Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Педагогічна практика.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
195.07 Кб
Скачать

Висновок

У житті людства немає більш важливого завдання, як забезпечення достойного виховання підростаючого покоління. Треба усвідомлювати, що виховання людини — найбільш складна і відповідальна діяльність. Вона стосується не тільки батьків і професійних вихователів, а й кожної людини. По-перше, виховання ґрунтується на принципах систематичності та послідовності. Тут ніколи не буває стану завершеності. Людина впродовж свого життя перебуває під впливом виховання. По-друге, процес виховання не обмежується впливом лише професійних вихователів в освітньо-виховних закладах, а здійснюється «на кожному квадратному метрі» життєдіяльності суспільства. Воно відбувається безпосередньо в родині, дитячих дошкільних установах, у загальноосвітніх і професійних навчально-виховних закладах, на виробництві, в державних інституціях, у громадських і релігійних організаціях тощо.

Кожен член суспільства, який уболіває за долю свого народу, за подальше утвердження і розквіт Української держави, нерідко ставить запитання: "Чому в країні зустрічаємо так багато недоречностей, помилок, неефективних рішень, труднощів та ін.?" Передусім це зумовлено низьким рівнем психолого-педагогічної культури особистості. Зустрічаємося з парадоксальним явищем: безпосередньо велика кількість людей має займатися питаннями виховання, формувати найцінніший скарб суспільства — Людину, і водночас багато таких людей-вихователів не має належної наукової психолого-педагогічної підготовки.

В Україні нагальною є потреба створення належних умов для забезпечення суцільної психолого-педагогічної грамотності громадян. Зрозуміло, що це завдання має загальнодержавний характер і потребує значного економічного забезпечення.

Список використаних джерел

1. Перша українська електронна бібліотека підручників/з екрану/ http://pidruchniki.com.ua/12590605/pedagogika/metodi_formi_organizatsiyi_navchannya_vischiy_shkoli

2. В.Л. Ортинський «Педагогіка вищої школи»

3. Педагогіка у запитаннях і відповідях - Кузьмінський А.І

4. Бібліотекаонлайн Конспект лекцій «Педагогіка»Предмет «Педагогіка»/Поняття про форми навчання/ зекрану/ http://readbookz.com/book/172/5456.html

5. Пидкасистый П.И. Организация учебно - познавательной деятельности студентов. Учебное пособие.- М.: Педагогическое общество России, 2004. - 112 с.

6. Організація самостійної роботи студентів/ Зазаг.ред. В.М. ороль, В.П. Мусієнко, Н.Т. Токової.- Черкаси

7. Есипов Б.П. Самостоятельная работа учащихся на уроках.- Москва: Государственное учебно- педагогическое издательство министерства просвещения РСФСР, 1961. – 239 с.