Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
random-100517235836-phpapp02.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
107.01 Кб
Скачать

VII. Завершальний етап практики.

05.03.09 відбулось засідання педагогічної ради в гімназії №9, на якій, завуч школи, вчителі української мови та літератури студенти –практиканти виступили з підсумками, враженнями, подяками та побажаннями. Студентам було виставлено оцінки за практику в школі, вчителі висловили подяку керівникам та студентам за нові ідеї, допомогу та за роботу загалом. Ми ж в свою чергу, подякували представникам школи за надану можливість проходити практику саме в цьому навчальному закладі.

09.03.2010 року –здала звітну документацію з педагогічної практики.

Повністю педагогічна практика закінчилась 06.03.2010 року.

Висновки:

1. Педагогічна практика поглибила, закріпила знання з фахових і психолого-педагогічних дисциплін, здобуті в інституті, та дала змогу застосувати їх на практиці.

2. Виробила вміння проводити різні типи уроків, застосовувати різні методи й форми роботи, які активізують пізнавальну діяльність учнів.

3. Закріпила впевненість у правильності вибору професії й фаху, викликала прагнення вивчати спеціальні та психолого-педагогічні дисципліни у вузі, вдосконалювати свої педагогічні здібності, розширювати свою ерудицію.

4. Дала змогу відповідно до знань з педагогіки, психології й фізіології проводити навчально-виховну роботу з дітьми середнього шкільного віку.

5. Показала функції класного керівника й дала змогу випробувати себе в них.

6. Дала змогу протягом шести тижнів спостерігати за навчально-виховною роботою в школі, аналізувати її й робити висновки.

Які ж труднощі були під час практики?

1. Не завжди могла підвести учнів до сприйняття наочності та організувати роботу з нею. Найчастіше наочність виконувала лише ілюстративну функцію, а не була важливим органічним елементом уроку.

2. Важко встановлювати зв'язок уже вивченого учнями матеріалу з тим, що вивчається, а також показувати перспективу практичного його використання.

3. Не завжди вдало могла визначити виховну мету уроку, хоча протягом уроку її забезпечувала.

4. Не завжди враховувала психічний і фізичний стан дітей на уроці й намагалася утримувати увагу зауваженнями до класу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]