Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KM.docx
Скачиваний:
18
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
840.41 Кб
Скачать

Лекція 7 Види з’єднань. Основні організації, що займаються розробкою стандартів.

З’єднання без налагодження зв’язку та з попереднім налагодженням. Connectionless and connection-oriented delivery

Більшість мережевих систем використовують Connectionless систему доставки пакетів. Різні пакети можуть йти різними шляхами до свого отримувача. Потім порядок пакетів відновлюється на отримувачі. В Connectionless системах отримувач не повідомляється перед тим як він має отримати дані. Хорошим прикладом такої системи є поштова система.

В connection-oriented системах налагоджується з’єднання між від силачем та отримувачем перед тим як будь-які дані будуть відіслані. Прикладом такої системи є телефонна система.

Також Connectionless мережеві процеси відносять до packet-switched процесів. Різні пакети можуть комутуватись по різних шляхах. Пристрої, такі як роутер роблять рішення по вибору шляху базуючись на різних критеріях.

connection-oriented процеси часто відносять до circuit-switched процесів. З’єднання з отримувачем налагоджується і передача даних відбувається. Всі пакети рухаються по одному і тому ж фізичному чи віртуальному колі.

Основні організації, що займаються стандартизацією комп’ютерних мереж

Без послуг декількох основних організацій по стандартизації, в області комп’ютерних мереж було б значно більше хаосу, чим його мається в даний час. Організації по стандартизації забезпечують форум для дискусій, допомагають перетворити результати дискусій в офіційні специфікації, а також поширюють ці специфікації після завершення процесу стандартизації.

Найбільш відомими організаціями по стандартизації є наступні організації:

Міжнародна Організація по Стандартизації (International Organization for Standardization, ISO) забезпечує розробку і підтримку глобальних стандартів у сфері комунікацій і обміну інформацією. Цій організації належить еталонна модель OSI і і набір протоколів OSI.

Американський Національний Інститут Стандартизації (American National Standards Institute, ANSI) координуючий орган добровільних груп по стандартизації в межах США. ANSI є членом ISO. Найбільш відомим стандартом ANSI по комунікаціях є FDDI.

Асоціація Електронної Промисловості (Electronic Industries Association, EIA). Організація, що об'єднує виробників електронного устаткування зі штаб-квартирою у Вашингтоні. Основна задача асоціації – розробка електричних і функціональних специфікацій інтерфейсного устаткування. Найвідомішим стандартом EIA є RS-232.

Інститут Інженерів по Електротехніці й Електроніці (Institute of Electrical and Electronic Engineers, IEEE) професійна організація, що розробляє власні стандарти для мереж. Стандарти LAN, розроблені IEEE (включаючи IЕЕЕ 802.3 і IEEE 802.5), є найбільш відомими стандартами IEEE по зв'язку; вони є ведучими стандартами LAN в усьому світі.

Міжнародний Консультативний Комітет з Телеграфії і Телефонії (International Consultative Committee for Telegraphy and Telephony, CCITT). Міжнародна організація, що розробляє стандарти по зв'язку. Найбільш відомим стандартом CCITT є X.25.

Рада по Регуляції Роботи Internet (Internet Activities Board, IAB). Група дослідників по об'єднаних мережах, що регулярно зустрічається для обговорення проблем, що відносяться до Internet. Ця рада визначає основну політику в області Internet, приймаючи рішення і визначаючи суть задач, які необхідно виконати, щоб вирішити різні проблеми. Деякі з документів розроблені IAB як стандарти Internet, у тому числі TCP/IP і SNMP.

Підрозділ інженерних розробок Internet IETF (Internet Engineering Task Force) Одна з груп ради IAB по архітектурі Internet. IETF відповідає за рішення інженерних задач Internet. Включає більш 40 робочих груп. IETF випускає більшість RFC, що використовуються виробниками для впровадження стандартів в архітектуру TCP/IP.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]