Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аналіз здійснення судочинства Тростянецьким суд...docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.05.2019
Размер:
56.66 Кб
Скачать

Звернення судових рішень до виконання

 

За даний період випадків порушення строків звернення судових рішень до виконання допущено не було.

Судові рішення при наявності заяв стягувачів передаються на виконання в строки, передбачені ст.ст. 404 КПК України , 368 ЦПК України, 258 КАС України, ст. 299 , 307 КпАП України.

Порушень строків звернення до виконання вироків по кримінальним справам не встановлено.

 

Виконавчі листи про стягнення штрафу при застосуванні судом ст. 401

 

Із загальної кількості розглянутих цивільних справ на виконання в ДВС передані виконавчі листи по таким категоріям справ:

про конфіскацію майна засуджених - 2 виконавчих листи; по стягнення аліментів -73 виконавчих листів;

по адміністративним справам - 5 постанов;

щодо трудових спорів - 1 виконавчих листів;

про стягнення судового збору - 120 виконавчих листа;

інші стягнення на користь держави - 94 виконавчих листа .

по адміністративним правопорушенням -168.

Виконання рішень.

За 2011 рік Тростянецьким районним судом видано на примусове виконання Державній виконавчій службі Тростянецького районного управління юстиції 515 документів.

Виконавчі листи про стягнення штрафів виписуються відповідно до ст.ст. 401,402,404 КПК України.

Відшкодовані суми, в злочинах проти приватної власності переважно відшкодовуються суми на стадіях (досудового слідства чи дізнання,а також на стадії судового розгляду до постановлення судового рішення —38025 грн.

По цивільним справам рішення звертаються до виконання відповідно до ст. 368 ЦК України, порушень строків звернення до виконання рішень не виявлено.

Причинами невиконання судових рішень та повернення їх стягувану без виконання є невірно вказаною адреса боржника, відсутність коштів та майна, на яке можна було б звернути стягнення, перебування боржника в розшуку, тощо.

Подань та повідомлень, надісланих у прокуратуру в порядку ст. 97 КПК України щодо невиконання судових рішень за звітний період не було.

Державні виконавці та інші посадові особи органів ДВС за порушення закону під час виконання судових рішень, до кримінальної відповідальності не притягувались.

Розгляд судами адміністративних справ

  В провадженні Тростянецького районного суду за 2011 рік перебувало 3477 справ, по 3466 справам провадження закінчено та винесено постанови, що становить 99,6 % від загальної кількості справ, що перебувало в провадженні, по 3405 справам позови задоволено, по 6 справам провадження закрито, по 14 залишено заяви без розгляду, справ переведених в інші суди не має.

 

Розгляд судами справ про адміністративні правопорушення

  За 2011 рік на розгляді Тростянецького районного суду перебувало 1016 справ про адміністративні правопорушення. Розглянуто справ із накладенням адміністративного стягнення - 772 справи. У зв'язку з неналежним оформленням 33 справи було повернуто органам, що склали протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, 23 справи залишок нерозглянутих справ.

  Серед справ про адміністративні правопорушення переважну більшість займають справи про порушення Правил дорожнього руху.

За результатами судового розгляду суддями Тростянецького районного суду було розглянуто 960 справ, закрито 139, про застосування заходів передбачених ст.24-1 КУпАП - 49 справ.

До адміністративної відповідальності особи притягались за такими видами адміністративних стягнень:

штраф – 396 справ, на суму 212232 грн. з яких добровільно сплачено 114636 грн.

попередження – 41 справи;

адміністративний арешт - 76 справ;

громадські роботи – 246;

позбавлення спеціального права – 12;

оплатне вилучення предмета – 1;