Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
examen_we_design.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
24.12.2018
Размер:
52.06 Кб
Скачать

3.Визначення структури веб-сайту.

Визначення структури майбутнього сайту є дуже відповідальним і важливим процесом в розробці вашого інтернет-ресурсу. При створені структури потрібно керуватись не лише вашими особистими вподобаннями, а й враховувати психологію майбутніх відвідувачів. Структура вашого сайту повинна бути логічною та комфортною для використання. Структура веб-сайту повинна максимально сприяти досягненню ваших цілей, адже неправильно спроектований сайт, не зможе досягти поставлених вами цілей і принести очікуваний результат.

Спочатку вам потрібно визначити основні розділи майбутнього сайту, розбити інформацію на категорії, визначитись з технологічним наповненням сайту (наявність чату, форуму та ін.). Структура повинна сприяти швидкому находженню потрібної інформації на сайті, бути одночасно простою та логічною.

На основі ваших бажань наші спеціалісти створять проект майбутнього сайту, після чого Ви отримаєте його для погодження, і лише після цього наші фахівці почнуть втілювати проект в життя.

4.Визначення інформаційного наповнення сайту.

5.Структури розміщення інформації на веб-сайті:лінійна,ієрархічна,комбінована.

6.Визначення технології створення веб-сайту.

7.Основні принципи роботи глобальної мережі Інтернет.

Принципи роботи Інтернету

Група комп'ютерів, зв'язаних і взаємодіючих один з одним, утворює сіть. Internet — це величезна сіть комп'ютерів, що складається з тисяч менших сітей, розкиданих по всьому світу. Уявіть собі комп'ютер у вигляді листа дерева: як гілка складається з безлічі однакового листя, так само можна вважати, що гілка, що складається з комп'ютерів, — це сіть. Разом гілки-сіті утворюють ціле дерево, і таким чином виходить — в комп'ютерних термінах — Internet. Комп'ютери в Internet "розмовляють" на спільній мові, а ця мова затверджена в протоколах.. Протоколом називається набір загальноприйнятих правил, що визначають механізм взаємодії

комп'ютерів в сіті. Стандартними протоколами, що використовуються для обміну даними в Internet, є TCP (Transmission Control Protocol, Протокол управління передачею) і IP (Internet Protocol, Міжмережевий протокол); їх комбінація відома як TCP/IP. TCP/IP перед передачею по сіті розфасовує інформацію в акуратні маленькі пакети. Кожний пакет містить порцію інформації, що пересилається, разом з описом, що це за інформація, куди вона прямує і звідки. Пересилка даних по Internet схожа на розбирання мозаїки в одній кімнаті і збірку її віншій.

Щоб швидко знову зібрати разом всі фрагменти, їх треба однозначно ідентифікувативідносно один одного і зібрати в заданій послідовності.

8.Основні принципи роботи www.

Всесві́тня павути́на (англ. World Wide Web, скорочено: WWW; також: всемережжя, веб або тене́та) — найбільше всесвітнє багатомовне сховище інформації в електронному вигляді: десятки мільйонів пов'язаних між собою документів, що розташовані на комп'ютерах, розміщених на всій земній кулі. Вважається найпопулярнішою і найцікавішою службою мережі Інтернет, яка дозволяє отримувати доступ до інформації незалежно від місця її розташування.

WWW працює за принципом клієнт-сервер: існує велика кількість серверів, які за запитом клієнта надають йому гіпермедійний документ. Такий документ складається із частин з різним представленням інформації (текст, графіка, звук, відео, тривимірні об’єкти тощо). В ньому кожен елемент може бути посиланням на інший документ чи його частину. Такі посилання в WWW організовані так, що кожний інформаційний ресурс в глобальній мережі Internet однозначно адресується, а надісланий сервером документ може посилатися на інші документи на цьому ж сервері, чи на документи на інших комп’ютерах Internet. При цьому користувач не помічає цього і працює з усім інформаційним простором Internet, як з єдиним цілим. Посилання WWW вказують не тільки на документи, специфічні для самої WWW, але й на інші сервіси і інформаційні ресурси Internet. Більш того, більшість програм клієнтів WWW (браузер) не просто розуміють такі посилання, а є додатково програмами-клієнтами відповідних сервісів: FTP, Gopher, новин мережі Usenet, електронної пошти і т. і. Таким чином, програмні засоби WWW — універсальні для різних сервісів Internet, а сама інформаційна система WWW грає інтегруючу роль.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]