Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lz 8 Cin PoL (1).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
115.2 Кб
Скачать

Стратегія міцного входження на ринок

Вона припускає встановлення на новинку порівняно низьких цін в надії на залучення великого числа покупців і завоювання великої частки ринку. При цьому конкуренти повинні бути нездатними ввести більш низькі ціни. Цією стратегією часто користаються японські фірми. Вона ефективна при існуванні досить великого попиту на товар і при наявності товарів-замінників, а також за умови, що низькі ціни не залучають конкурентів і не відлякують покупців, оскільки не асоціюються з поганою якістю товару.

стратегія “міцного впровадження на ринок” може бути застосовна при наступних умовах:

  1. ринок дуже чуттєвий до цін, і низька ціна сприяє його розширенню;

  2. з ростом обсягів виробництва витрати скорочуються;

  3. низька ціна неприваблива для існуючих і потенційних конкурентів.

При встановленні цін на товари, що імітують вже існуючі, (товари-імітатори) застосовується кілька варіантів стратегій. Це викликано необхідністю ухвалення рішення про позиціонування таких товарів по показниках якості і ціни.

Стратегії встановлення цін у рамках товарної номенклатури

Підхід до вибору стратегії ціноутворення змінюється, якщо товар є частиною товарної номенклатури. У цьому випадку фірма прагне розробити систему цін, що забезпечувала б одержання максимального прибутку по номенклатурі в цілому. Оскільки різні товари взаємозалежні один з одним з погляду попиту і витрат і зіштовхуються з різним ступенем конкурентної протидії, тут можливі наступні варіанти стратегій (див. табл. 11).

Стратегії ціноутворення в рамках товарної номенклатури

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]