Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма вступних _спит_в з французької мови дл....doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.07.2019
Размер:
84.48 Кб
Скачать

3. Завдання на визначення правильності/неправильності твердження.

У завданнях такої форми пропонується визначити правильність чи неправильність поданого твердження відносно змісту почутого/прочитаного.

Завдання вважається виконаним, якщо учасник обрав правильний варіант відповіді та позначив його в бланку А.

Завдання вважається невиконаним у випадках, якщо: а) позначено неправильний варіант відповіді; б) позначено обидва варіанта відповіді; в) не позначено жодного із варіантів відповіді.

4. Завдання на заповнення пропусків у тексті.

У завданнях такої форми пропонується доповнити абзаци/речення в тексті реченнями/частинами речень/ словосполученнями/словами із поданих варіантів або доповнити текст правильною граматичною формою лексичних одиниць(дієслово, прикметник, іменник, займенник тощо), поданими в дужках.

Завдання вважається виконаним, якщо учасник підібрав правильний варіант і позначив його в бланку А/вписав правильну граматичну форму лексичної одиниці в бланку відповідей.

Завдання вважається невиконаним у випадках, якщо: а) позначено неправильний варіант відповіді/граматична форма лексичної одиниці вписана неправильно; б) позначено/вписано два або більше варіантів відповіді, навіть якщо серед них є правильний варіант; в) не позначено жодного із варіантів відповіді/пропуск у тексті не заповнений.

5. Завдання з розгорнутою відповіддю.

Завдання з розгорнутою відповіддю передбачають створення власного висловлювання в письмовій формі відповідно до запропонованих комунікативних ситуацій.

Для виконання завдань частини тесту «Письмо» учасник отримує бланк Б, на якому визначено місце для запису відповідей на кожне завдання. Учасник повинен оформити своє письмове висловлення таким чином, щоб на бланку Б вистачило відведеного місця.

На виконання тесту з іноземної мови відведено 120 хвилин – на виконання завдань із читання та письма.

Максимальна кількість балів за завдання:

Завдання

Кількість балів

Частина 1. Lire.

Devoir 1

10

Devoir 2

10

Devoir 3

12

Devoir 4

24

Devoir 5

8

Частина 2. Ecrire.

Devoir 1

10

Devoir 2

26

Критерії оцінювання рівня навичок письма (від 0 –до 36 балів)

бали

Характеристика відповідей абітурієнтів

Недостатній рівень

0-4

(2 б.)

Абітурієнт будує лише окремі, не пов’язані між собою речення. Словниковий склад і синтаксична структура висловів мала, численні помилки (орфографічні і граматичні) у мовному оформленні.

Достатній рівень

4-14

(3 б.)

Абітурієнт будує письмовий вислів, неповно розкриваючи тему, в окремих випадках порушує послідовність викладу; підбір слів не завжди вдалий; вислів характеризується одноманітністю синтаксичних засобів і наявністю помилок (орфографічних і граматичних) у мовному оформленні.

14-25

(4 б.)

Абітурієнт будує достатньо повну розповідь, дотримується вимог до структури вислову; використовує логічні зв'язки між частинами тексту. Проте не враховує співвідношення основної і другорядної інформації; не завжди адекватно підбирає лексичні і синтаксичні засоби, допускає окремі помилки (орфографічні і граматичні) в мовному оформленні.

26-36

(5 б.)

Абітурієнт самостійно будує послідовну повну розповідь відповідно до мовної ситуації; висловлює свою думку, зіставляючи її з іншими думками, підбирає переконливі аргументи на користь тієї чи іншої позиції. Письмова мова абітурієнта в цілому відрізняється багатством словникового запасу, точністю слововживання, стилістичною єдністю, граматичною правильністю.