Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Groshi_ta_kredit.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
22.12.2018
Размер:
913.41 Кб
Скачать

1Походження сутність на походження грошей.

Раціоналістична –гроші виникли в наслідок угоди між людьми. Еволюційна – виникнення грошей тривалий еволюційний процес зумовлю, стихійн розвитком товар виробництва то абміну. Товари перш необх – прикраси. Еволюція грошей від повноцінних(ті що мають внутрішню реальну вартість адекватну вартості товару з якого зроблена –щматки, злитки, монети. Неповноцінні – паперові(розмінні банкноти, казначейські білети, не розмін банкноти, білонна монета. Депозит гроші(традиці чеки, електор депозити. Квазі гроші – векселі, чеки. Паперові гроші – це гроші що емітуються державою, для покрит, бюджет дефіциту – казначейські білети. Банківські гроші-неповноці знаки вартості які імітуються банками на основі кредитування реал економ.Банкнота – вексель емісій банку. Функції грошей – міра вартості, засіб обігу, засіб нагромадження, засіб платежу, світ гроші.Висновки з еволют концепт, Гроші це товар, і носій певних сусп ідносин, Гроші повинні постійно розвиватися,гроші не можуть бути відміненні.

2,Грошовий оборот і грош потоки.

Грошовий оборот –рух усього сукупного капіталу суспільства, на всіх стадіях суспільного відтворення, між усіма суб’єктам екрнрм.(поповнюється лише шляхом емісії,)Грошовий обіг –є завершальною операцією обслуговує реалізацію реальних благ. Поповнюється с індувідал капіталу.Потреба в додатк емісії зумовлена. Зростання обсягів ВВП, Зростання чистого імпорту, Зниження перерозподільч функції грош ринку, Чинниками що можуть уповіль швидк руху грошей.Конституцій ознаками Гр об є Сутність, Надійність і безперервність руху грошей. Принципи грошового обігу Еквівалентність ругу грошей, Безповоротність, Прямолінійність. Залежно від форми грошей, в якій відбувається грошовий оборот, він поділяється на безготівковий і готівковий. Критерії структур поділу грошей в обороті – мільярди, мільйони.За ступенем ліквідності М0 – готівка поза касами банків, М1 – м0+м0+ електронні гроші, +готівка в касах банків. М2-м1+депозити+спец рахунки+рахунки за капітал вкладами. М3*м2+рахунки з трастовими операціями.За формою грош засобів готівкові безготівкові. За розміщенням у суб’єктів грош обороту. За територ розміщення між регіонами.Грогова база охоплює лише суку готівки емітов нац. Банком та залишки коштів комерційних банків на їх рахунках у національному банку. Гб = Гвип + Гре де ГВИП - сума готівки, випущ нацбанком і не повернена до його фонду; Грез-сума грошових коштів (резервів), які перебувають на кореспондентських рахунках банків у національному банку. Закон грош обігу – загал економ закон, який визначає що протягом данного періоду для обігу необх лише певна обумо маса купів і плпт засобів. Балансування економіки при чистому імпорті –запозич коштів на світ ринку, продаж активів н світ ринку. При чистому експорті уповільнення руху грошей, надання кредиті не резидентам.

3. Грошовий ринок – структур одиниця економ, де гроші купуються та продаються,.

Особливості грош ринку

На грош ринку товаром є гроші, Право власності при продажі не передається існує плата за корост – процент,Забовязання поділяю на неборгові(акції) боргові, депозит, позичкові.Попит на гроші – кількість грошей необхідні в певн момент часу, чим більший попит на гроші тим менша швидкість руху грошей. Висновки попиту на гроші П на грош – явище динаміч, тому швидк обіг грош не може бути постійн. Зростання швид обіг грош унаслд падіння попиту може крмпенс дефіцит плат засобів при зніж рівня монетир ВНП і послабит кризу не платежів. Падіння швидк обігу грош через зрост попиту послаб вплив грош маси на коньюкт ринку гальму інфоац насад. Упарі попит –швидк визначальним є попит похідним швидкість.Мотиви попиту на гроші Трансакційний, Мотив завбачливості, Спекулятивний,

Мультиплікато- m=1/r, r-норма обовязкового резервування. Чинники впливу на кредит мудбтиплыкатор. Норма обовязкових резерві, Облікова ставка комерц банку у НБУ, Типова ринкова вітсоткова ставка, Процен ставка за депозитам до запитання, Обсяг багаства економ субєктів, Тінізація підприм діяльності, Стан довіри до банків.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]