Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Навчально-методичний посібник Бізнес планування....doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
20.04.2019
Размер:
1.41 Mб
Скачать

Методичні вказівки до виконання контрольних робіт з навчальної дисципліни «бізнес-планування»

для студентів спеціальності 6.030508 – «Фінанси і кредит»

6.030509 – «Облік і аудит»

напряму підготовки 0305 «Економіка і підприємництво»

Укладачі: к.т.н., доцент Коноваленко М.К.,

к.е.н., доцент Тимченко І.Є.

Харків, 2010

Контрольна робота

(для заочної форми навчання)

Кожний студент повинен вибрати і виконати контрольну роботу по одній з наведених нижче тем відповідно до варіанту. Варіант контрольної роботи обирається відповідно до номера, за яким студент записаний у списку групи.

Важливий етап у виконанні контрольних робіт - підбір та вивчення літератури з обраної теми. Рекомендується використовувати фактичний матеріал, досвід практичної діяльності фірм тощо. Можна користуватися також підручниками і навчальними посібниками з курсу. Якість роботи визначається перш за все тим, наскільки самостійно і правильно студент розкрив зміст теми. Роботи, текст яких механічно переписаний з підручників, брошур, статей, враховуються незадовільними і заліку не підлягають.

Оформлення контрольної роботи

Тему контрольної роботи необхідно розкривати суворо за планом, послідовно переходячи від одного питання до іншого. Викладати матеріал слід чітко і ясно, кожне наступне питання повинно бути логічним продовженням попереднього. Питання теми необхідно розкривати, аналізуючи положення діючої Конституції України та чинного законодавства України. Написання роботи на основі застарілого нормативного матеріалу є недопустимим.

Студенти повинні висловлювати власне ставлення до відповідних подій, фактів, до ідей і пропозицій, які є в рекомендованій літературі та в періодиці. Статистичні матеріали необхідно використовувати за останні три роки (порівняльний аналіз допускає використання даних за більш ранній період). Цитати потрібно звірити і супроводити виноскою. Виноску на літературне джерело необхідно оформляти наступним чином: «цитата або конкретні статистичні дані»[4, с.38]. Перша цифра – це порядковий номер літературного джерела у списку літератури. Потім вказується сторінка літературного джерела, де знаходиться наведений матеріал.

Список літератури повинен складати не менш, ніж 10 джерел, серед яких підручники, нормативні акти, статистичні збірники, наукові періодичні журнали. Список літератури складається за абеткою.

Приклад:

  1. Бізнес-план: технологія розробки та обґрунтування: Навч. посіб. — 2-ге вид., допов. / С. Ф. Покропивний, С. М. Соболь, Г. О. Швиданенко, О. Г. Дерев'янко. — К.: КНЕУ, 2002. – 379 с.

  2. Грабовська І.В., Капінос Г.І. Планування діяльності підприємства.-Хмельницький:ТУП,2002.-142с

  3. Зарубинский В.М. Бизнес-планирование развития предприятия (фаза планирования) //Финансовый менеджмент, 2005. - №1. – С.41-57.

  4. Пасічник В. Г., Акіліна О. В. Планування діяльності підприємства: Навч. пос. – К.: Центр навчальної літератури, 2005. – 255 с.

  5. Штефан Л., Кошелєва В. Бізнес-план як складова функціонування підприємства //Персонал, 2007. - № 10. – С.15-17.

Контрольна робота повинна бути написана грамотно, ясно, чітко, чорнилами одного кольору. Не можна припускати свавільного скорочення слів та яких-небудь позначень, які не використовуються в економічній літературі. Робота повинна бути написана однією мовою (українською або російською).

Обсяг контрольної роботи – 20-25 сторінок учнівського зошиту або 15-20 аркушів (з одного боку) формату А4. На кожній сторінці необхідно залишати поля шириною 3-4 см. для поміток рецензента і 1-2 сторінки в кінці роботи для рецензії. Усі сторінки повинні бути пронумеровані. На титульному листі роботи необхідно зазначити найменування університету, факультет, номер контрольної роботи, своє прізвище, ініціали, шифр, номер і назву теми контрольної роботи та домашню адресу.

Наприклад,

Харківський економіко-правовий університет

Факультет права та підприємництва

Контрольна робота

з дисципліни

«Бізнес-планування»

студента гр. 48

Іваненка Володимира Михайловича

шифр 004

Варіант 1

Домашня адреса: 61024, м. Харків, вул. Пушкінська 74, кв. 3

На наступному листі наводиться план роботи із зазначенням сторінок розділів. В кінці роботи повинен бути список використаної літератури, підпис студента і дата виконання роботи.

Кожну контрольну роботу після її виконання необхідно здати або відправити у зазначений термін на рецензування.

Якщо робота виконана незадовільно, то студент повинен написати нову або суттєво переробити дану контрольну роботу; новий текст разом з попереднім подати на кафедру.

Для виконання контрольних робіт треба користуватися прикладами розробки та оформлення бізнес-плану, які надаються у додатках.