Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Регіональна Економіка. Методичні вказівки.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
68.75 Кб
Скачать

розглянуті в рефераті. В кінці реферату обов’язково наводиться список літературних джерел, якими конкретно користувався автор реферату.

Викладаючи текст реферату, особливо в тих місцях, де наводяться статистичні дані, обов’язково треба робити посилки на літературні джерела, з яких запозичена саме ця інформація. Такі посилки роблять у квадратних дужках, де вказують номер джерела за списком літератури, та номер сторінки, на якій знаходиться оригінал інформації (наприклад, [7,26], тобто використана інформація, що міститься на 26 сторінці літературного джерела № 7 по списку літератури до конкретного реферату).

Матеріал реферату слід викладати конкретно, стисло і по суті тієї теми, яка розглядається. Основні (ключеві) положення реферату можна підкреслити, або виділити кольором.

Реферати рекомендується писати від руки або друкувати у форматі А-5. Не допускається представляти реферати у вигляді копій сайтів Інтернету або ксерокопій сторінок журналів, тощо. Такі реферати не зараховуються і підлягають переробці. Об’єм реферату (в залежності від почерку письма) повинен бути в межах 4-6 сторінок (при наявності рисунків, таблиць і додатків - до 8 сторінок).

Автор конспекту чи реферату повинен обов’язково володіти матеріалом, що самостійно вивчений, і бути готовим відповідати на запитання за темою конкретного конспекту чи реферату при його здаванні викладачу.

Реферати здаються в продовж семестру тільки персонально кожним студентом окремо під час консультацій чи в спеціально виділені викладачем години і повинні бути здані до початку заліково - екзаменаційної сесії. Кожен якісно виконаний реферат, що зарахований викладачем, додатково дає 2 бали до підсумкової оцінки знань студента (таким чином, всього додатково можна заробити + 8 балів). ). Студенти, що в продовж семестру не здали жодного реферату у підсумку отримують мінус 5 балів.

  1. Тематика самостійних (індивідуальних) робіт

Для виконання самостійних робіт усі студенти повинні мати окремий, відповідно підписаний робочий зошит об’ємом не менше 48 сторінок. Кожен студент повинен самостійно опанувати навчальний матеріал з наведеного нижче переліку тем за визначеними питаннями. За результатом самостійного вивчення певних питань кожної з тем 1;2;4;6;8;9;10;12;13;16;17;18, що є додатковими питаннями до лекційного курсу, складається окремий короткий конспект вивченого матеріалу з об’ємом кожного 3 - 4 стор. Теми 3;5;7;11;14;15 є такими, що вивчаються тільки самостійно і тому потребують оформлення у вигляді реферату. Вимоги щодо оформлення конспектів та рефератів дивись у підрозділі 4.

Тема 1. Історія виникнення та розвитку науки «Регіональна економіка » Питання до самостійного вивчення та конспектування:

  • Поняття продуктивних сил та еволюція їх розвитку.

11