Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АСПЗ_ Системи розпізнавання_ПВ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.05.2019
Размер:
140.29 Кб
Скачать

11. Нові поштові коди та засоби ідентифікації

В країнах Європи пошта доставляється дуже швидко –до 24 годин. В той же час, якщо лист перетинає один кордон то цей час збільшується до 5 днів.

Технічно це не виправдано і тому провідними фахівцями тут вбачається потенціал для оптимізації. Одне з можливих рішень – уніфіковані і, таким чином, об"єднані поштові коди. Як приклад - північно-американський код ZIP+4. Можуть бути створені такі коди для Європи, Ліги арабських країн, країн СНД тощо.

Перспективним спочатку для найбільш цінних поштових відправлень та товарів, що доставляються поштою, є застосування радіочастотної ідентифікації RFID. До цінного поштового відправлення, ящика чи контейнера прикріплюються мікрочіпи RFID. Зчитування цих мікрочіпів та їх ідентифікація відбувається без безпосереднього контакту та оптичного сканування, а чере. Завдяки цій технології стає можливим реєстрація, слідкування і управління рухом предметів на всіх етапах від приймання до вручення із застосуванням мобільних пристроїв.

12. Розвиток нових продуктів пошти

Для прямого маркетингу важливим є позначення додаткової інформації на поштовому відправленні для отримання повідомлення орієнтованого на одержувача і йому ж призначеного. Ця інформація буде розглядатися як цілеспрямована реклама і, завдяки здатності відокремлювати цю інформацію від адреси, не впливатиме негативно на здатність продовжувати автоматичну обробку відправлень.

Оскільки вже зараз клієнт може власноручно обрати зображення на марці, необхідно продовжувати використовувати ефективні програми розпізнавання марок і, за рахунок цього, захищати доходи поштових операторів (навіть незважаючи на постійне зростання кількості авторизованих марок).

Високоефективне програмне забезпечення підвищує рівень розпізнавання до максимально високих показників і відкриває можливість впровадження нових товарів та можливостей, в тому числі, захист прибутків, а також процесів обробки та пересилання бізнес-кореспонденції з відповіддю.

Майбутні рішення для збільшення доходів направлені на створення системи розрахунків з клієнтами пошти за аналогією до клієнтів телекомунікацій, коли рахунки виписуються за телефонні переговори чи інші послуги, або списуються кошти з рахунків попередньої оплати, як за мобільний зв"язок.

Це вже вимагає автоматичного визначення розмірів та ваги поштових відправлень, зчитування штрихового коду клієнта і накопичування даних в білінговій системі..

Ще один перспективний напрямок, що вже багато років розвивається - це гібридизация почты. Поштові та телекомунікаційні технології зливаються і створюються нові сервіси..

Підвищена конкуренція між поштовими операторами потребує розвитку нових іноваційних товарів та послуг, орієнтованих на споживача. Головною запорукою вдалого втілення всього вище викладеного є повне розуміння змісту всіх даних, надрукованих на кожному поштовому відправленні.

  1. Address recognition system. (Syslore). Postal Technology International, june 2008, p.76. – про покращену систему для компанії Ітелла з декількох сорт машин в різних сорт центрах за 4 млн євро до 2010 р.

  2. Automation benefits evolve. (Parascript),PTI, September 2008, p. 88 - про покращення розпізнавання неповних та неточних адрес.

  3. Automatic address reading. (Boewe Bell+Howell), PTI, December 2008, p. 73.- про покращення розпізнавання надрукованих ата рукописних адрес за допомогою нової системи Sabre reading system та додаткових модулів.

  4. Speed read. (Symon Jennings), PTI, March 2008, p. 44-46,49-50 - огляд досягнень в галузі OCR.

  5. Retrofit reader. (Siemens AG Industrial Solution and Servises), PTI, March 2008, p. 61 – про розпізнавання всіх важливих об»єктів на поштовому відправленні.

  6. Looking beyond OCR (Parascript), PTI, September 2007, p. 91-92 - про модульність та відкритість і стандартизацію складових OCR/VCS.

  7. Sey cheese.(Matt Turner), PTI, December 2007, p. 38-42 – про сучасні системи для тривимірних поштових відправлень. (Solystic), (Solystic),

  8. OCR with evidence theory (Solystic), PTI, December 2007, p. 62-63 – про метод прийняття рішень при розпізнаванні.

  9. I am not a number (Parascript),PTI, December 2008, p. 66-67 - про використання баз даних і контекстний аналіз при розпізнаванні адрес.

  10. The great breaktrough (Udo Miletzki, Siemens), PTI, showcase 2009, p. 94-97 огляд досягнень фірми Сіменс в галузі OCR за 30 років та прогноз подальшого розвитку.

  11. The new frontier of Postal Automatic Recognition: reading more than the address. (Solystic), World Mail Review, Issue 5 – Nov 2008, p.58-60.