом директора.

      5. Іноземці та особи без громадянства приймаються до навчально-виховного комплексу відповідно до законодавства України.

      6. Наповнюваність класів і поділ їх на групи при вивченні окремих предметів визначається Міністерством освіти, науки, молоді та спорту України на основі встановлених Кабінетом Міністрів України нормативів фінансування здобуття загальної середньої освіти.

      7. При комплектуванні ліцейних класів багатопрофільного ліцею за кількістю учнів одного класу з різними програмами навчання, з метою забезпечення визначеної даним Статутом профільності навчання, у класі утворюються групи за профілями. Поділ на групи здійснюється при вивченні предметів, які мають розбіжність годин, що визначаються на відповідний профіль робочим навчальним планом навчально-виховного комплексу.

    1. У навчально-виховному комплексі створюються та функціонують: психологічна служба, предметні кафедри, творчі групи та інші методичні угрупування, перелік яких визначається на початок навчального року наказом по установі.

    2. Медичне обслуговування учнів забезпечується засновником і здійснюється Міською лікарнею № 1.

    3. Взаємовідносини навчально-виховного комплексу із юридичними та фізичними особами визначаються згідно з чинним законодавством, договорами, що укладені між ними.