Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МП Пташиний двір.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
04.05.2019
Размер:
226.82 Кб
Скачать

8. Організаційна структура

Персонал

Основу виробничого персоналу становлять висококваліфіковані працівники, біль­шість з яких працювали на малих приватних підприємствах, пропонуючи високоякісні послуги. На початковому рівні штат робітників компанії складатимет­ься:

Таблиця 6

Планова кількість працівників

Категорія співробітників

Кількість осіб

Адміністративний відділ, в тому числі:

  • директор

  • головний бухгалтер

2

1

1

Виробничий цех, в тому числі:

  • робітник цеху

2

2

Обслуговуючий персонал, в тому разі:

  • сторож - двірник

  • перевізник

  • екскурсовод - продавець

8

4

2

2

Разом:

12

Структура компанії має лінійно-функціональну структуру. Директор (фермер) очолює своє підприємство, в його розпорядженні: головний бухгалтер, який веде облік фінансової діяльності ферми, робітники цеху по вирощуванню птахів, які слідкують за дотриманням усіх умов вирощування, зберігання птахів. Ці посадові особи контролюють обслуговуючий персонал, але й самі повинні займатися вирощуванням страусів.

Згідно з наведеними переліком штату фірми заробітна плата працівникам враховує фіксовану ставку й відсоток від заробітку.

9. Реалізація плану

Для досягнення цілей, зазначених у плані, необхідно поступово впроваджувати його рекомендації.

Передбачено, що виконання плану складатиметься з трьох етапів. Початок, кінець, а також тривалість цих етапів подано у таблиці.

Таблиця 7

Етапи реалізації плану компанії

Рік

Етап

Зміст

2010

1-й

Придбати нові види африканських страусів, розширити площу для активного відпочинку відвідувачів, відкриття міні-магазину.

2011

2-й

Відкриття кафе, міні-гольфу

2012

3-й

Відкрити представництво за кордоном, щоб вийти на світовий ринок.

Реалізація кожного етапу відбуватиметься на початку календарного року і відповідатиме поетапній товарній стратегії компанії.

10. Оцінювання і контроль виконання плану

Оцінювання реалізації плану проводиться згідно з прогнозами, зазначеними вище.

Запропонований проект сприятиме підвищенню рівня енергоефективності в процесі діяльності ферми, за рахунок невибагливості птахів до кліматичних умов, дорослі страуси можуть витримувати морози до 30 С0, а молодняк можна обігрівати підручними засобами (зроблена власноруч піч, яка працює на паливі, деревині) цей метод дозволяє економити електроенергію.

Для кожного етапу реалізації плану передбачені певні заходи, що будуть здійснені, обґрунтовується їх доцільність і влучність часу введення: досліджується поєднання між витратами на рекламу й обсягами продажу послуг, між витратами на рекламу й обізна­ністю споживачів про компанія «Пташиний двір»; розглядається ефективність запровадження оплати праці від виробітку, доцільність введення додаткових послуг, і відповідно до отриманих даних уточнюються цільові показники. У разі появи можливості провалу тих чи інших етапів вживаються заходи з метою їх запобігання. Тобто темпи здійснення програми розвитку можуть змінюватися залежно від обсягу продажів послуг й основних тенденцій на ринку.

Передбачається ефективне планування графіка діяльності ферми на основі унікального дослідження тривалості виконання роботи, порядку надання послуг.