Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА ДО КУР.РОБ. на 11 н. р..doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.05.2019
Размер:
353.28 Кб
Скачать
  1. Оформлення курсової роботи.

Оформлення курсової роботи - певне розміщення тексту, послідовність його викладу, розміщення таблиць і рисунків, підписів до них, наведення цифрових матеріалів тощо. Робота виконується українською мовою.

За змістом окремих складових компонентів курсова робота містить послідовно такі елементи: титульна сторінка; зміст; вступ; основні розділи; висновки; список використаних джерел; додатки.

Титульна сторінка містить: (див додаток Б)

Курсова робота має бути виконаною і оформленою з додержанням усіх технічних вимог до наукових робіт. Текст роботи має бути надрукований через півтора міжрядкових інтервали до тридцяти рядків на сторінці на одному боці аркуша білого паперу формату А4. Шрифт Тimes New Roman, 14 пт.

Текст розміщується на сторінці, яка обмежується певними полями: ліве –30 мм, праве –10 мм, верхне – 20 мм, нижне –20мм. Відстань між заголовком і текстом має бути в межах і 15-20 мм. Сторінки курсової роботи нумеруються арабськими цифрами у верхній правій частині.

У змісті зазначають початкові сторінки кожного розділу і підрозділу. Назви розділів і підрозділів у змісті й тексті мають бути однаковими.

Вступ, кожний розділ, висновки і список використаних джерел починаються з нової сторінки, а наступний підрозділ – одразу після закінчення попереднього.

Розділи, підрозділи слід нумерувати арабськими цифрами та друкувати з абзацним відступом. Розділи повинні мати порядкову нумерацію в межах усього тексту за винятком додатків (1,2,3). Номер підрозділу включає номер розділу і порядковий номер підрозділу, відокремленого крапкою (1.1,1.2, і т.д.).

Заголовки

Розділи, підрозділи повинні мати заголовки, що чітко і коротко відображають їхній зміст.

Заголовки розділів, підрозділів слід друкувати з абзацним відступом з великої літери без крапки в кінці та без підкреслень.

Якщо заголовок складається з двох речень, їх відокремлюють крапкою. Заголовок розділів і підрозділів слід виділяти жирним шрифтом.

Переліки

У тексті можуть бути переліки. Перед кожною пропозицією переліку слід ставити дефіс або (за необхідністю послатися в тексті на один із переліків ) малу літеру, після якої ставить дужку.

а )

б)

Таблиці

Таблиці нумерують послідовно в межах розділу. В правому верхньому куті таблиці над відповідним заголовком розміщують напис “Таблиця” з позначенням її цифрового номера (без знака №). Нижче у наступному рядку пишуть назву таблиці (симетрично в рядку). Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, відокремлених крапкою (наприклад, “Таблиця 2.1”)

При перенесенні частини таблиці на іншу сторінку слово “Таблиця” та її номер пишуть один раз праворуч над першою частиною таблиці, а над її продовженням (на наступній сторінці) пишуть слово “Продовження табл.” і проставляють номер таблиці.

Таблиця 2.1

(назва таблиці) (номер)

Головка Заголовки стовпців

таблиці

Підзаголовки

стовпця

1 2 3 4 Нумерація

стовпців

Рядки

Б оковик

(заголовки

р ядків)

Стовпці

Таблиці (за винятком таблиць у додатках) слід нумерувати арабськими цифрами наскрізно. Таблиці кожного додатка позначають окремою нумерацією арабськими цифрами з додаванням перед цифрою позначення додатка.

Якщо в тексті є лише одна таблиця, то її позначають “Таблиця 1” або “Таблиця В.1”, якщо таблицю наведено в додатку В. На всі таблиці мають бути посилання в тексті, які складаються зі слова “Таблиця” із зазначенням її номера.

Заголовки стовпців і рядків таблиці слід друкувати з великої літери, підзаголовки стовпців – з малої, якщо вони є продовженням заголовка, або з великої, якщо вони мають самостійне значення. У кінці заголовків, підзаголовків і таблиць крапки не ставлять, заголовки і підзаголовки стовпців друкують в однині. Розділяти заголовки і підзаголовки боковика і стовпців діагональними лініями на допускається. Заголовки стовпців, як правило, друкують паралельно рядкам таблиці. За необхідності допускається перпендикулярне розміщення заголовків стовпців. Таблицю (залежно від її розміру) розміщують під текстом з першим посилання на неї або на наступній сторінці, а за необхідності – у додатку до роботи.

Допускається розміщення таблиці вздовж довгого боку аркуша. Якщо рядки або стовпці таблиці виходять за формат сторінки, то таблицю ділять на частини, які розміщують одна під одною або підряд, при цьому в кожній частині таблиці повторюють її головку й боковик.

У разі поділу таблиці на частини допускається її головку або боковик замінити відповідно номерами стовпців і рядків. При цьому нумерують арабськими цифрами стовпці і (або) рядки першої частини таблиці. Приклад оформлення таблиці:

Таблиця 2.4