Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ембріогенез.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
1.47 Mб
Скачать

Лікар-інфекціоніст

Під час вагітності потрібно оберігатися від інфекційних хвороб. Особливо в перші три місяці. Тому що спостерігаються такі випадки, якщо жінка уперші три місяці вагітності перехворіли на краснуху, то уних народжувалися діти з катарактою, глухотою, хворобами серця. Зміни у з зародку можуть викликати віруси віспи, вітрянки, грипу, гепатиту.

Збудник сифілісу може викликати уроджену глухоту, або вбити ранній плід.

Учитель. Послухаємо лікара-нарколога, як впливає на перебіг вагітності і розвиток плоду алкоголь, нікотин і наркотики.

Лікар-нарколог

Я, як лікар-нарколог, скажу вам, що плацента, яка довгий час вважалася захисним бар’єром між організмами матері і плода насправді не є такою.Отрута від куріння, алкоголю і наркотиків так само, як і стресові гормони, вільно проникають в організм дитини з кров’ю матері і негативно впливають на його розвиток. Якщо жінка під час вагітності вживає алкоголь, спостерігаться такі процеси: токсикози вагітності - у 29%, викидні та дострокові пологи - у 32% , мертвонароджуваність - у 23%, народження недоношених дітей - у 34,5%.

Алкоголь, передусім, впливає на нервову систему плоду. Про його згубну дію на потомство відомо з давніх- давен . Ще в міфах та легендах стародавньої Греції розповідалос, що Богиня Юнона народила від сп’янілого Юпітера кульгавого Вулкана.

Сьогодні народження 60% всіх дітей, які страждають на комплекс неповно цінностей результат нездорового способу життя. Якщо жінка хоче бачити своїх дітей здоровими, вона повинна відмовитися від шкідливих звичок.

Негативно впливають на стан майбутньої дитини компоненти тютюнового диму. У жінок, які викурюють 20 і більше цигарок за день часто народжуються діти із затримкою росту.

Ранні викидні трапляються у жінок, які курять в 1,7 разів частіше, ніж у таких що не курять Куріння під час вагітності є частою причиною передчасного відшарування плаценти, раннього розриву плідних оболонок, сідничного передлежання та ризику народження дітей з вадами обличчя («вовча паща», «заяча губа»).

У вагітних жінок, які страждають на залежність від героїну відзначається висока смертність новонароджених, низька маса тіла у зародків.

Психолог

Дорогі майбутні батьки! Останні дослідження в галузі медицини та психології доводять, що виховання починається з моменту зачаття. Усе, що переживається батьками у момент зачаття – емоційний і фізичний стан обох батьків ставлення один до одного , слова, які вони промовляють, бажання мати дитину певної статі « записується» у мозку дитини на клітинному рівні і надалі впливає на характер і долю дитини.

Протягом дев’яти місяців вагітності дитина також залишається до того, що відбувається поза межами “її світу”.

Найбільший вплив на долю дитини мають ситуації, які загрожують її життю. Наприклад бажання і спроби зробити аборт, конфлікти між батьками, травми, стреси, хвороби, які переживає мама, загроза викидня токсикози і звичайно ситуація народження. Для зміцнення здоров’я вагітної жінки надзвичайно велике значення має ставлення до неї майбутнього чоловіка. Таким чином у майбутньому на ваші плечі лягає велика відповідальність, щоб народити на світ здорову повноцінну людину.