Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аналіз здійснення судочинства Тростянецьким суд...docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.05.2019
Размер:
56.66 Кб
Скачать

Штатна укомплектованість суддівського корпусу

 

Кількість суддів за штатом в Тростянецькому районному суді становить 4 чоловіки, зокрема: голова суду Капуш С.І, суддя Савченко С.М., суддя Волошин І.А, 1 посада судді є вакантною. В 2011 році суддю Кривенка Д.Т. переведено до Липовецького районного суду Вінницької області.

Суддів, які мають досвід менше трьох років в Тростянецькому районному суді немає, 3 суддів обрано на посаду судді безстроково. Загальний стаж серед суддів Тростянецького районного суду становить:

більше 18 років - 1 суддя

Суддя Волошин І.А.

більше 27 років - 1 суддя

Суддя Савченко С.М.

більше 37 років - 1 суддя

Суддя Капуш С.І.

 

Заходи вжиті місцевим судом для підвищення рівня здійснення судочинства

 

Тростянецьким районним судом вживаються заходи щодо поліпшення стану здійснення судочинства, зокрема для цього складається план оперативних нарад та проводяться оперативні наради (збори) працівників суду на яких обговорюються результати Конференції судів загальної юрисдикції, обговорюються стан розгляду судом усіх категорій справ та робота канцелярії суду по веденню нарядів, журналів, обліково-статистичних карток; обговорюються причини скасувань та відмін судових рішень, вказуються на відповідні недоліки при винесенні таких рішень тощо.

З суддями Тростянецького районного суду періодично проводяться навчально-методичні заходи, а саме: оперативні наради, семінари в Апеляційному суді Вінницької області, тощо.

В жовтні 2011 року  вчителі та учні 9 класів Летківської середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів мали можливість ознайомитися з роботою Тростянецького районного суду . Такий захід здійснювався у межах проведення "Дня відкритих дверей" з метою підвищення правової освіти громадян та їхньої довіри до судової системи.

З привітальним словом виступив голова суду Капуш Сергій Іванович. Він розповів, що запросив учнів, аби ті побачили як працюють судді та працівники апарату Тростянецького районного суду, побачили рух справ у суді, професію юриста, яку б могли для себе обрати в майбутньому. Про судову систему та про організацію роботи суду розповіла керівник апарату суду Куцак Таїсія Петрівна. Заступник керівника апарату суду Марчук Світлана Олексіївна ознайомила школярів з Правами дітей у суді та правилами поведінки у суді. Помічник судді Корнієнко Олександр Миколайович провів лекцію на тему « Юридична відповідальність».

Учні відвідали зали судових засідань, кабінети помічників суддів, секретарів судових засідань, канцелярію суду, де змогли сфотографуватися.

У всіх учасників цього заходу,від цієї зустрічі, залишилися багато вражень та позитивних емоцій. 

Протягом звітного періоду судом організовано тільки один виступ в ЗМІ по роз’ясненню чинного законодавства,а саме помічником судді Корнієнко О.М. підготовлено та висвітлено в районній газеті «Тростянецькі вісті» статтю «Незаконні операції з металобрухтом караються законом», що є недостатньою роботою по позиціюванню роботи суду.

Головою Тростянецького районного суду Капушом С.І. організаційне керівництво здійснюється у відповідності до ст. 29 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", а саме:, представляє суд як орган державної влади у зносинах з іншими органами державної влади, органами державної влади, органами місцевого самоврядування, фізичними та юридичними особами; видає на підставі акта про обрання на посаду судді чи звільнення судді з посади відповідний наказ; забезпечує виконання рішень зборів суддів апеляційного суду; контролює ефективність апарату суду, вносить керівникові територіального управління Державної судової адміністрації України подання про призначення на посаду керівника апарату суду, заступника керівника апарату суду та про звільнення їх з посад, а також про застосування до керівника апарату суду, його заступника заохочення або накладення дисциплінарного стягнення відповідно до законодавства.

Керівником апарату суду Куцак Т.П. здійснюється організаційне керівництво апаратом суду а саме:, забезпечує організованість та злагодженість у роботі підрозділів суду, працівників апарату суду, їх взаємодію у виконанні завдань, покладених на апарат суду щодо організаційного забезпечення діяльності суду. Координує здійснення організаційних заходів щодо підготовки оперативних нарад, виконання інших завдань. Вносить пропозиції голові суду з кадрових питань, зокрема щодо призначення на посади в апарат суду, переведення на інші посади, звільнення з посад, присвоєння рангів державних службовців, заохочення, застосування заходів дисциплінарного впливу та з інших кадрових питань. Здійснює організаційне забезпечення ведення судової статистики, діловодства, обліку та зберігання судових справ, належного ведення архіву, кодифікації та роботи бібліотеки суду, а також планово-фінансової та бухгалтерської роботи, обслуговування рахунків в установах банку. Організовує спільну роботу працівників апарату суду в ході підготовки необхідних матеріалів у разі віднесення питань до компетенції декількох підрозділів, працівників апарату суду. Керівник апарату відповідно до ст. 149 ЗУ «Про судоустрій і статус суддів» призначає на посаду та звільняє з посади працівників апарату суду, застосовує до них заохочення та накладає дисциплінарні стягнення. Добір кадрів здійснюється на конкурсній основі.

Так протягом 2011 року було прийнято 2 особи на посади консультанта суду та помічника судді, звільнено також 2 особи, з посад консультанта суду та секретаря суду.

Результати узагальнення вважаю за необхідне обговорити на виробничій нараді суддів.

Голова Тростянецького

районного суду Вінницької області С.І. Капуш

вик. О.А. Лошак тел. (2-24-52)