Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_do_praktichnikh_Derevo.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
609.79 Кб
Скачать

4.Аналіз стану в галузі та оцінка конкуренції.

Недоліки у пасічницькій галузі € погіршення зооветеринарної роботи ( йдеться про роботу зі шкідниками і хворобами бджіл ), збільшення матеріальних витрат на придбання високопродуктивних племінних маток, бджолосімей, транспортних засобів для перевезення пасік до місць медозбору, інвентаря, ветпрепаратів, відсутність заходів для охорони бджіл без отруєння пестицидами і гербіцидами.

Тому необхідно ширше використовувати нектарні сільськогосподарські і лісові угіддя, що дозволить не тільки збільшити урожайність багатьох культур, а й виробництво меду.

Необхідно повністю забезпечити пасіку матеріально-технічною базою. Використовувати високоякісний племінний матеріал районованих

порід бджіл. Максимально і своєчасно доставляти пасіку до місць медозбору. Покращувати кормову базу.

5 План маркетингу

Маркетинг - це процес збалансованості попиту та пропозиції, який відбувається через ринок.

До комплексу маркетингу входить все, що я зможу впровадити для підвищення попиту на свої продукти, а саме:

  • схема розповсюдження товарів і послуг;

  • ціноутворення;

  • реклама;

  • методи стимулювання обсягів продажу.

Рішення про вибір каналів розповсюдження товарів і послуг - одне з найскладніших рішень, котрі доведеться мені приймати. Кожний канал розповсюдження має специфічні рівні збуту і витрат. Я оберу для себе однорівневий канал розповсюдження продукції. Стратегія маркетингу передбачає використання активної реклами бізнесу. За видом я надам превагу інформативній рекламі, а саме:

  • яскраво оформлена вивіска мого кіоску;

  • плакати у вигляді стрілки з вказівкою напрямку руху до кіоску та його назвою;

  • цінники, які вміщуватимуть усю необхідну покупцеві інформацію;

  • відомості про продукти.

В даному випадку буде використано недиференційований маркетинг, тобто діяльність в цілому буде орієнтуватися на ринок.

Для більшого заохочення та зацікавлення покупців будуть використовуватися декілька форм оплати. Постійним клієнтам надаватиметься відстрочка платежу, здійснюватимуться знижки.

Для поліпшення стану справ у галузі бджільництва вчені інституту ім.П.І.Прокоповича "Про бджільництво" видали підзаконні акти, які

затвердило Міністерство аграрної політики України та Українська академія аграрних наук. Діють вони з лютого 2000 року. Закон регулює правові відносини щодо розведення і використання й охорони бджіл, виробництва, заготівлі, та переробки продуктів бджільництва, ефективного та цільового використання бджіл для запилення сільськогосподарських рослин, створення умов та захисту інтересів громадян, юридичних осіб, які займаються бджільництвом.

Шляхи розвитку галузі бджільництва науковці інституту бджільництва вбачають передусім у єднанні науки і виробництва.

6. Виробничий

7. Організаційно-юрвдичний план.

Організаційно-правовий статус мого бізнесу - одноосібне володіння без створення юридичної особи, засноване на приватній формі власності, що має свої переваги для мого бізнесу і сприяє його розвитку.

Для проведення торгівлі виробленими продуктами бджільництва використовується офіс (власна квартира), звідки. За допомогою телефону, буде здійснюватися зв'язок з клієнтами. Для постачання товару буде використано орендований автомобіль. З часом планується придбання власного автомобіля.

Займатися бджільництвом та реалізацією продукції буде особисто. З часом, якщо виникне потреба, планується найняти освічену людину на посаду менеджера.

Підприємницька діяльність буде здійснювати опираючись На законодавчі акти України. Для початку необхідно буде пройти державну реєстрацію, яка здійснюється на підставі Закону України "Про державну реєстрацію суб'єктів підприємницької діяльності" від 01.07.2004 р. В результаті чого мені буде видано свідоцтво про державну реєстрацію Виконавчим комітетом Хмельницької міської адміністрації.

Організаційно-правовий статус бізнесу - одноосібне володіння без створення юридичної особи, засноване на приватній формі власності, що має свої переваги на початковому етапі розвитку діяльності: простота заснування, незначні витрати на засновницько-реєстраційні операції, повна самостійність, свобода, оперативність дій, максимально можливі спонукальні мотиви, забезпечення конфіденційності,

збереження комерційної таємниці.

Разом з тим, в мене обмежені можливості залучення капіталу для подальшого розвитку бізнесу, повна юридична, майнова відповідальність, невизначеність терміну існування. Керівництво бізнесом, навіть при періодичному залученні до нього членів моєї сім'ї, буде лежати цілком на мені, а тому я повинна об'єктивно аналізувати свої дії та вивчити ринок збуту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]