Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МП Пташиний двір.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
04.05.2019
Размер:
226.82 Кб
Скачать

5. Товарно-ринкова орієнтація

Маркетингові й товарні цілі

Закріплення компанії буде забезпечуватися за рахунок:

  • розведення племених страусів;

  • продаж сувенірної продукції

  • організація екскурсій та туристичних послуг;

  • надання розважальних послуг для активного відпочинку населення;

  • залучення найкращих фахівців з догляду птахів, які створять всі умови для рентабельності товарів у будь-якій формі;

  • розширення та поповнення клієнтської бази великими замовниками завдяки політиці якості, достовірності інформації та гарантій;

  • створення і підтримання бази постійних клієнтів завдяки політиці знижок, першочерговості надання послуг постійним клієнтам.

Компанія «Пташиний двір» позиціонує себе як виробник високоякісної екологічно чистої продукції.

Найважливішим показником у цій справі є забезпечення належних умов вирощування птахів, яких компанія «Пташиний двір» дотримується.

В порівнянні з конкурентами, яких не дуже багато, компанія буде забезпечувати перевезення страусів, м’яса, яєць та інших товарів за всіма ступенями безпеки.

Плани компанії різні, але всі вони підпорядковані одній меті - розширенню комплексу послуг і максимальне задоволення потреб клієнтів.

6. Програма маркетингу

Програма маркетингу складається з таких стратегій:

Товарна стратегія

Товарна стратегія передбачає поетапне впровадження послуг.

  • загальні послуги (розведення страусів, їх вирощування, продаж туш та залишків від птиці);

  • дрібні послуги (екскурсії, активний відпочинок, розважальні послуги, ярмарки з дегустаціями, продаж сувенірної продукції, яка була виготовлена іншими фаховими підприємствами);

На першому етапі поступове впровадження нових видів африканського страуса (з чорною шиєю, з червоною шиєю і з блакитною шиєю. Від блакитного африканського страуса одержують живильне м'ясо, шкіру і виняткової якості перо. З червоною шиєю птахи найбільш кмітливі, слухняні і легко адаптуються до нових умов середовища. Страуси вільно переносять холоди (-25 - 30 градусів) .Чорні африканські страуси складають основну частину поголів'я страусів, що розводяться в світі у фермерських умовах). Товар забезпечується належною гарантією якості та протестований лікарями.

На другому – забезпечення всіх умов та реалізацію етапу на належному рівні. Для того, щоб розширити коло споживачів та задоволення їх потреб, водночас починає працювати кав'ярня, магазин, проведення екскурсій, фотографії з тваринами.

На третьому – ми реалізуємо всі залишки, адже страусоводство – це безвідходне виробництво, після чого відповідні підприємства збувають сувенірні вироби із страусів через наш фірмовий магазин.

Цінова політика

  • цінова політика передбачає встановлення цін залежно від витрат на організацію виробництва;

  • ціна обов’язково встановлюється у відношенні «ціна – якість»;

  • встановлення знижок постійним замовникам, клієнтам;

  • терміни виплати обумовлюються у договорі.

Таблиця 3

Ціни на товари та послуги компанії «Пташиний двір»

Товари та послуги

Ціна (грн.)

Страусине яйце (шт.)

100

М’ясо (кг)

145

Пір’я (кг)

500

Шкіра (кг)

900

Жир (кг)

70

Сувенірне яйце (шт)

150 - 200

Екскурсія (дегустація)

80

Поле для міні-гольфу (год)

75

Організація дитячих екскурсій (год)

65

Цінова стратегія, яку проводить компанія «Пташиний двір» не є однорідною. Коливання цін на продукцію залежить від ряду факторів, таких як:

  • вагомість замовлень (чим більше замовлення - тим нижчою буде ціна);

  • лояльність клієнтів, залежно від того, як довго підприємство співпрацює з клієнтом;

Компанія «Пташиний двір» проводить політику котирування цін, а саме, передбачає знижки.

Основні види знижок, які використовує компанія:

  1. Кількісні – встановлюються залежно від обсягу продажу.

  2. Спеціальні знижки - надаються постійним покупцям, а також по­купцям, в яких компанія найбільше зацікавлено.

  3. Пільгові знижки - встановлюються з метою стимулювання збуту певних видів товару.

Стратегія просування

Стратегія просування передбачає наступні заходи:

  • Розміщення рекламних блоків в телепередачах про тварин;

  • Рекламні буклети, брошури з інформацією та фотографіями про компанію, які розповсюджуються в шкільних та інших учбових закладах з метою залучення дітей та студентів на екскурсію, а також сімейних відпочинків (протягом квітня-червня та серпня-жовтня місяців);

  • Компанія «Пташиний двір» планує займатися спонсорством дитячого будинку м. Харкова у вигляді організації екскурсій з розважальною програмою для дітей-сиріт, що у свою чергу дасть можливість сформувати сприятливий імідж компанії як соціально-орієнтованої;

  • Інтернет реклама (постійно) - у компанії «Пташиний двір» є свій web – сайт, по іншим сайтам розташувати посилання на перехід до сайту компанії;

  • Взаємна реклама з клієнтами передбачає розміщення реклами клієнтів (ресторани) у підрозділах компанії, взамін клієнти можливим способом рекламують продукцію компанії «Пташиний двір»;

  • Участь у торгових ярмарках, виставках.

Стратегія збуту

Компанія «Пташиний двір» працює протягом 7 років з постійними клієнтами та поновлює клієнтську базу. Каналами збуту виступають замовники з галузей харчування, мистецтва, медицини, періодичне влаштування ярмарок. Транспортування здійснюється самою фермою, щоб уникнути неякісних перевезень та збитків. Продаж здійснюється після попереднього замовлення. На сьогодні активно впроваджується практика укладання угод з галуззю харчування (ресторани, кафе та ін.);

Компанія «Пташиний двір» має налагоджені канали збуту, також має на меті відкриття представництва в Росії та країнах СНД, що дасть змогу значно збільшити кількість клієнтів.

Компанія «Пташиний двір» також передбачає участь у торгових ярмарках як державних, так й іноземних. Це дасть можливість додатково проінформувати потенційних покупців та продемонструвати високу якість продукції.

З метою залучення дітей та студентів на екскурсію, а також сімейних відпочинків; планується за допомогою агентів (студентів) розповсюджувати рекламні буклети, брошури з інформацією та фотографіями про компанію в шкільних та інших учбових м. Харкова та області протягом квітня-червня та серпня-жовтня місяців.

На даному етапі компанія розробляє нові канали збуту, а також шукає шляхи збуту відходів, а саме пір′їв, яєць, кожи тощо. Це дасть фірмі збільшити свою рентабельність та прибутковість.