Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Prav_reg_strahov_d.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
279.04 Кб
Скачать

Порядок підсумкового контролю знань студентів вечірньої та заочної форм навчання

Підсумковий контроль знань студентів включає результати оцінювання поточної роботи студента у семестрі та результати іспиту. Метою підсумкового контролю знань є визначення дійсного рівня і змісту знань студентів з конкретної дисципліни за обсягом, якістю, глибиною та вмінням застосовувати одержані знання у практичній діяльності відповідно моделі конкретного освітньо-кваліфікаційного рівня.

Підсумковий контроль знань з даної дисципліни проводиться у формі письмового іспиту за екзаменаційними білетами, кожен з яких включає чотири питання.

Іспит для студентів, що навчаються на магістерському рівні, проводиться за білетами, що включають чотири питання, які оцінюються в межах 15 балів кожне (0, 5, 10, 15).

Питання, що включаються до екзаменаційних білетів, є вузловими, узагальненими, комплексними, потребують творчого підходу при побудові відповіді та уміння синтезувати отриманні знання.

Питання до екзаменаційних білетів вибираються в межах програмних питань, що становлять зміст навчальної дисципліни. Програмні питання доводяться до студентів на початку навчального семестру.

Підсумкова оцінка з дисципліни є загальною і складається із суми балів за результатами оцінювання поточної роботи студента та за виконання письмової екзаменаційної роботи (за умови, що студент набрав 30 балів і більше; менше 30 балів на іспиті не зараховуються до загальної оцінки).

Критерії оцінювання знань студентів на письмовому іспиті

До складу кожного білета входять чотири завдання, які мають узагальнений комплексний характер.

Відповідь на кожне з чотирьох питань білета оцінюється окремо з диференціацією в 15, 10, 5, 0 балів.

Кількість балів

Критерії оцінки відповіді

15

Студент виявив вільне орієнтування в програмі навчальної дисципліни, знання назв і змісту передбачених програмою нормативно-правових актів, знання та правильне розуміння змісту правових норм, їх характерних рис та особливостей, знання основних понять і категорій, спроможність давати правильні їх тлумачення, логічно і граматично правильно викладати думки

10

Студент відповів на поставлене запитання або відповідь була неповною і містила незначні неточності або прогалини в поясненні того чи іншого аспекту питання білету. У роботі також наявні певні недоліки в стилі подання матеріалу та оформленні відповіді на запитання

5

Студент правильно вирішив ситуацію на основі чинного законодавства, однак допустив грубі помилки як змістовного характеру, як і при оформленні відповіді на питання. Відповідь не містить взагалі або має загаль­ні посилання на джерела правового регулювання. Відповідь викладена без використання необхідної кількості аргументів та(або) з порушенням правил логіки при поданні матеріалу. При цьому зміст відповіді на питання свідчить, що студент має прогалини в знаннях, які стосуються як безпосередньо питання, на яке дається відповідь, так і суміжних правових конструкцій. Робота містить багато виправлень, стилістичних, орфографічних та інших помилок

0

Студент не вирішив ситуації або вирішив її неправильно, або неправиль­но обґрунтовує своє рішення, або неспроможний його аргументувати. Студент не вирішив більше половини тестових завдань або вирішив неправильно, або відповідь на них є неповною

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]