Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Культура обслуговування при наданні готельних п....doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
14.07.2019
Размер:
118.27 Кб
Скачать

4. Вимоги, що пред'являються до якості готельних послуг.

Ефективність функціонування будь-якого готелю тісно пов'язана з якістю надання готельних послуг.

У готелі якісне обслуговування повинно відповідати таким вимогам: · доступність: послугу легко отримати в зручному місці, в зручний час, без зайвого очікування її надання; · комунікабельність: опис послуги виконано на мові гостя і є точним; · компетентність: обслуговуючий персонал володіє необхідними навичками та знаннями; · ввічливість: персонал привітний, шанобливий і турботливий; · конфіденційність: на готель та її персонал можна покластися, тому що вони дійсно прагнуть задовольнити будь-які запити клієнтів; · надійність: послуги надаються акуратно і на стабільному рівні.; · чуйність: персонал готелю чуйний і творчо підходять до вирішення проблем та задоволення запитів клієнтів; · безпеку: надані послуги не несуть з собою ніякої небезпеки або ризику і не дають приводу для будь - яких сумнівів; · відчутність: відчутні компоненти послуги, вірно, відображають її якість; · розуміння / знання гостя: персонал намагається якнайкраще зрозуміти потреби гостя і кожному з них приділяють увагу.

Якість часто асоціюється з розкішшю, послугами класу «люкс». Цей висновок дуже спірно, оскільки можна отримати якісні послуги за помірну плату і не отримати їх за великі гроші (якість послуги - це не тільки її зміст, а й форма подання).

Таким чином, якість - це в першу чергу почуття задоволення клієнта від обслуговування, а якісна послуга - це послуга, що відповідає потребам гостя. Рівень якості, у свою чергу, залежить від ступеня збігу уявлень клієнта про реальний і бажаному обслуговуванні в готелі. Постійне підвищення якості - це не затрата, а довгостроковий вклад, заснований на забезпеченні вірності клієнтури шляхом задоволення її потреб.

Це твердження засноване на дослідженні, що показує, що витрати на придбання нового клієнта в п'ять разів більше витрат на те, щоб утримати старого допомогою пропозиції якісного обслуговування. Це дослідження базується на наступних факторах: - здатність до утримання клієнтів дозволяє скоротити витрати на маркетинг і відповідно, збільшує рентабельність: - задоволений клієнт здійснює безкоштовну рекламу, поширюючи сприяла готелю усну інформацію.

Якість готельних послуг у величезній мірі залежить від кваліфікації і зацікавленості людського капіталу, від його творчих здібностей, уміння освоювати нові технології, а також від використання нових організаційних процесів і форм використовуваної для обслуговування клієнтів матеріальної бази. Якість в готельному бізнесі - це міра того, як рівень наданої послуги задовольняє очікування гостя.

Грунтуючись на вищевикладеному, можна так визначити зміст поняття «якість» у готельній індустрії:

1. Якість - це правильно визначені потреби клієнтів. Тут береться до уваги концепція, згідно з якою необхідно надавати послуги, що відповідають потребам гостей. Якщо у гостя є потреба оформляти виїзд, не виходячи з номера, необхідно йому це забезпечити. Саме в такому контексті якість створює конкурентну перевагу.

2. Якість - це правильно надані послуги. Тут комбінується дві концепції: послуги повинні не тільки відповідати потребам клієнта (технічний аспект), але і вся система обслуговування повинна бути сконструйована таким чином, щоб забезпечувати і зручність гостей, і хороші міжособистісні відносини персоналу. У цьому значенні якість - це основа компетентності.

3. Якість - це постійність. Тут мається на увазі необхідність надавати послуги на одному і тому ж рівні мільйони разів. Мінливість - бич готельної індустрії. Суспільство не любить неприємних сюрпризів і очікує певних речей, що асоціюються з іміджем конкретного готелю. Коли готель не виправдовує очікувань, формується негативне сприйняття. Тому можна сказати, що якість - це гарне виконання.

В обов'язки керівника, керуючого «якістю» входить об'єднання цих трьох аспектів в єдину систему надання послуг.