Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
реферат серцево-судинны захворювання.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.07.2019
Размер:
228.82 Кб
Скачать

Криворізька загальноосвітня школа

і – ііі ступенів

РЕФЕРАТ

З ТЕМИ:»СЕРЦЕВО СУДИННІ ЗАХВОРЮВАННЯ»

Підготувала

Учениця 9-Б класу

Таранчук Марина

Вчитель:

Короленко

Татьяна Віталівна

Кривий Ріг

2011р.

Зміст:

  1. Серцеві хвороби;

  2. Фактори ризику;

  3. Чинники виникнення хвороб серця;

  4. Статистика розповсюдження в Україні

  5. Cтатистика розповсюдження у світі

  6. Болі в ділянці серця:

  1. Задишка;

  2. Набряки;

  3. Непритомність;

  4. Колапс;

  5. Пульс;

  6. Аритмія.

  1. Висновок;

  2. Література;

  3. Інформаційні джерела.

Серцево-судинні захворювання в Україні: статистичний аналіз...

Серцеві хвороби  — це цілий ряд різних захворювань які вражають серце та серцево-судинну систему. Вивченням хвороб серця, їх профілактикою та лікуванням займається кардіологія.

Серцево-судинні захворювання є групою захворювань серця та судин, у яку входять:

- Ішемічна хвороба серця  (ІХС)— захворювання, яке характеризується порушенням кровопостачання міокарду внаслідок пошкодження коронарних артерій. Ішемічна хвороба серця, переважно зумовлюється атеросклерозом. Внаслідок появи атеросклеротичної бляшки просвіт судини звужується. Порушення кровоплину в коронарних судинах, призводить до недостатнього кровопостачання серцевого м'яза. Внаслідок припинення кровопостачання серцевого м'яза в зоні ураженої артерії гинуть (некротизуються) його окремі ділянки;

- Раптова коронарна смерть;

- Стенокардія;

- Інфаркт міокарда: Гострий інфаркт міокарда — некроз ділянки серцевого мяза (міокарду) внаслідок абсолютної або відносної недостатності кровопостачання у цій ділянці;

- Кардіосклероз;

- Безбольова форма ішемічної хвороби серця;

- Гостра емболія легеневої артерії.

- Артеріальна гіпертензія;

- Дисліпідемії;

- Кардіоміопатія буквально означає «хвороба серцевого м'яза». Це погіршення моторної функції міокарду (тобто, серцевого м'яза) з будь-якої причини. Люди з кардіоміопатіями, звичайно піддаються небезпеці аритмії та раптовій серцевій смерті.

- Міокардит - запальне захворювання серцевого м’язу інфекційної, інфекційно-алергічної або інфекційно-токсичної природи, у більшості випадків пов'язане з імунними зсувами.;

- Ендокардит;

Порушення ритму і провідності серця:

  • Аритмії серця

  • Нейроциркуляторна дистонія - це поліетіологічне захворювання, що характеризується розладами нейроендокринної регуляції з різноманітними клінічними симптомами, виникаючими на фоні стресових впливів та які відрізняються доброякісністю перебігу та сприятливим прогнозом.

Фактори ризику

- Основними факторами ризику розвитку серцево-судинних захворювань є неправильне харчування, фізична інертність та паління. Такий спосіб життя призводить до 80% випадків ішемічної хвороби серця та хвороби судин головного мозку.

- Наслідки неправильного харчування та фізичної інертності можуть проявлятися у вигляді великого кров`яного тиску, збільшеного рівня глюкози у крові,збільшеного вмісту жирів у крові, надмірної ваги та ожиріння.

- Також існує цілий ряд факторів, який призводить до великої поширеності серцево-судинних захворювань. Серед них – погане соціально-економічне положення у деяких країнах, що призводить до частих стресів, відсутність належної профілактики та якісної медичної допомоги. 

Тільки 9 факторів в основному визначають 90% ризиків виникнення серцево-судинних захворювань - малорухливий спосіб життя - паління - алкоголь - неправильне харчування - високий холестерин - стрес - цукровий діабет - високий тиск - ожиріння Якщо виключити ці фактори, то це унеможливить розвиток хвороб системи кровообігу. Поради, які допоможуть нам залишатися здоровими: 1. Займайтеся спортом. З0-60 хвилин спорту в день допоможуть вам стати здоровішими.

2. Відмовтесь від поганих звичок, таких як паління та вживання алкоголю. 3. Правильно харчуйтесь: вживайте більше овочів, фруктів, злаків, риби та морепродуктів. Обмежте загальну кількість вживання жирів, відаючи перевагу рослинним маслам. Знизьте вживання солі. Це допоможе вам регулювати кров`яний тиск. 4. Не нервуйте та відмовтесь від депресій. 5. Майте повноцінний сон тривалістю 7-8 годин. Пам`ятайте, що здоров`я – це безцінний дар кожної окремої людини і всього суспільства в цілому. Гарне здоров`я є головною умовою повноцінного та щасливого життя.