Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KONSPEKT_LES_ISO.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
20.04.2019
Размер:
1.2 Mб
Скачать
  1. Доцільність - головна ціль реалізації інформаційної технології складається в підвищенні ефективності виробництва на базі використання сучасних ЕОМ, розподіленій переробці інформації, розподілених баз даних, різноманітних інформаційних обчислювальних мереж (ІОС) шляхом забезпечення циркуляції і переробки інформації.

  2. Компоненти і структура:

Функціональні компоненти - це конкретне утримання процесів циркуляції і переробки інформації;

Структура інформаційної технології - це внутрішня організація, що подає собою взаємозв'язку утворюючих її компонентів, об'єднаних у дві великі групи: опорну технологію і базу знань.

Моделі предметної області - сукупність описів, що забезпечують порозуміння між користувачами: спеціалістами підприємства і розроблювачами.

Опорна технологія - сукупність апаратних засобів автоматизації, системного й інструментального програмного забезпечення, на основі яких реалізуються підсистеми збереження і переробки інформації.

База знань являє собою сукупність знань, що зберігаються в пам'яті ЕОМ. Бази знань можна розділити на інтенсиональну (тобто знання про щось "узагалі") і екстенсиональну, (тобто знання про щось "конкретно"). В інтенсиональній базі зберігаються оболонки, а в екстенсиональній зберігаються оболонки з запам'ятовуванням, що звуться баз даних. Іншими словами, база знань подає відображення предметної області. Вона містить у собі базу даних (директивна інформація - планові завдання, науково-технічна інформація, звітно-виробнича інформація, допоміжна інформація, що відбивають режими роботи підрозділів підприємства.).

Системні й інструментальні засоби -

    1. Апаратні засоби;

    2. Системне ПЗ (ОС, СУБД);

    3. Інструментальне ПЗ (алг. мови, системи программир., мови специфікацій, технологія програмування);

    4. Комплектація вузлів збереження і переробки інформації.

Результатом технологічних описів є сукупність реалізованих у системі інформаційно-технологічних процесів.

  1. Взаємодія з зовнішнім середовищем - взаємодія інформаційної технології з об'єктами керування, що взаємодіють підприємствами і системами, наукою, промисловістю програмних і технічних засобів автоматизації.

  2. Цілістність - інформаційна технологія є цілісною системою, спроможної вирішувати задача, не властиві жодному з її компонентів.

  3. Реалізація в часі - забезпечення динамічності розвитку інформаційної технології, її модифікація, зміна структури, вмикання нових компонентів.

15. Класифікація інформаційних технологій.

Для того, щоб правильно зрозуміти, оцінити, грамотно розробити і використовувати інформаційні технології в різноманітних сферах життя товариства необхідна їхня попередня класифікація.

Класифікація інформаційних технологій залежить від критерію класифікації.

У якості критерію може виступати показник або сукупність ознак, що впливають на вибір тієї або іншої інформаційної технології.

Прикладом такого критерію може служити користувальний інтерфейс (сукупність прийомів взаємодії з комп'ютером), що реалізується операційною системою.

У свою чергу, операційні системи здійснюють командний, WIMP, SILK інтерфейс.

Командний - припускає видачу на екран запрошення для запровадження команди.

WIMP - (Window-вікно, Image-зображення, Menu-меню, Pointer-покажчик).

SILK - (Speech-промова, Image-зображення, Language-мова, Knowledge-знание). У даному інтерфейсі при відтворенні мовної команди відбувається перехід від одних пошукових зображень до інших, відповідно до семантичних зв'язків.

Операційні системи поділяються на

  • однопрограмні,

  • багатопрограмні

  • багатокористувацькі.

  • багатопоточні

Однопрограмні - SKP, MS DOS і ін. Вони підтримують пакетний і діалоговий режими опрацювання інформації.

Багатопрограмні - UNIX, DOS 7.0, OS/2, WINDOWS; дозволяють сполучати діалогову і пакетну технології опрацювання інформації.

Багатокористувацькі - (мережні операційні системи) - INTERNET, NOVELL, ORACLE, NETWARE і ін. здійснюють віддалене опрацювання в мережах, а також діалогову і пакетну технології на робочому місці.

Перераховані форми інформаційних технологій широко використовуються в даний час в економічних інформаційних системах (ЕІС).

Інформаційна технологія класифікується по типу інформації (мал.1.2.).

Не можна обмежитися поданою вище схемою.

Інформаційна технологія містить у собі системи автоматизації проектування (САПР), де в якості об'єкта може бути окрема задача або елемент економічної інформаційної системи (ЕІС), наприклад, CASE - технологія, утиліта Designer пакета Clarion.

Невід'ємною частиною інформаційної технології є електронна пошта, що подає собою набір програм, що дозволяє берегти і пересилати повідомлення між користувачами.

В даний час розроблені технології гипертекста і мультимедиа для роботи зі звуком, видео, нерухомими картинками.

Класифікуючи інформаційну технологію по типі носія інформації, можна говорити про

  • паперову (вхідні і вихідні документи)

  • безбумажной (мережна технологія, сучасна оргтехника, електронні гроші, документи) технологіях.

Інформаційні технології класифікуються по ступені типізації операцій:

  • поопераційні

  • по предметні технології.

Поопераційна, коли за кожній операцією закріплюється робоче місце з технічним засобом. Це властиво пакетної технології опрацювання інформації, виконуваної на великих ЕОМ.

Попредметна технологія розуміє виконання всіх операцій на одному робочому , наприклад, при роботі на персональному комп'ютері місці, зокрема, АРМ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]