Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kriminologiya.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.12.2018
Размер:
333.82 Кб
Скачать

Тема 6. Проблеми віктимології та суїцидальної поведінки. Віктимологічна профілактика злочинів.

Становлення віктимології, як самостійного напрямку кримінологічних досліджень. Особа потерпілого та її кримінологічне значення. Класифікація жертв злочинів. Поняття, система, форми та методи віктимологічної профілактики злочинів. Механізм суїцидальної поведінки.

Модуль ІІ

Тема 7. Злочинність неповнолітніх.

Сучасні тенденції та кримінологічна характеристика злочинності неповнолітніх (стан, рівень, структура, динаміка, характер, географія), характерні особливості дітей, які вчиняють злочини та ведуть анти суспільний спосіб життя, комплекс детермінант злочинності неповнолітніх, недоліки в діяльності правоохоронних органів щодо запобігання злочинності неповнолітніх, поняття та об’єкти попередження злочинів, які вчиняються неповнолітніми, перелік, завдання та компетенція спеціально створених державною суб’єктів профілактики правопорушень дітей, основні напрямки попередження злочинності неповнолітніх.

Тема 8. Загальнокримінальна корислива злочинність .

Поняття та ознаки корисливої злочинності, кримінологічна класифікація та кримінологічна характеристика корисливих злочинів та осіб, які їх вчинили, основні детермінанти економічного, політичного, організаційно-управлінського та морально-психологічного характеру, основні напрямки попередження загально кримінальних та економічних корисливих злочинів.

Тема 9. Корупційна злочинність.

Поняття та ознаки та основні тенденцій корупції в Україні, кримiнологiчна характеристика корупційної злочинності та осiб, якi вчинили корупційні злочини, класифікація та типологія осіб, які вчинили корупційні діяння, причини та умови корупційної злочинності, пріоритетні напрямки запобiгання корупційним проявам, міжнародний досвід протидії корупції.

Тема 10. Економічна злочинність.

Поняття та ознаки економічної злочинності, кримінологічна характеристика та класифікація злочинів економічної спрямованості (стан, рівень, структура, динаміка, характер), соціально-демографічні, рольові, морально-психологічні та кримінально-правові ознаки, що характеризують особу економічного злочинця, галузевий характер економічної злочинності, специфіка економічних злочинів в секторі транспорту (поняття, ознаки та суспільна небезпека), загальні та галузеві детермінанти економічних злочинів в Україні, основні напрямки запобігання злочинам у сфері економіки, пріоритетні напрямки попередження економічних злочинів у транспортній галузі.

ТЕМА 11. НАСИЛЬНИЦЬКА ЗЛОЧИННІСТЬ .

Поняття та ознаки насильницьких злочинів, види насильства, кримінологічна класифікація насильницьких злочинів та осiб, якi їх вчинили, детермінанти сімейно-побутових, ситуативних насильницьких злочинів, патологічних та насильницьких злочинів, які завчасно плануються, основні напрями та заходи реалізації попередження насильницьких злочинів.

ТЕМА 12. РЕЦИДИВНА ЗЛОЧИННІСТІ .

Кримінологічна характеристика та основні тенденції рецидивної злочинності, кримінологічна характеристика осіб, які неодноразово та систематично вчиняють злочини, причини та умови рецидивної злочинності, недоліки діяльності правоохоронних органів щодо протидії рецидивній злочинності, основні напрямки та заходи попередження рецидивної злочинності.

ТЕМА 13. ПРОФЕСІЙНА ЗЛОЧИННІСТЬ.

Поняття, ознаки та кримінологічна характеристика професійної злочинності, кримінологічна характеристика особи професійного злочинця, детермінанти професійної злочинності, основнi напрямки запобiгання професійній злочинностi, заходи загальної та спецiальної профiлактики професійній злочинностi.

ТЕМА 14. ОРГАНІЗОВАНА ЗЛОЧИННІСТЬ .

Кримінологічна характеристика організованих злочинних угрупувань та злочинів, вчинених організованими злочинними угрупуваннями, структура органiзованої злочинностi, кримiнологiчна характеристика органiзованої злочинностi (стан, рiвень, структура, характер, географiя ), криміногенні фактори та основнi напрямки протидії проявам органiзованох злочинностi.

ТЕМА 15. ЗЛОЧИННІСТЬ У ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНАХ

. Кримінологічна характеристика злочинності у правоохоронних органах, стан, рiвень структура та динамiка цiєї групи злочинiв i її окремих видiв, характеристика осiб, якi вчиняють злочини, детермінанти злочинності у правоохоронних органах, основні напрямки попередження злочинності у правоохоронних органах.

ІІІ. СТРУКТУРА ЗАЛІКОВОГО КРЕДИТУ КУРСУ

Вид роботи

Денна форма

Семестр 1

Семестр 2

Всього

  • лекційні заняття, год.

  • лабораторні заняття, год.

  • практичні, (семінарські) заняття., год.

  • модульний контроль., год.

Всього аудит., год.

Самостійна робота, год.

Загальний обсяг, год.

Курсові роботи

Контрольні роботи, шт.

Форма семестр. контролю

-

-

-

-

-

-

-

-

20

-

16

-

36

36

72

-

-

ЗАЛІК

20

-

16

-

36

36

72

-

-

ЗАЛІК

-

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]