Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка СГП.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
08.05.2019
Размер:
3.49 Mб
Скачать
      1. Розташування складів

Розташування складів на будмайданчику повинно забезпечувати: найкоротші шляхи переміщення матеріалів при мінімальній кількості перевантажень; найменшу довжину економічність спорудження при експлуатації тимчасових мереж, можливості застосування поточності робіт і т.д.

Покриті склади розташовують у зоні дії кранів, а відкриті склади – усередині цієї зони. Матеріали, що вимагаються в більшій кількості розподіляють рівномірно по усьому фронті робіт паралельно шляху руху крана. При цьому потрібна площа складу по відомості розрахунку повинна відповідати сумі прийнятих при розміщенні їх на будгенплані. Границя відкритих складів повинна проходити від краю дороги не менш чим на 0,5 м. Прийом розчину і бетону необхідно передбачати в зоні дії крана в одному або декількох місцях по фронті робіт.

      1. Розміщення тимчасових будівель і споруд

Побутові будинки і приміщення повинні знаходиться на відстані не менш 50 м від об'єктів, що виділяють пил, газ і пару. Відстань від робочих місць до гардеробних, душових, умивальних, повинне бути не більш 500 м, до вбиралень – не більш 100 м, до приміщень суспільного харчування – не більш 500 м, до приміщень для обігріву працюючих – не більш 150 м.

Адміністративно-побутові будинки повинні розташовуватися з дотриманням пожежних розривів – не менш 5 м.

Навіси для збереження столярних виробів, рулонних і інших матеріалів розміщують у зоні дії крана, забезпечивши до нього під'їзд автотранспорту.

      1. Розташування тимчасових інженерних комунікацій

Тимчасові мережі водопроводу, каналізації, електропостачання розташовуються на вільній території будівельного майданчика. Тимчасовий водопровід заглиблюється. Довжина тимчасової каналізації повинна бути мінімальної, тому каналізовані тимчасові спорудження слід розташовувати якнайближче до постійної каналізаційної мережі.

При підключенні тимчасових мереж електропостачання до постійних, необхідно передбачати трансформаторну підстанцію. Розподільні щити розміщують у місцях підключення електродвигунів, зварювальних трансформаторів і іншого устаткування.

Зовнішнє освітлення влаштовується на дерев'яних опорах через 30...40 м по периметру будівельного майданчика, поза зоною дії кранів. Робочі місця висвітлюються переносними освітлювальними щоглами. У кутах будмайданчика встановлюють прожектори, що повинні створювати достатню освітленість складів, проїздів, робочих місць.

18

Водопровідні мережі розташовуються на відстані не більш 2 м від дороги, і не менш 5 м від проектованого будинку, із пристроєм на них не більш ніж через 150 м колодязів з пожежними гідрантами.

Площадки для відпочинку працюючих і місця для паління передбачають поблизу побутових приміщень.

Будівельний майданчик відгороджується по периметру на відстані не менш 2 м від краю проїзної частини дороги, тимчасових будівель, споруд і складів. Огородження може бути тимчасовим або постійним. У ньому улаштовуються ворота з написами «В'їзд» і «Виїзд». Крім загального огородження будмайданчика відгороджується так само небезпечна зона.