Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
введение к проэкту.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.07.2019
Размер:
33.36 Кб
Скачать

Пропуск співробітників, відвідувачів на об'єкт і в окремі приміщення

Прохід співробітників і відвідувачів на територію об'єкту, в категорированні підрозділи і назад здійснюється по встановлених на об'єкті пропусках, через контрольно-перепускні пункти. Пропуск має бути основним документом, що надає право на прохід.

Допуск тих, що відряджаються (відвідувачів) робиться по тимчасових. Разовим пропускам у встановлені і вказані в пропуску години, у виняткових випадках по затвердженим начальником служби безпеки спискам з пред'явленням документів, що засвідчують особу.

Представники засобів масової інформації допускаються на об'єкт на загальних підставах у супроводі представників адміністрації.

У неробочий час, вихідні і святкові дні допуск співробітників на об'єкт має бути обмежений і робитися по попередніх заявках (спискам) керівників підрозділів, завізованими начальником служби безпеки, з пред'явленням постійного пропуску. На підприємствах зі змінним режимом роботи до пропуску можуть видаватися спеціальні вкладиші змінності.

Чергові спеціальних служб об'єкту (електрики, сантехніки, працівники зв'язку і так далі), працюючі позмінно, допускаються на територію об'єкту в неробочий час, у вихідні і святкові дні за списками, підписаними начальниками відповідних служб і затвердженими начальником служби безпеки.

На підставі чинного законодавства і рішення адміністрації окремі категорії осіб користуються правом проходу на об'єкт без пропуску, при пред'явленні службового посвідчення. До них відносяться:

- працівники прокуратури;

- працівники міліції по територіальності;

- інспектора праці, котлонагляду, Енергонагляду по територіальності;

- посадовці і окремі категорії працівників санітарно-епідемічної служби органів охорона здоров'я, що здійснює санітарний нагляд.

Категорії осіб що мають право проходу на об'єкт без пропуску (по службових посвідченнях) мають бути чітко відбиті в інструкції про контрольно-перепускний режим.

В цілях здійснення пропускного режиму на території об'єкту і в його структурних підрозділах наказом начальника підприємства затверджується перелік категорированих підрозділів (приміщень), сховищ. У цих приміщеннях встановлюється спеціальний режим і підвищена відповідальність за його дотримання працівниками цих підрозділів.

Допуск в ці приміщення здійснюється строго за списком, погодженим із службою безпеки. Прийом відвідувачів сторонніх організацій і підприємств, як правило, максимально обмежується.

У усіх приміщеннях категорированних підрозділів мають бути вивішені в засклених рамках списки працівників, що мають допуск в ці приміщення. Усе приміщення після закінчення робіт оглядаються черговими по підрозділах і особами, відповідальними за їх протипожежний стан. Електроосвітлювальна і електронагрівна апаратура знеструмлюється, вікна і кватирки закриваються, двері закриваються на замок і опечатуються.

Після закінчення робочого дня обладнані охоронною сигналізацією категорированні приміщення, спецзховища, склади та ін. об'єкти закриваються і опечатуються відповідальними особами цих підрозділів. Приміщення здаються під охорону караулу. Представник охорони перевіряє сигналізацію у присутності працівників, що здають приміщення. Ключі від цих приміщень в опечатаних пеналах здаються під розписку начальникові караулу.

Отримання ключів, розкриття приміщень, обладнаних охоронною сигналізацією, роблять осіб, що мають допуск на право розкриття цих приміщень з пред'явленням постійного пропуску. Списки осіб, що мають право розкривати (закривати) вказані приміщення з вказівкою номерів друку, яким опечатуються приміщення і номерів службових телефонів, підписуються начальником підрозділу і затверджуються начальником служби безпеки.

Усі особи, що намагаються пройти через КПП без пред'явлення пропуску або по чужому, неправильно оформленому пропуску, пронести на об'єкт (з об'єкту) заборонені предмети, затримуються і передаються в службу безпеки підприємства. По кожному факту затримання начальник караулу або черговий по об'єкту складає службову записку про порушення пропускного режиму.