Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
random-100517235836-phpapp02.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
107.01 Кб
Скачать

IV. Проведення позакласної роботи з української мови та літератури

Протягом педпрактики я відвідав позакласні заходи з української мови та літератури, які проводили інші студенти-практиканти.

Було помітно, що вони дужа старалися. Ретельна підготовка допомогла їм провести ці заходи на вищому рівні. Учням сподобалося спілкуватися з їх новими учителями на різні теми. Я вважаю, що головних цілей обох заходів було досягнуто. Всі учні брали в них активну участь, а студенти - практиканти змогли успішно виконати поставлене завдання.

03.03.2010 року я провела виховний захід з української мови та літератури на тему:

«Наша мова – солов’їна», «Що скаже свіжих квітів жмуток».

Позакласний захід з української мови був проведений до Міжнародного дня рідної мови 21 лютого.

Метою позакласного заходу було це сформувати розуміння того, що українська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава. Розширювати знання про красу і багатство української мови. Ознайомити дітей з українськими обрядами і звичаями. Пробудити почуття національної гідності. Виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою.

Місце проведення позакласного заходу це актова зала. Зал був оформлений плакатами з крилатими фразами про мову, при виступі дітей були декорації.

На початку виступу учні зачитували вірші про українську мову, а потім була інсценізація казки про Українську мову.

Учні належним чином були готові до виступу. Перед виступом проводились репетиції, обговорювались костюми, декорації.

Завершаючим етапом позакласного заходу були змагання з української мови між класами 5-В і 5Б (класним керівником була Гладченко Світлана Леонідівна.

Цей позакласний захід дуже сильно сподобався учням, і викликав в них бурю позитивних емоцій, від участі, та від отриманих за змагання грамот.

Позакласний захід проведено успішно, діти залишились задоволені від позакласного заходу.

З української літератури позакласний захід присвячений квітам, які безпосередньо зустрічаються в творчості відомих письменників.

Метою позакласного заходу було поглибити знання учнів про квіткове багатство природи, опоетизоване у піснях, легендах, віршах; виховувати почуття прекрасного через сприймання довколишньої природи, бережливе ставлення до квітів, бажання вирощувати їх на підвіконнях та клумбах, прививати естетичні смаки.

Діти зачитували вірші про квіти, розповідали про них різні історії використовуючи малюнки цих квітів. Учні активно брали участь, всім сподобався захід, на мою думку, клас залишився задоволений.

Під час проведення позакласного заходу діти проявили себе якнайкраще.

V. Проведення виховної роботи з учнями.

Під час проходження практики я виконувала обов’язки класного керівника в 5-В класі, відвідувала деякі уроки класу та слідкувала за поведінкою та успішністю учнів.

Протягом проходження моєї педагогічної практики в гімназії перед мною стояло завдання відвідувати позакласні виховні заходи, які проводить класний керівник класу, за яким я була закріплена. Я мала змогу відвідати виховний захід проведений Галиною Олександрівною(яка є класним керівником і вчителем біології) у формі бесіди на тему― Значення красивих слів.

Перед заходом була поставлена мета ознайомити клас зі значенням красивих слів, також попередження тих дітей, які вживають погані слова.

За весь період практики я провела 2 виховні годині.

1) «Профілактика інфекційних хвороб»;

2) «Хочеш мати друга - навчись другом бути»;

Всі ці класні години були узгоджені з класним керівником.

Така мала кількість виховних годин пояснюється тим, що за моїм класом була закріплена ще одна студентка, і тому ми були вимушені розділити кількість виховних годин.

Мета першої виховної години ознайомити учнів з причинами інфекційних захворювань, їх ознаками, з респіраторними захворюваннями і шляхами їх розповсюдження. Навчити дітей піклуватися про своє здоров’я та використовувати первинні засоби для захисту від інфекцій, повідомляти про хворобу, викликати швидку допомогу.

З дітьми в вигляді бесіди обговорили, які вони знають інфекційні хвороби, як уникнути їх. Учні активно підключались в роботу, хоча деякі діти були пасивними.

Інший захід на етичну тему «Хочеш мати друга - навчись другом бути».

Головна мета яку я ставила перед проведенням класної години це виховувати в учнів гуманність, справедливість і вимогливість до людей, уміння цінувати дружбу, здатність до самооцінки й потреби самоудосконалення.

Проводилось в вигляді бесіди в спокійній атмосфері співпраці, учні, були зацікавлені даною темою, тому були активними на протязі всього заходу. Часто вони задавали питання, проявляючи свій інтерес в ході виховної роботи. На прикінці уроку було проведене тестування.

Я думаю, що цілей було досягнуто і ця виховна бесіда пішла учням на користь. Більшість з них серйозно віднеслися до теми заходу, всі учні слухали, обдумували і задавали питання, самі наводили почуті приклади з життя. Я впевнена, що все, що було сказано на цьому виховному заході

стало причиною чисельних роздумів і прийняття рішень, які вплинуть на все подальше життя учнів.

Протягом практики я проводила різні бесіди, які безпосередньо торкались як виховного процесу, так і навчально. Я намагалась доцільно використовувати всі функції класного керівника. Перевіряла щоденники, виписувала оцінки учнів, слідкувала за чергуванням у класі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]