Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Магістр_Практика_2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.04.2019
Размер:
290.3 Кб
Скачать

3. Бази практики

Практика студентів вищих навчальних закладів проводиться на базах практики, які мають відповідати вимогам програми.

Базами практики студентів можуть бути підприємства та установи, які обладнані сучасними засобами обчислювальної техніки та периферійним обладнанням, створюють, впроваджують і застосовують автоматизовану обробку економічної інформації для вирішення економічних задач. Базами практики можуть бути науково-дослідницькі інститути та проектно-конструкторські заклади, які мають інформаційний або обчислювальний центри, що займаються організацією, створенням, адаптацією та впровадженням інформаційних систем різних рівнів управління об’єктами або систем обробки економічної інформації, а також розробленням математичних моделей економічних процесів і систем.

Студенти можуть самостійно підбирати для себе базу і узгоджувати це з випусковою кафедрою.

4. Організація й керівництво практикою

Відповідальність за організацію, проведення й контроль практики покладається на керівника навчального закладу.

Загальну організацію практики та контроль за її проведенням здійснюють Навчальний центр (навчальний відділ), деканати факультетів і випускові кафедри.

Навчально-методичне керівництво й виконання програм практики забезпечує випускова кафедра.

Проведення виробничої практики з економічної кібернетики забезпечується такими документами:

  • програма практики;

  • щоденник практики (де вказано місце роботи, перелік робіт і час їх виконання, прізвище і посада фахівця, що здійснює керівництво роботою.);

  • календарний графік проходження практики (головний розділ щоденника);

  • індивідуальне завдання.

Практика проводиться у три етапи:

Перший етап (перші 3 дні) – формулювання індивідуального завдання з виробничої практики на конкретному підприємстві (установі, фірмі), самостійне вивчення технологій виробництва обраного типу підприємства і самостійне ознайомлення із науково-виробничими посібниками по використанню економіко-математичних моделей та методів по застосуванню АСУП, АСУТП, АСОЕІ на таких підприємствах.

Другий етап (наступні 1,5 – 3 тижня) – індивідуальна виробнича практика на робочих місцях, під час якої студенти вивчають конкретну галузь застосування економіко-математичних моделей та методів, АСУП, АСУТП, АСОЕІ.

Третій етап (останній тиждень) – оформлення звіту з виробничої практики.

Контроль за виконанням студентами вимог до проходження практики відбувається у двох формах: поточний і підсумковий.

Поточний контроль здійснюється керівником практики від університету. Під час поточного контролю перевіряється своєчасність заповнення щоденника та виконання графіка підготовки і написання звіту. Після 3-го тижня практики проводиться перша атестація студентів. На атестації студенти повинні пред’явити керівникові від університету щоденник практики, підписаний керівником бази практики, виконані індивідуальні завдання і підготовлений перший розділ дипломної роботи.

Під час другої атестації, яка здійснюється після 6-го тижня практики, студенти повинні пред’явити керівникові від університету підготовлені за всіма вимогами і підписані керівником бази практики відповідні розділи звіту.

Підсумковий контроль здійснюється в ході захисту звіту з практики. Студент, що не виконав програми практики і має незадовільний відгук від керівника підприємства (установи) відраховується з університету.