Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовий проект ОБ.doc
Скачиваний:
50
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
842.24 Кб
Скачать

Курсова робота

06.22.12.6.092103.06-1.КР

Підвальна Анна Євгеніївна

2011

МІНІСТЕРСТВО НАУКИ І ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

КРИВОРІЗЬКИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА ТОМБ

Курсова робота Організація будівництва багатоповерхового житлового будинку

Виконала:

ст. гр. МБГ 07-1

Підвальна А.Е..

Прийняв:

керівник

Рогозін В.В.

Кривий Ріг

2011 р.

ЗМІСТ

Вступ

Завдання на курсовий проект 5

  1. Вибір методів виробництва та основних засобів механізації 6

  2. Відомість обсягів робіт 7

  3. Специфікація монтажних елементів 9

  4. Калькуляція трудових та грошових витрат 10

  5. Технологічні розрахунки 11

  6. Матриця 14

  7. Розрахунок потреби в тимчасових адміністративних і санітарно-побутових будівлях на будівельному майданчику 15

  8. Розрахунок тимчасових адміністративно-побутових будівель і споруд 16

  9. Розрахунок тимчасового водопостачання 17

  10. Відомість витрат матеріалів, виробів та напівфабрикатів на основні конструкції 19

  11. Зведена відомість потреб у матеріалах, виробах на конструкціях 23

  12. .Розрахунок складів 24

  13. Розрахунок тимчасового електропостачання 26

  14. Потреби електроенергії за споживачами. 27

  15. Графік постачання основних матеріалів. 30

  16. .Графік роботи механізмів 30

  17. Техніко-економічні показники. 30

  18. Опис будгенплану. 31

  19. ТЕП будгенплану. 31

  20. Заходи по охороні праці і пожежної безпеки на будівельному майданчику 33

Література. 37

ВСТУП

Проект організації будівництва (ПОБ) входить до складу технічного проекту. Він розробляється з метою забезпечення своєчасного запровадження в дію виробничих потужностей і об'єктів житлово-цивільного призначення.

Проект організації будівництва є основою для розподілу капітальних вкладень і обсягів будівельно-монтажних робіт з років і періодів будівництва, обґрунтування кошторисної вартості будівництва, проведення організаційно-технічної підготовки будівництва, що включає забезпечення його кадрами, матеріально-технічними ресурсами й устаткуванням, а також рішення питань чи розвитку організації матеріально-технічної бази будівництва.

Проект виконання робіт розробляється по робочих кресленнях і служить для визначення найбільш ефективних методів виконання будівельно-монтажних робіт, що сприяють зниженню їхньої собівартості і трудомісткості, скороченню тривалості будівництва об'єктів, підвищенню ступеня використання будівельних машин і устаткування, поліпшенню якості будівельно-монтажних робіт. Здійснення будівництва без проектів виконання робіт забороняється.

Проект виконання робіт розробляється генеральною чи підрядною будівельною організацією за замовленням проектним інститутом.

На окремі види загальнобудівельних, монтажних і спеціальних будівельних робіт ПВР розробляється організацією, що виконує ці роботи.

Розробка проектів провадження робіт виробляється за рахунок накладних витрат у будівництві і з урахуванням плану організаційно-технічних заходів будівельно-монтажної організації, що діє системи оперативного планування, керування й обліку будівельного виробництва.

Як вихідний матеріал для розробки ПВР служать робочі креслення, зведений кошторис, проект організації будівництва, зведення про терміни і порядок постачання конструкцій і устаткування.

До складу проекту виконання робіт на зведення об'єкта включаються;

а) комплексний сітьовий графік чи календарний план провадження робіт, що встановлює послідовність і терміни виконання будівельно-монтажних робіт з урахуванням природно-кліматичних умов району, інтенсифікації виробництва і максимально можливого сполучення різних будівельних, монтажних і спеціальних робіт, а також збільшення змінності на тих роботах, від яких залежить термін введення об'єкта в експлуатацію. До календарного плану додаються графіки надходження на об'єкт будівельних конструкцій, деталей, напівфабрикатів, матеріалів з додатком комплектувальних відомостей і графіки потреби в будівельних машинах і робочих кадрах по об'єкті;

б) будівельний генеральний план об'єкта;

в) технологічні карти;

г) документація по контролі й оцінці якості будівельно-монтажних робіт;

д) заходи щодо охорони праці;

е) вибір методу виконання робіт і ін.

В І частині проекту складається відомість обсягів робіт. Процес зведення об’єкту ділиться на окремі роботи, встановлюється технологічна послідовність їх виконання. Окремі види робіт закріплюються за певними бригадами робочих. На основі проведених розрахунків будується мережний графік, лінійний графік виробництва робіт і графік руху робочої сили. Розрахунок потоку проводиться матричним методом, визначаються основні показники потоку. За допомогою графіків визначаються потреби в матеріалах і механізмах. Основне призначення потокового методу виробництва робіт – скорочення термінів будівництва.

У ІІ частині курсового проекту проектується об’єктний будгеплан, який охоплює територію будівництва даного об’єкту. Будівельним генеральним планом називають план майданчика будівництва, що підлягає забудові, на якому окрім існуючих будівель і споруд показують об’єкти будівництва, яке проектується і графік їх спорудження, а також необхідні для виконання будівельних і монтажних робіт основні монтажні механізми, тимчасові будівлі, споруди і пристрої. На підставі будгенплану виявляють і встановлюють обсяг першочергових підготовчих робіт по будівництву постійних і тимчасових залізничних та автомобільних шляхів, водоенергетичних мереж, тимчасових виробничих підприємств, споруд і пристроїв.