Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт з практики МО.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
2.64 Mб
Скачать

Висновки та пропозиції

За період проходження виробничої практики в ТОВ “Беєве” Липоводолинського району, Сумської області можна зробити висновок що господарство повністю забезпечене земельними, трудовими, матеріальними та грошовими ресурсами, що дає господарству змогу отримувати стабільні прибутки та мати високий рівень рентабельності.

Проаналізувавши виробничу діяльність ТОВ „Беєве” виходить висновок, що підприємство займається виробництвом продукції двох галузей: рослинництва і тваринництва. Причому у валовому обсязі рослинництво займає 51,2% виробленої продукції. В свою чергу рослинництво спеціалізується на вирощуванні зернових та соняшнику у співвідношенні 23,2% і 19,6% відповідно. Тваринництво займає 48,8% .

Організаційна структура та структура управління є досить ефективною для керівництва господарством.

На основі вивчення стану управління кадрами в ТОВ «Беєве» можна зробити висновок, що в цілому система управління кадрами відповідає сучасним економічним і соціальним умовам і дозволяє реалізувати стратегічні завдання підприємства. Однак можна внести ряд пропозицій по поліпшенню управління персоналом, які дозволять досягти більше позитивних результатів.

Так, доцільним буде мотивувати та стимулювати працівників що підвищить їх продуктивність праці.

Позитивним також буде удосконалення організації праці напрямками якої є: удосконалення розподілу і кооперації праці в колективі; удосконалення організації та обслуговування робочих місць; вивчення і впровадження передових прийомів і методів праці; удосконалення підбору кадрів; удосконалення нормування і стимулювання праці; поліпшення умов праці та ділової робочої атмосфери у колективі; раціоналізація режиму праці та відпочинку; виховання сумлінного ставлення до праці.

Не менш важливим буде підвищення кваліфікації персоналу що є одним з найважливіших факторів підвищення продуктивності праці, забезпечення випуску конкурентоспроможної продукції.

Якщо говорити про маркетинг, то система управління маркетингом на підприємстві повністю задовольняє цілі, що перед нею стоять. Підприємство приділяє відповідну роль службі маркетингу, адже від неї залежить орієнтація ринкової діяльності підприємства, організація технічного прогресу, максимальне покращення якості продукції.

Розрахунки показали що за досліджуваний період використання фінансових ресурсів було на невисокому рівні, тобто фінансові ресурси використовувались неефективно.

Для більш ефективного використання фінансових ресурсів потрібно вкладати додаткові кошти.

Список використаної літератури

1. Виноградський М.Д., Виноградська А.М., Шканова О.М., Менеджмент в організації: Навч. посібник для студ. Економ. Спец. вузів. – К. «КОНДОР» – 2002. – 654 с.

2. Завадський Й.С. Менеджмент. Підручник. – К.: УФІМБ, 2000. – Т.1.

3. Економіка підприємства : навчальний посібник для студентів ВНЗ. 3 видання. – К.: Каравелла, 2006.

4. Економіка підприємства. Підручник. За ред. С.Ф.Покропивного. Видання 2. К.: КНЕУ, 2001.

5. Планування фінансово-економічної діяльності. Підручник / За ред. К.Г. Пономаренко. – К.: Знання, 2004.

6. Хміль Ф.І. Основи менеджменту: Підручник. – К.: Академвидав, 2003

7. Тарасюк Г.М. Шваб Л.І., Планування діяльності підприємства: Навч. посібник. – К.: «Каравела», 2003. – 432 с.

8. Осовська Г.В., Осовський О.А., Менеджмент організації: навч. посібник. – К.: КОНДОР, 2005 – 860 с.

ДОДАТКИ