Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
geologia.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
445.44 Кб
Скачать

Визначні пам'ятки Ніагарського водоспаду

Ботанічний сад Ніагари - заснований в 1936 році і знаходиться в 9 кілометрах на північ від водоспаду, займає територію 100 акрів. Тут є найбільші у світі квітковий годинник, які складаються з 19 тисяч годин, а двічі на рік «циферблат» оновлюють, пересаджуючи квіти.

Ніагарська консерваторія метеликів – тут змодельовані умови вологих тропічних лісів. Тут ростуть дивовижні рослини з усього світу, і живуть більше 2000 видів екзотичних метеликів.

Парк королеви Вікторії - один з численних парків, розташованих вздовж річки Ніагари. Навесні тут цвітуть японські декоративні вишні та персики, а влітку привертає увагу чудовий розарій.

Ніагара Глен - це природний парк: можна спуститися вглиб каньйону по довгих сходах і потрапити в зовсім інший світ. У цьому світі каменів, граніту і вапняку, з яких колись складалося дно тропічного моря, можна побачити відбитки древніх, що колись жили на планеті істот, вивчати біологію та геологію Землі. Тут мандрівників часто охоплює відчуття, що вони заблукали і ніколи не знайдуть дорогу назад, до єдиних сходів нагору.

Ніагарська оранжерея - розташована за півкілометра на південь від водоспаду, підтримується Ніагарською Парковою Комісією. В експозиційних залах загальною площею понад 1000 кв.м, можна побачити тропічні квіти і рослини. Навколо оранжереї розташовані фонтани, магнолієвих сад і декоративні ставки.

Table Rock - найвідоміший оглядовий майданчик, з якого туристи можуть спостерігати води Канадського водоспаду, що падає вниз, також захоплююча пригода – політ над Ніагарою на вертольоті, коли можна всі визначні пам’ятки спостерігати з висоти пташиного польоту.

У зимову пору року в канадській Ніагарі проводиться «Зимовий фестиваль вогнів»

У кінотеатрі Imax можна подивитися фільм про історію Ніагарського водоспаду, першопрохідців і підкорювачів. У фойє кінотеатру працює виставка підручних засобів (бочок, човнів тощо), за допомогою яких бажали прославитися сміливці, що кидалися вниз з водоспаду. (Изобретение Ниагара: красота, сила, и ложь . Саймон и Шустер. стр. 195.)

Як дістатися до Ніагарського водоспаду

Дістатися до Niagara Falls можна наземним транспортом з Торонто – 130 км, приблизно 1 – 1,5 години їзди, з Буффало (США) – 45 км, приблизно година їзди, а також з інших міст Канади та США. З/д вокзал розташований в центрі міста, найближчий аеропорт в Канаді – у місті Гамільтон (45 км) і міжнародний аеропорт у Буффало (45 км). Отже, з транспортом проблем немає.

Висновки:

Оскільки термін «екотуризм» включає будь-які види туризму і відпочинку, котрі не завдають шкоди довкіллю і навіть сприяють охороні природи, то Ніагарський водоспад можна цілком включити до списку туристичних об’єктів даного туризму.

Причинами цього є те, що на даній території є багато різноманітних парків, атракцій, це є природоохоронна територія, за якою слідкують, досліджують та доглядають певні відповідні органи. Ніагарський водоспад має всі можливості для розвитку екотуризму на даній території. Там організовуються безліч масових фестивалів, з’їздів для покращення природи, забезпечення екології території, завдання найменшої шкоди для фауни та флори території.

Тому можна стверджувати, що Ніагарський водоспад доречно підходить під об’єкт екотуризму, оскільки населення отримує максимум знань про територію, оздоровлюється фізично та психологічно і природа отримує мінімум негативного впливу.

13

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]