Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовий проект ОБ.doc
Скачиваний:
51
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
842.24 Кб
Скачать

Техніко-економічні показники сітьового графіку

1. Тривалість будівництва: 215 днів

2. Коефіцієнт змінності (по графіку руху робочих):

Загальна кількість змін: Nзм=286

Кзм = 286/215 = 1,33

3. Загальна кількість робітників по кожній роботі (з графіку руху робочих):

Чзаг= 4242 роб.

Середня чисельність робочих Чср= 4242/215 = 20 роб.

Коефіцієнт нерівномірності руху робочих:

Кр = 43/20 = 2,15

 

Найменування

Один. виміру

Кількість

1

2

3

Тривалість будівництва

Коефіцієнт нерівномірності руху робочих

Коефіцієнт змінності

дні

215

2,15

1,33

Опис будівельного генплану

Будівельний генеральний план розроблено на стадії монтажних робіт. На БГП наносимо контури будівлі з зазначенням монтажної зони будівлі (10 м від будівлі) та робочої і небезпечної зони роботи крану.

Небезпечна зона – це простір, який знаходиться у межах можливого переміщення вантажу, закріпленого на гаку крана. Межу цієї зони визначають відстанню по горизонталі від вісі прохідки крану.

Rнз = Rmax + 0,5lmax + lбез= 20 + 0,56 + 10 = 33 м.

Для внутрішньомайданчикових доріг використовуємо тимчасові дороги, які зводяться у підготовчий період. Внутрішньомайданчикові дороги можуть бути односторонніми (шириною 3,5 м) та двосторонніми (шириною 6 м). Радіус закруглення доріг на поворотах 8…12 м. Відстань між дорогами та складом повинна бути більшою за 0,5 м, а між дорогою та огородженням – не менше 1,5 м. Дороги запроектовані по змішаній схемі. Тимчасові дороги влаштовані з дорожніх бетонних плит. В місця роботи кранів та в інших небезпечних зонах встановлюються знаки, які попереджують про небезпеку та обмежують швидкість. Розкладку конструкцій та матеріалів показують на тимчасових майданчиках складування. Склади піску, гравію, щебеню розміщуємо вздовж доріг. Навіс розміщують вздовж доріг, але не в зоні роботи кранів.

При розміщенні на БГП тимчасових будівель з умов безпеки праці та санітарні повинні враховуватись небезпечні зони роботи крану, тобто всі будівлі повинні знаходитись поза небезпечної зони. Тимчасові адміністративно-побутові будівлі повинні розміщуватись біля в’їзду на будівельний майданчик, скомпоновані у вигляді побутового містечка. Відстань між зблокованими будівлями повинна бути не менша за 1,5 м. Відстань між групами зблокованих будівель повинна перевищувати 10 м. Відстань від дороги не менше 1,5 м.

Тимчасові електромережі зображенні схематично: вказані трансформаторна підстанція, розподільні шафи. Радіус обслуговування однієї розподільчої шафи 25 м. На будівельному майданчику розміщені кабельні освітлювальні і силові мережі електропостачання.

В будівництві використовують струм 380 В (для роботи електродвигунів) та 220 В (для освітлення). Кабельні мережі прокладають на глибині 0,8 м.

Тимчасове водозабезпечення влаштовують по кільцевій чи змішаній схемі. Пожежні гідранти встановлюються на відстані не більше 100 м між собою, не більше 1,5 м від дороги, не ближче 5 м від будівлі. Фонтанчики для питних потреб встановлюються на відстані до 75 м від робочих місць та в побутовому містечку.