Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПТкр ЕВ.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
1.98 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ ТА НАУКИ УКРАЇНИ

КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІНСТИТУТ ЕЛЕКТРОМЕХАНІКИ, ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ І КОМП’ЮТЕРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Методичні вказівки

ЩОДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ ЗАВДАНЬ З КУРСУ

“ЕЛЕКТРООБЛАДНАННЯ ПІДЙОМНО-ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ”

ДЛЯ СТУДЕНТІВ ДЕННОЇ ТА ЗАОЧНОЇ ФОРМ НАВЧАННЯ

ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 7.092204 “ЕЛЕКТРОМЕХАНІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ЕНЕРГОЄМНИХ ВИРОБНИЦТВ”

Кременчук 2006

Методичні вказівки щодо виконання контрольних завдань з курсу “Електрообладнання підйомно-транспортних засобів” для студентів денної та заочної форм навчання зі спеціальності 7.092204 “Електромеханічне обладнання енергоємних виробництв”

Укладачі: доц. Коренькова Т.В.

доц. Гладир А. І.

ст. викл. Зубова О. І.

ас. Огар В. О.

Рецензент: доц. О.П. Чорний

Кафедра САУЕ

Затверджено методичною радою університету

Протокол №____ від 2006р.

Голова метод. Ради проф. В.В.Костін

ЗМІСТ

Вступ 4

КОНТРОЛЬНЕ ЗАВДАННЯ №1 6

КОНТРОЛЬНЕ ЗАВДАННЯ №2 22

КОНТРОЛЬНЕ ЗАВДАННЯ №3 31

КОНТРОЛЬНЕ ЗАВДАННЯ №4 40

Додаток 1 45

ЛІТЕРАТУРА 46

Вступ Сучасна технічна революція передбачає упровадження в промисловість високопродуктивних і ефективних процесів і робочих машин, важливою ланкою яких є система електропривода.

В зв’язку з цим спеціальність 7.092204“Електромеханічне обладнання енергоємних виробництв покликані готувати інженерні кадри, які повинні сприяти збільшенню енергозбереження виробництва і проведенню комплексної механізації і автоматизації.

Одним із профілюючих курсів даної спеціальності є курс “ Теорія електропривода ”,який забезпечує фундамент для вивчення наступних дисциплін: “Системи керування електроприводами”, “Автоматизований електропривод типових виробничих механізмів”, ”Автоматизація типових технологічних процесів і установок”.

В результаті вивчення дисципліни студенти повинні :

Знати математичний опис, структурні схеми і фізичні властивості механічних частин привода, закономірність електромеханічного перетворення енергії, енергетику електропривода і методи еквівалентування режимів роботи по нагріванню.

Уміти розраховувати процеси і показники якості регулювання координат електропривода, при цьому важливо мати навички експериментального аналізу статичних і динамічних характеристик електропривода.

Курс базується на матеріалі попередніх дисциплін : вищої математики , теоретичних основ електротехніки, електричних машин, електронного ,мікропроцесорного обладнання та інших.

Розуміння задач, які вирішує електропривод, дозволить сформувати погляд на процес розвитку і удосконалення системи перетворення енергії, на прогресивні схеми регульованих приводів постійного і змінного струму , які знаходяться в стадії експериментальних досліджень і промислової перевірки. Особлива увага приділяється приводам із статичними перетворювачами в силових колах , вивченню специфічних явищ і режимів, пов’язаних із застосуванням тиристорних перетворювачів в промисловості.

Вільній орієнтації в перелічених питаннях, умінню користуватися методичним розрахунковим матеріалом, одержанню навичок експериментатора і дослідника служить теоретичний матеріал, лабораторні роботи, контрольні завдання і курсовий проект з дисципліни.

По курсу “Теорія електропривода” студенти виконують три контрольні роботи, курсовий проект і здають два екзамени. На лабораторні роботи відводиться 16-20 годин.

Нижче приведений перелік основних питань, які вивчаються в I та II частинах курсу.

До здачі екзамену по першій частині дисципліни допускаються студенти, які виконали дві перші контрольні роботи, виконали і захистили всі лабораторні роботи I частини курсу. До здачі екзамену по II частині допускаються студенти, які виконали всі три контрольні роботи, здали курсовий проект, виконали і захистили лабораторні роботи II частини курсу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]