Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3. MS Excel. Тема 5.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.12.2018
Размер:
73.22 Кб
Скачать

5.5. З'єднання формул

Більшість створюваних формул посилаються на інші комірки того ж листа. Ехсеl дозволяє вибирати значення з комірок розташованих на інших робочих листах і навіть в інших робочих книгах. В цьому випадку використовуються сполучені (що зв'язують) формули.

Для створення формули, що зв’язує (що використовує) комірки іншого робочого листа необхідно:

  1. Ввести формулу в її звичайному вигляді.

  2. Перед адресою комірки ввести ім'я робочого листа, на якому вона розташована, а потім знак, оклику (клацнути лівою кнопкою миші на корінці листа, що містить комірку, на який посилається формула).

При створенні формули зручно користуватися мишею, клацаючи на корінцях листів і комірках (або вибираючи діапазони).

Для створення формули, що використовує комірку з іншої робочої книги необхідно:

  1. Відкрити потрібні робочі книги.

  2. Ввести формулу (знак =, при необхідності функції).

  3. Перед адресою комірки помістити вираз, що узятий в лапки і складається з поміщеного в квадратні дужки імені книги і імені робочого листа, за яким слідує знак, оклику.

Наприклад: =’[Кошторис]Лист5’!B2*25 –добуток значення комірки В2 на робочому листі Лист5, що входить в робочу книгу КОШТОРИС, і числа 25.

Якщо книга, ім'я якої використовується у формулі, буде перейменована, Excel автоматично відновить будь-які пов'язуючі формули, але тільки у випадку, якщо перейменована робоча книга і книга, що містить пов'язуючі формули, будуть відкриті одночасно.