Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TUMOURS Документ Microsoft Office Word.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
47.46 Кб
Скачать

Exercise 13. Translate into English.

  1. Існує безліч різновидів пухлин головного мозку, деякі пухлини є доброякісними, а деякі злоякісними.

  2. Пухлина може розпочати свій розвиток в тканинах головного мозку (первинні пухлини головного мозку) або злоякісний ріст може початися в інших органах організму і поширитися в мозок (вторинні, метастатичні пухлини головного мозку).

  3. Ознаки і симптоми пухлини головного мозку різноманітні, вони залежать від розміру пухлини, її локалізації та швидкості росту.

  4. Первинні пухлини головного мозку починають свій ріст в тканинах головного мозку або в суміжних ділянках, наприклад, в оболонках головного мозку, черепно-мозкових нервах, гіпофізі або шишковидному тілі.

  5. Вторинні (метастатичні) пухлини головного мозку - це пухлини, що виникають внаслідок злоякісного процесу, який починає свій розвиток в будь-якому органі організму, а потім поширюється (метастазує) в головний мозок.

  6. Невелика частина пухлин головного мозку виникає у людей, що мають сімейний анамнез пухлин головного мозку або сімейний анамнез генетичних синдромів, що підвищують ризик розвитку пухлин головного мозку.

  7. Якщо є підозра на розвиток пухлини головного мозку, лікар рекомендує вам пройти діагностичні процедури, наприклад неврологічне обстеження, яке може включати серед іншого перевірку гостроти зору, слуху, рівноваги, координації і рефлексів.

  8. Пухлина головного мозку може викликати ускладнення, в залежності від області ураження головного мозку до яких можуть належати, це - слабкість, зміни гостроти зору, головний біль, зміни особистості, втрата слуху, судоми. 

  9. Лікування пухлини головного мозку залежить від типу, розміру та локалізації пухлини, а також від загального стану здоров'я пацієнта.

  10. Реабілітація після курсу лікування може бути необхідною частиною відновлення, оскільки пухлини головного мозку можуть розвиватися в тих ділянках мозку, які контролюють моторику, мову, зір і мислення.

8

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]