Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Чвертка 16 17 18.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.04.2019
Размер:
161.79 Кб
Скачать

1.6. Заміна підрядного речення сурядним і навпаки

He had a new father whose picture was enclosed.

У нього новий батько — це він знятий на фотографії.

У наступному прикладі заміна підрядного речення сурядним поєднана з перетворенням складного речення у просте з однорідним предикатом:

Stradlater kept whistlingSong of India while he shaved.

Стедлейтер голився й насвистував „Індійську пісеньку“.

1.7. Заміна сполучниковості безсполучниковістю

Для української мови (усної розмовної) безсполучниковість є більш типічною, ніж для англійської.

So I opened my suitcases and took out a clean shirt, and then I went in the bathroom and washed and changed my shirt.

Я відкрив валізи, витягнув чисту сорочку, пішов у ванну, помився й переодягнувся.

2. Latin and Greek preffixes.

Латинські і грецькі префікси.

Число префіксів є обмеженим і значення їх синонімічних пар досить зрозумілі:

Latin

Greek

Interpretation

Ambi

Amphi

On two or all sides — з обох (усіх) боків

Super, ultra

Hyper, epi

Over, above — понад

Contra

Anti

Against, in opposition to — проти

Extra

Exo

From inside — із середини

Trans

Dia

Through, beyond — крізь

Inter

Meta

Between — між

Quasi

Pseudo

As if — начебто, як би

Intro

Endo

To inside — в середину

Infra, sub

Cata, hypo

Under, below, beneath — попід

Ex, ab

Apo

Deviate, diverge, move away from — відходження

Re

Ana

Repeated rotation — переобертання

De, dis

A

Diverge, “away from” — розходження

Co

Sy

Convergence сходження

А ось деякі інші латинські префікси:

Ad, in (L.) =en (Gr.) — “towards”, “in the direction of” con- “together”, “with” e(x)- “out of” iuxta- “near”, “close to” ob- “towards” prae- “before” pro- “onward”, “forward”, “in favour of” se- “away from”

Завдання до білетів.

1. Гомер Велс тримав свої записи у старому зошиті містера Ларча, котрий залишився у нього ще з часів медицинської школи.У Ларча був нерозбірливий почерк, і він писав залишаючи багато місця між словами.

2. З 1944 лише 10 судових обвинувачень було здійснено за законом. Якщо це не може бути підставою для позову або це є не виконаним у примусовому порядку, чи є сенс для заміни цього на інше законодавства?

3. Вчорашній міжнародний план заснувати науково-технологічний центр в Росії (для користування безробітними і фактично спроможними мігрувати та отримати роботу на більш вигідних умовах колишніми науковцями) був нещодавно наближений до свого виконання діячами на ринку інтелектуальної праці.

4. Неіл Кіннок проголосив декілька вдалих промов для конференцій, але сьогодні він має здійснити дещо дуже особливе. Роблячи Лейбористи конкурентоспроможними на виборах, що траплялось майже регулярно до 1979, є його незаперечним досягненням. Але члени партії і виборці мають право надати питання: заради якої мети вони мають бути обраними?

5. Перегрін Ворсон, цитадель кіплінгського консерватизму, в лондонській «Санді Телеграф» завдав поразки своїм американським неоконсервативним колегам в питанні войовничої налаштованості на предмет іноземної політики.

6. Чому попросили прочитати приблизно1600 сторінок зі щоденника невідомого письменника? Кого цікавить Артур Кру Інман? Впродовж 1920-их років він опублікував декілька томів віршів які були забуті, якщо експерти яких він цитує у своєму щоденнику можуть слугувати способом для їх розпізнавання.

7. Оскільки я язичник, я вважаю і життя і природу священними, ще я живу у суспільстві котре вважає, що Земля це ресурс для грабування.

8. Найбільш клубна особа 20-го сторіччя це Дуглас Фербенкс? Якщо само членство у найкращих клубах світу було перевіркою на клубність, тоді він міг вважатися найзавзятішим клубним відвідувачем. Проте, клубність передбачає набагато більше: це здатність розповідати чутки у привабливій манері, зі смаком носити костюми, не перетинати тонку межу між людиною і оригінальною особистістю, і понад усе мати добре почуття гумору та залізний спокій.

9. Найсмішніший у світі фільм «Продюсери», режисером якого є Мел Брук є про найгірший у світі мюзікл. Я шукаю цитуємість «Продюсерів» , яка дає «Гамлету» безсонні ночі.

10. Д. Пеплой не був відвідувачем клубів або кружків, а насолоджувався розмовами на будь-яку тему, краще не про мистецтво.

11. Це радість знову зустрітися з постановкою Девіда Лероя, твору Пінтера «Не людьска земля». Не тільки коферси які постійно ходили на прем’єри у Вест Енді можуть зменшити важливість сутінкового шедевру Пінтера.

12. В інтерв’ю з Реєм Конолі в «Таймс» завтра Бланкет пояснив, що в школі він став бунтарем за хороші справи і очолив делегацію з питання якості їжі.

13. Одна із причин через яку я так вражений ним є та, що ми – приходські обмежені політики, багато балакаємо, але мало робимо, але Девід є діячем і з цього приводу я дійсно його дуже високо ціную.

14. Іншиі арабські лідери знають те, що справа коронації м’ясника Багдаду зі спасінням збільшила б його активність та апетит.

15. Він звик купувати сорочки Ерроу, в часи коли виробляли суперсорочки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]