Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка СГП.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
08.05.2019
Размер:
3.49 Mб
Скачать
  1. Складання розрахунково-пояснювальної записки

    1. Короткий опис прийнятих рішень

У цьому розділі описується на який період будівництва розроблений будгенплан, з урахуванням яких рішень, де розташований будівельний майданчик, пристрій огородження, проходження загальномайданчикових і приоб’єктних доріг, розміщення і прив'язка будівельних машин і механізмів адміністративно-побутових будівель, складів, площадок укрупнювального складання мереж водопостачання, електропостачання, каналізації.

    1. Розрахунок складів і складських приміщень

При проектуванні складів необхідно визначити необхідний запас збережених ресурсів, вибрати спосіб збереження; розрахувати площадки по способі збереження, вибрати тип складу, розмістити і прив'язати на плані склади і площадки.

Склади на будівельному майданчику складаються з відкритих складських площадок, навісів, закритих опалювальних і закритих не опалювальних складів. Ці склади споруджуються в залежності від характеру збережених будівельних матеріалів, деталей і конструкцій.

Склади закритого збереження призначені для збереження матеріалів, що піддаються впливу атмосферних опадів і температурних впливів (в'язкі, оздоблювальні матеріали - лакокраски, хімікати, рулонні утеплювачі, гіпсокартонні листи, фанера, санітарно-технічні вироби, коштовні матеріали і т.п.). Розташовують закриті склади об'єднаною групою (зона складського господарства будмайданчику). Комори розташовують у місць виробництва будівельно-монтажних робіт або поруч з конторою виконавця робіт. Склади легкозаймистих, горючих, отрутних, вибухонебезпечних і пилуватих матеріалів, варто розміщувати з підвітрової сторони стосовно інших будівель і споруд.

Склади відкритого збереження призначені для конструкцій, матеріалів і деталей, що не піддаються впливові атмосферних опадів (дрібноштучні стінові матеріали, цегла, стінові блоки, залізобетонні конструкції й інші матеріали і конструкції). Розташовують відкриті склади в зоні дії монтажного крана. Причому з найменшим

в

5

идаленням від нього варто розміщувати штабеля важких і масових виробів.

Розрахунок площі під склади обчислюється по кількості матеріалів, що підлягають збереженню на складі на даний період будівництва по наступній формулі:

де: – корисна площа складу без проходів і проїздів;

– запас матеріалів на складі;

– загальна кількість матеріалів необхідних для будівництва. Береться з календарного плану.

Т – тривалість виконання роботи з використанням матеріалів або конструкцій, під які розраховується склад (береться з правої частини календарного плану).

n – норма запасів матеріалів у днях.

а) на місцеві матеріали 3 – 5 днів (цегла, зб. з/б конструкції, блоки, панелі, перегородки і т.д.);

б) на привізні матеріали 10 – 15 днів (цемент, вапно, скло, рулонні матеріали, дерев'яні і металеві конструкції);

q – кількість матеріалів, що укладаються на 1м2 площі складу (Додаток 1).

Загальна площа складу

де: – коефіцієнт використання складу, дорівнює відношенню корисної площі складу до загальної.

Величина його приймається:

для замкнутих складів 0,6 – 0,7;

для навісів – 0,5 – 0,6;

для відкритих складів лісоматеріалів 0,4 – 0,5;

нерудних будівельних матеріалів 0,6 – 0,7.