Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
geologia.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
445.44 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Львівський національний університет ім. І.Франка

Географічний факультет

Шидловська Катерина Сергіївна

студентка ІІ курсу ГРТ – 23 (21,22)

Ніагарский водоспад як об’єкт екотуризму

Залікова робота

Напрям 6.140103 «Туризм»

Перевірив:

Ст. викладач Благодир С.Ф.

_______________________

Оцінка _________________

2011

Зміст

  1. Вступ………………………………………………..3-4

  2. Утворення водоспаду………………………………..4

  3. Місцезнаходження …………………………………..5

  4. Характеристика…………………………………….5-8

  5. Клімат…………………………………………………8

  6. Туристичне використання………………………...8-10

  7. Визначні пам’ятки Ніагарського водоспаду……….11

  8. Як дістатись до водоспаду…………………………..12

  9. Висновки……………………………………………..12

ВСТУП

Перш, ніж почати говорити про Ніагарський водоспад, який є об’єктом екотуризму, необхідно зазначити що ж це таке «екологічний туризм» взагалі.

У найбільш загальному розумінні екологічний туризм, є формою активного відпочинку з екологічно значущим наповненням - особливий інтегруючий напрямок рекреаційної діяльності людей, що будують свої взаємовідносини з природою та іншими людьми на основі взаємної вигоди, взаємоповаги та взаєморозуміння. Туристи отримують від такого спілкування з природою певний фізичний, психологічний, інтелектуальний та емоційний запас міцності та здоров'я, а природа при цьому зазнає мінімальних оборотних впливів і втрат, місцеві мешканці отримують соціальні та економічні стимули до збереження природи та традиційного природокористування. (Дмитрук О.Ю. Екологічний туризм: сучасні концепції менеджменту і маркетингу, І розділ)

Екотуризм або екологічний туризм — тип туризму, що полягає у подорожах до природних недоторканих людиною та часто, природоохоронних територій, намагаючись не здійснювати великого впливу на цю територію.

Екотуризм допомогає освіті туристів та розвиває у них толерантність, дозволяє збирати гроші на заходи зі збереження території, допомогає розвитку ізольованих поселень. Розвиток екотуризму часто розглядається як важливий засіб збереження навколишнього середовища для майбутніх поколінь. Екотуризм найбільш привертає тих туристів, яких турбують проблеми екології. Він часто включає волонтерську роботу, інші активні заходи зі збереження навколишнього середовища та навчальні програми, що допомогають зменшувати негативні аспекти впливу людини на природу.

Основними загально - науковими принципами екологічного туризму є:

- діалектичний - дозволяє обгрунтувати взаємодію різноманітних факторів та чинників екологічного туризму, як причинно-наслідкові відносини та зв'язки, що відображають реальну дійсність;

- системний - передбачає розгляд екологічного туризму як системи, що має певну структуру, взаємозв'язки і відносини різних елементів;

- історичний - екологічний туризм розуміється, як напрямок рекреаційної діяльності, що розвивається в конкретних історичних умовах;

- пізнавальний - пізнавальна функція екологічного туризму пов'язана з загальнофілософською теорією пізнання, що загальною методологічною базою для багатьох наук.

« Ніагара» - індіанське слово, в перекладі воно означає «гуркотлива вода». І справді, шум Ніагарського водоспаду чути на відстані понад 2,5 кілометра, і ще далі - вночі. Вода спадає вниз з виступу заввишки 50 метрів, а перед ним із пінястої річки виступає невеликий острів. Розповідають, що колись на ньому жили дикі кози. Однієї холодної зими вони загинули, а острів отримав назву Козячий.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]