Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка2010.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
21.04.2019
Размер:
733.7 Кб
Скачать

Критерії оцінювання знань студентів

Оцінювання успішності студента при засвоєнні дисципліни здійснюється на підставі результатів поточного і підсумкового контролю за внутрішньою системою, затвердженою кафедрою «Менеджменту зовнішньоекономічної діяльності» згідно чинного Положення про КМСОНП.

Формою підсумкового контролю з дисципліни «Макроекономіка» є іспит. Підсумковим результатом є сума двох оцінок (сумарної модульної та оцінки за іспит).

Сумарна модульна оцінка за поточний контроль максимально складає 70 балів і виставляється на підставі результатів виконання студентом усіх видів запланованої навчальної роботи протягом семестру: аудиторної роботи під час лекційних, практичних занять і самостійної роботи.

Додаткові бали з поглибленого вивчення навчальної дисципліни (участь у предметних олімпіадах, робота у студентських гуртках, участь у студентських конференціях, підготовки наукових статей, тез конференції, підготовка доповідей з окремих тем дисципліни, які не входять до переліку обов’язкових, виконання завдань підвищеної складності, тощо) надаються понад суми балів поточного контролю з навчальної дисципліни за поданням лектора і протокольним рішенням кафедри.

Студенти, сумарна модульна оцінка яких становить 35-59 балів, допускаються до іспиту за умови відпрацювання пропущених занять та виконання необхідних видів робіт, передбачених навчальним планом. Студенти, сумарна модульна оцінка яких становить 0-34 балів, отримують незадовільну оцінку з необхідністю повторного вивчення дисципліни.

Студент має право не складати семестровий екзамен, якщо він виконав протягом семестру усі види навчальної роботи, успішно пройшов модульний контроль і набрав не менше 60 балів, що відповідає позитивній (за національною шкалою) оцінці.

Студент, який отримав 60 і більше балів, має право складати семестровий екзамен з метою підвищення своєї оцінки.

Екзаменаційна оцінка виставляється студенту за 100-бальною шкалою з урахуванням результатів поточного контролю. Максимальна оцінка відповідей на всі питання, сформульовані в білеті, становить 30 балів. Підсумковим результатом є сума двох оцінок (сумарної модульної (СМО) та екзаменаційної).

За підсумками поточного та підсумкового контролю з дисципліни результати оцінювання перераховуються в шкалу оцінювання ECTS та національну шкалу за системою, наведеною нижче:

Сума балів за всі форми навчальної діяльності

Оцінка в ECTS

Оцінка за національною шкалою

90-100

А

Відмінне виконання лише з незначною кількістю помилок

зараховано

82-89

В

Дуже добре – вище середнього рівня з кількома помилками

75-81

С

Добре – в загальному правильна робота з певною кількістю помилок

66-74

D

Задовільно – непогано, але із значною кількістю недоліків

60-65

Е

Достатньо – виконання задовольняє мінімальні критерії

35-59

FX

Незадовільно – потрібно працювати перед тим, як отримати позитивну оцінку

не зараховано

0-34

F

Незадовільно – необхідна серйозна подальша робота