Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курс_Опалення_вентиляція_житл_будівлі_студПЦБ.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
4.08 Mб
Скачать

1.1 Розрахунково-пояснювальна записка

Розрахунково-пояснювальна записка повинна містити наступні розділи:

Вступ.

1 Вихідні дані для проектування.

2 Опалення.

2.1 Теплотехнічний розрахунок огороджувальних конструкцій.

2.2 Визначення втрат теплоти приміщеннями.

2.3 Опис прийнятої системи опалення.

2.4 Розрахункова схема системи опалення.

2.5 Гідравлічний розрахунок системи опалення.

2.6 Розрахунок опалювальних приладів.

3 Вентиляція.

3.1 Визначення повітрообміну.

3.2 Розрахунок вентиляційних каналів

4 Список джерел інформації.

1.2 Графічна частина

Графічну частину виконують на креслярському папері формату А1 згідно з вимогами [1-3]. Креслення повинно мати стандартні рамку з полями і штамп, в якому вказують назву курсового проекту, найменування креслення, масштаб, прізвища виконавця, керівника, завідуючого кафедрою і дату виконання проекту.

На кресленні виконують: плани будівлі в масштабі 1:100 (план горища або верхнього поверху, план типового поверху, план підвалу або першого поверху), аксонометричну схему системи опалення, вузли характерних елементів схеми, схему теплового вводу і специфікацію матеріалів та обладнання.

На планах будівлі повинні бути показані: осі будівлі, основні розміри між осями, номери всіх приміщень, тепловий ввід (умовно), трубопроводи подавальної і зворотної магістралей системи опалення з ухилами і діаметрами розрахункових ділянок, стояки з указівкою їх порядкового номера (нумерація починається з лівого верхнього кута), опалювальні прилади з указівкою кількості секцій, запірно-регулююча арматура, пристрої для випуску повітря і води, вентиляційні канали і грати. Плани верхніх поверхів розміщують у верхній частині листа, а нижніх у нижній. Номери стояків і кількість секцій приладів проставляють з зовнішнього боку зовнішніх стін.

Елементи систем опалення і вентиляції на кресленні показують основною товстою лінією, будівельні конструкції - тонкою лінією, підпідлогові канали - пунктиром.

Схему системи опалення креслять в аксонометричній проекції з дотриманням масштабу (1:100). Горизонтальні лінії схеми відповідають трубопроводам, розташованим горизонтально на планах, а лінії, розгорнені під кутом 45°, - відповідним вертикальним лініям плану. При накладенні ліній, що позначають елементи системи опалення, які не з'єднані один з одним, ті лінії, що розміщені далі від спостерігача, розриваються. Для зниження кількості накладень ліній і зручності читання схеми вона ділиться на два фрагменти, при цьому частина її, що включає стояки переднього плану і з'єднані з ними магістралі, опускається нижче другого фрагмента, що складається зі стояків і магістралей заднього плану. Розриви магістралей, що виникають при цьому, позначаються малими літерами і з'єднуються точковою низкою.

На схемі системи опалення вказують: теплове навантаження і напір на вводі теплоносія, діаметри ділянок розрахункового циркуляційного кільця, ухили магістральних трубопроводів, номери стояків і позначки осей трубопроводів і опалювальних приладів. Крім того, на схемі повинні бути розставлені запірно-регулююча арматура і пристрої для випуску повітря і води.

Специфікацію матеріалів і обладнання системи опалення розміщують над штампом і заповнюють зверху вниз за формою, наведеною в додатку Е.

Схему теплового вводу виконують в одну лінію з експлікацією запірно-регулюючої та контрольно-вимірювальної арматури.

Умовні позначення на кресленні повинні відповідати вимогам [3].