Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Трипільська культура.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
50.53 Кб
Скачать

Висновок

   Отже, проаналізувавши попередній матеріал можна сказати, що трипільськаі племена були досить сильно розвинута у культурному, соціальному та економічному плані, враховуючи час у який існували трипільські племена.

Також можна сказати, що славетна Трипільська культура, а точніше – цивілізація, відіграла надзвичайно велику роль у закладенні основ духовного, суспільно-політичного, виробничого і культурного життя, які були згодом сприйняті мешканцями інших регіонів планети. Зберігшись у пережитках, трипільська культура залишила по собі виразні сліди.

Відкрита більше ста років тому, вона далі викликає безліч питань, на велику частину яких так і не знайдені відповіді. Памятка трипільської культури заслуговують на їх збереження і скрупульозне вивчення, бо вони є досягненням людства і належать йому.

Ось чому я обрав цю тему, в ній є місце роздумів і вона криє за собою досить багато таємниць, відповіді на питання та нові питання. Людина повинна знати свою історію, адже хто не знає свою історію, не має і свого майбутнього.

Також це досить цікаво, що, як, де і коли відбувалось.

Список літератури:

          1.Давня історія Укрвїни. Книга 1. / підручник / П.П. Толочко , Д. Н.Козак ,

              С. Д.Крижицький / Київ.Либідь.1994.        

           2. Історія Української РСР. Том 1. Первісно-общинний лад,винекнення та розвиток феодалізму. / Шевельов А. Г.,І. І. Артеменко та ін. / Київ.1977.

           3. Українська Радянська Енциклопедія / О. К. Антонов, М. П. Бажан та ін. / Київ.1984.

           4. Трипільська культура на тереторії Української РСР. / В. М.Конопля,І.Р.Михальчишин та ін./ Львів.1989.